Baja tehetségei: Rácz Tamara – fotómodell

Nem mindenkinek adatik meg az Isten adta szépség. De ha nem is külsőre, belül mindenki szép, és mindenki tehetséges valamiben. Aki viszont angyali arccal születik az becsülje meg és ne rejtse véka alá. Legyen büszke, és mutassa meg a nagy világnak. Használja ki a lehetőséget mert nem sok mindenkinek jár ki. A következő bajai tehetségünk a szépségével, és csinosságával tűnik ki a tömegből. Ő nem más, mint Rácz Tamara. A bajai születésű lánnyal készült interjúból kiderül, hogyan is vált ő fotómodellé.

Bari Attila

fotó: Bari Attila

 

Hogyan jött neked ez, hogy modellkedj? Ki fedezett fel, és hogyan történt?

Kislány korom óta vonz a szépségipar, a szépségversenyek, a modellkedés, de gondolom ez sok lány életében hasonlóan megjelenik. A megvalósítás az én esetemben egy szépségversennyel kezdődött, az előző évben jelentkeztem a Szegedi Tudományegyetem által megrendezett arcszépségversenyre, és elnyertem az Egyetem Arca 2015-ös címet. Elmondhatatlanul nagy volt a boldogság, hiszen álmaimban sem gondoltam volna, hogy korona kerül a fejemre az első versenyen, amire jelentkezem. A nyereményeim egyike egy portfólió fotózás volt, amit Bari Attila készített. Ez volt életem első fotózása, hihetetlenül élveztem, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy modellkedéssel  szeretnék foglalkozni, és hogy ez a terület közelebb áll hozzám, mint a szépségversenyek világa. A fotók megjelenése után több lehetőséget kaptam különböző fotózásokra. Mindezek ellenére modellkarrierről még nem beszélhetünk, egyelőre legtöbb időmet a tanulás tölti ki, harmadik éve gyógypedagógus hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán.

Bujdosó Andor

fotó: Bujdosó Andor

Mit jelent számodra a modell élet?

A fotómodellkedés egy nagy szerelem az életemben. Nagyon fontos, hogy az ember megtalálja azt a tevékenységet, ami boldoggá teszi, feltölti, és ezáltal kiteljesedhet. A modellkedés az önmegvalósítás egy formája. A szellemi energiáimat az egyetemi tanulmányaim kötik le, viszont ehhez elengedhetetlen a lelki inspiráció, amit a modellkedés jelent számomra.

 

Melyek a nehézségei, veszélyei?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert nincsenek negatív élményeim, tapasztalataim a modellkedéssel kapcsolatban, bár hozzá kell tennem, hobbi szinten van jelen az életemben, és nem is tekint vissza hosszú múltra.

 

Hogyan állnak hozzá a körülötted lévők? Féltékenyek, irigykednek, vagy örülnek a sikerednek, támogatnak?

A családom, barátaim és a szerelmem, egyszóval mindenki aki közel áll hozzám, teljes mértékben támogatnak és szívből örülnek sikereimnek. Ez óriási jelentőséggel bír számomra,hiszen egy bátorító közegben nagyobb hittel és önbizalommal tudok az újabb és újabb kihívásokkal szembenézni.

Németh Norbert..

fotó: Németh Norbert

Mi a helyzet a fiúkkal? Hogyan reagálnak ha megtudják, hogy modell vagy? 

Lassan 4 és fél éve szerelmi kapcsolatban élek, így attól nem kell „tartanom” hogy a kedvesem valóban önmagamért szeret-e. Rengeteg fiú barátom van, akik a szépségverseny előtt is ismertek, semmiféle negatív változást nem véltem felfedezni, sőt, nagyon büszkék rám és együtt örülnek velem. A verseny óta is több emberrel megismerkedtem és szövődtek barátságok, úgy gondolom, ennek semmi köze a „modellkedéshez”, hiszen az felszínes barátságra utalna, pedig a személyiség sokkal áthatóbb a külsőnél. A többi férfival kapcsolatban pedig: szerintem egy nő mindig észreveszi az elismerő pillantásokat, és természetes, hogy ez minden hölgy számára jóleső érzés.

 

Milyen eredményeket értél el eddig?

A szépségversenyen elért első helyezést tartom eddigi legnagyobb sikeremnek a szépségiparban, örök emlék marad számomra, ami mindig büszkeséggel fog eltölteni. Valamint megkerestek, hogy én legyek egy nemrég nyílt szegedi kávézó arca, a belső falakat a velem készített fotókkal dekorálták. Megtiszteltetés volt eleget tenni ennek a felkérésnek. Emellett több fotós projektben is lehetőséget kaptam.

Sümegi Rita & Gécs Bernát

fotó: Sümegi Rita & Gécs Bernát

Mik a terveid a jövőre nézve?

A jövőre nézve, első helyen szerepel az, hogy a diploma megszerzése után több időt szenteljek a modellkedésnek, hiszen ebben a szakmában csak fiatalon lehet érvényesülni.  Emellett sokat szeretnék tanulni a szakma nagyjaitól, és természetesen örömmel tennék eleget a fotós felkéréseknek is. Az életemben a fő irányvonal a tanulás és karrierépítés maradna, a jövőben szeretnék pszichológiát is tanulni és az élet több területén is helytállni.

Baja tehetségei: Zsilinszky Bianka – tánc "Szeretem Baját, szeretek itt élni. Ha pedig van egy célod, akkor az a fontos, hogy higgy magadban és dolgozz kitartóan."
Baja tehetségei: Szöllősi Kristóf A tehetség olykor velünk születik, már csak rajtunk áll, hogy élünk-e vele. Az álmok pedig egyszer talán valóra válnak.
Baja tehetségei: Oroszlán Krisztián – tánc "Amikor elérem a kitűzött célom, akkor érzem, hogy a sok gyakorlás és munka, a kihagyott bulik, végül mind megtérülnek."
Baja tehetségei: Ódor Krisztián – STABILFRAZÍR Sokan vannak, különbözőek és nem passzolnak egyetlen zenei stílusba sem. A közönség pedig egyre jobban szereti őket.
Baja tehetségei: Szarvas Panni Nem könnyű ez a zenész szakma. Rengeteg munkát, és lemondást, igényel. De aki elég kitartó, annak kijár majd a jóból.
Baja Tehetségei: Mezőfi Alexandra – Aero Kick-Thai Box Kitartás és rengeteg edzés, ez a kitűnő alak receptje. Azért nem szeretnénk a csajszitól pofont kapni.
Baja tehetségei: Kántor Emőke – lovaglás Nincs is annál szebb mint mikor ló, és lovas szíve egyszerre dobban, vagy mikor egyszerre veszik a levegőt.
Baja tehetségei: Nánási Fedor – képzőművészet Ha a kéz és a lélek együtt dolgozik, csodálatos dolgok születnek. Nem, a képek nem nyomtatva vannak, kézzel készültek!
Baja tehetségei: Rancsó Renátó – bmx Baján sok fel nem fedezett tehetség van, akik nagyon is megérdemlik a reflektor fényt. Szemeket az égbe, lábak a pedálon!