Nyári Diákmunka program

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a megyei kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályainak közreműködésével idén is elindítja a Nyári Diákmunka programot.

 

A cél, hogy a fiatalok munkatapasztalathoz jussanak, mindamellett, hogy pénzt is kereshetnek.

 

shutterstock_124814617

 

A program keretében, maximum 2 hónap (július-augusztus) napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. Havi munkabérként, a szakképzettséget nem igénylő munkák esetében 83.250 forintos, míg a szaktudást igénylő munkáknál 96.750 forintos fizetés adható nettóban.

 

A napi 6 óránál rövidebb munkaidő esetén az összeg arányosan csökken.

 

A foglalkoztatóknak a munkaerő igényt be kell nyújtaniuk a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályának.

 

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák, a lakóhelye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell – a munkaviszony kezdete előtt – a járási hivatal foglalkoztatási osztályára bemutatni annak érdekében, hogy a programba bekerülést biztosító  regisztrációja megtörténhessen.

 

 Kik vehetnek részt a programban?

Azok a fiatalok, akik:

 

  • Nappali tagozatos 
  • A 16 és 25 év közötti
  • Regisztráltak a járási hivatalnál
  • Nem rendelkeznek vállalkozási vagy foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal 

 

  A program június 20-án indul. 

summer job

Olcsó baromfi, drága cigi meg a többi. Ez történt ma a parlamentben Ha csak egy parlamenti összefoglalót olvasol ez legyen az! Itt van minden fontos ami Téged érint, röviden.
Feszt szerelem lesz az Efott-on – itt a himnusz A dal egy nagyon modern, fiatalos dallamvilágot formál, előrevetíti 2016 zenei divatirányzatát.
Hol töltse az ovis a “szabadságát”? Te hogyan foglalod le az ovis gyereket a nyáron? Íme az anyukák válasza!
Kint voltunk a Járműfeszten Jövőre se hagyjátok ki!
7 Föld-szerű bolygót talált a NASA Tőlünk 39 fényév távolságra található TRAPPIST-1 rendszerben keringnek.
Már hárman haltak meg az influenza következtében A vírus a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos szövődményeket.
Egyetemista után is igényelhető családi adókedvezmény Januártól bővült a családi kedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása.
Kígyós játék a legnépszerűbb keresések közt Ezekre kerestek rá legtöbbször a magyarok a Google-on 2016-ban. A játékot meg csak simán nem tudod abbahagyni.
Ennyit költünk átlagosan karácsonyra A három leginkább vágyott ajándék a készpénz, a kézzel készített személyes ajándék és az élményajándék.