Egy online shopper vallomása

Sokunkban mai napig kétes érzéseket kelt az online vásárlás. Legtöbbször attól tartunk, hogy nem lesz jó a méret, nem azt kapjuk, ami a képen szerepel, vagy nemes egyszerűséggel nem érkezik meg a megvásárolt áru.

Én is így szoktam magam érezni vásárlás közben!

Így szoktam magam érezni vásárlás közben!

Én (sajnos) megrögzött online shopper vagyok. Körülbelül három éve vásárolok Aliexpress-ről. Nem csak ruhát és ékszereket szoktam venni, hanem már a családtagjaimnak, barátaimnak is a virtuális piactérről gyűjtöm be az ajándékokat. A megrendelt áruk 99%-val nem volt problémám eddig. Kifizetés után egy-két nappal már fel is adják az eladók a csomagokat, amiket általában nyomon lehet követni a megadott követési szám alapján. Az esetek többségében három-négy héten belül csenget a postás. A termékeket mindig tisztességgel be szokták csomagolni, eddig még nem tört össze semmi.

Csupán pár alkalommal fordult elő, hogy egy hónap elteltével vehettem magamhoz a megrendelt árut. Ha nem voltam megelégedve a minőséggel, vagy valami hiányzott a pakkból, rögtön jeleztem az eladó felé. Általában három féle megoldással előállnak elő a „Dear Friend”-ek:  vagy újraküldik a terméket, vagy visszautalják a teljes összeget, illetve következő vásárlásnál jelentős kedvezményt adnak. Visszautalás esetében egy héten belül megjelenik a számlámon a vételár. Az árak tekintetében jelentősen olcsóbbak a ruhák, kiegészítők, stb., mint Hazánkban. A választék pedig szinte végeláthatatlan.

A méret a lényeg!

 

Kezdetben én is azért tartottam az online vásárlástól, amiért Ti is. Nem azt fogom megkapni, mint amit hirdetnek. Erre van egy jó trükköm: érdemes olyan eladótól vásárolni, akinél több vevő készített termék-értékelést. A vásárlók képeket töltenek fel a feedback-hez, így láthatom, hogy a valóságban miként is fest az adott pl. ruha. Így el tudom dönteni, hogy megfelelő-e a minősége vagy sem. Nem vagyok egy XS-S méret, de azt tapasztaltam, hogy inkább nagyobbak lettek rám a ruhák, mintsem feszültek volna.

Ez a fajta vásárlás tulajdonképpen biztonságosnak mondható, és ha ügyesen trükközünk, akkor nagyon sok pénzt spórolhatunk meg. 

shopping2

5+1 első mondat pasiktól, mely az utolsó is. (szavazással) Közhelyes és katasztrofális dumák, amelyekkel a pasik csajozásra vetemednek Vajon tudatában vannak a kimondott szavaknak?
Csak az egyenruha számít: katona, rendőr, tűzoltó! Miért mániája minden nőnek az uniformis? Megkérdeztük, hogy miként hat ez a kis extra fűszer egy párkapcsolatra.
Nőnapra: 5+1 férfi típus, akitől leesik a bugyink! (szavazással) Macis, vékony vagy izomagy? Minden hölgy más-más kategóriát részesít előnyben. Nőnapi pasi-mustra, mert ma megérdemeljük!
Két órás visítás, tökéletes testek: Magic Mike élőben! Chippendale vagy minőségi szórakoztatás? A látvány, melyre minden nő vágyik egy éjszaka erejéig. Nekünk is jár a móka!
5 +1 dolog, amelyeket irigylünk a pasiktól. (szavazással) Íme a lista! A férfiak ezen tulajdonságait irigyeljük leginkább!
Vajon rágörcsölünk a pasi-keresésre? Amikor már máson sem gondolkodunk. Valljuk be, egy idő után unalmas a szingli-élet. Adjunk minden pasinak esélyt, vagy inkább szűrjük meg a jelentkezőket?
Reggeli kávé mellé: 10 +1 szexis, magyar férfi-állat! (szavazással) Szexis magyar hírességek, akiknek a látványától megremeg a lábunk, vigyorgunk totális fogsort villantva. Mustráljunk!
Csak egy falatot! Svédasztalon: a pasik. Csak egy kis kóstolót kérünk a férfiakból, csupán csemegézünk. Vajon megéri befizetni egy svédasztalos eszem-iszomra?
PMÖ: Ami nyáron történik, az ott is marad! Pasik és a tökéletlen időzítés. PasiMentes Övezet: mi a helyzet akkor,ha a kezdeti románcból csupán egy szép, nyári emlék marad?