Baja tehetségei: Molnár Szabolcs – bűvész

A varázslat, már az ókortól kezdve lenyűgözi az embereket. Mindenki szeretne valamilyen csodás képességet, amivel elkápráztathat másokat. A modern világban, ezek a mágusok a bűvészek és a mentalisták.

 

Molnár Szabolcs kamasz kora óta foglalkozik a mentalizmus és a bűvészkedés művészetével. Miután legjobb huszonnégy közé került, a Csillag Születik című tehetségkutatóban, nyakába vette a világot, és óceánjárókon szórakoztatta közösségét. Mára már számos önálló estet tart, és igyekszik továbbadni tudását azoknak, akik erre a rögös útra lépnek.

 

24@2x

 

Minek a hatására kezdtél el bűvészkedni, és hány éves voltál akkor?

16 évesen kezdtem és szerettem volna szuperhősökhöz hasonló képességeket szerezni, vagy legalább ahhoz hasonlót.

 

Ki a kedvenc szuperhősöd és miért?

Batman, mert nincs különleges képessége, mégis felveszi a versenyt a többi szuperhőssel. Másrészt kitartó és motivált, van mondanivalója a mindennapi ember számára!

 

Mikor dőlt el, hogy ez már több, mint hobbi?

Azóta érzem ezt igazi munkámnak, mikor a Csillag születik-ben szerepeltem, akkor kellett már vele annyit foglalkoznom és akkor kerestem vele már annyi pénzt, hogy rájöttem, több ez, mint hobbi.

 

Mennyit kell gyakorolnod egy nap?

Bűvészekről az a közhiedelem, hogy órákat gyakorolnak minden nap, de az igazság az, hogy ez olyan, mint a biciklizés, egyszer megtanulod, onnantól menni fog. Ma már inkább a nézőkön gyakorlok, a mentalizmus egy ilyen műfaj!

 

Hogyan készülsz egy fellépésre?

A fellépések előtt néhány órával általában egyedül vagyok, senkinek sem engedem, hogy zavarjon, kell az a különös atmoszféra, ami akkor körül jár és ezt nem zavarhatja meg semmi. Kivétel ez alól a rendezőm, aki általában feltölt a kellő motivációval és ő az, aki az utolsó pillanatban jelez, és megyek a színpadra! A műsor előtti rituálém része az is, hogy elfogyasztok egy pohár bort, ami segít ellazulni, ugyanakkor rákoncentrálni a műsorra.

 

 

25@2x

 

Van kedvenc trükköd? Ha igen, mi az?

Az orosz rulett, mert ott akkora a kockázat, hogy miközben csinálom a mutatványt, a hideg ráz! Mikor pedig vége, az kicsit olyan, mintha felszabadulnék, újjá születnék. Ráadásul ekkor a néző kezébe helyezem a sorsomat, így a bűvész tudásom sem tud kihúzni a csávából.

 

Kit tartasz példaképednek?

Derren Brownt, aki a kortárs mentalizmus legjelesebb alakja. Olyan egyedi aspektusból közelíti meg ezt a művészetet, ahogyan azelőtt még senki.

 

Volt időszak amikor úgy érezted fel kell adnod amit szeretsz? Ha igen, hogyan léptél túl ezen?

Igen, volt. Szerencsés vagyok, hogy akadtak körülöttem olyan emberek, akik éreztették velem, hogy nem szabad abbahagynom, elsősorban a nézők, valamint a családom, barátok. Minden művész életében vannak hullámvölgyek és hegyek. Voltam már völgyben is, most felfelé tartok.

 

Több mint két évig dolgoztál tengerjárókon. Melyik volt a kedvenc országod?

Japán. A különlegessége és a mássága miatt, mert annyira eltér a többi kultúrától, mintha egy más világba csöppennék. Persze, ez csak az én véleményem.

 

Mit tanácsolsz azoknak akik ezt az életpályát választják?

Ne válasszák! Nagyon nehéz vele érvényesülni, van egy csomó olyan szakma, ahol kevesebb energia ráfordítással, ugyanennyi pénzt lehet keresni. Másrészt, az nekem konkurencia.

 

Baja tehetségei: Magdali Anna – népdalénekes ...a hagyományt nem őrizni kell, mert nem rab, nem ápolni kell, mert nem beteg, sokkal inkább megélni kell. (Sebő Ferenc)
Baja tehetségei: Papp Nikolett – festőművész A Belső visszhang című kiállítása óta eltelt több mint fél év. A bajai tehetség azóta tanul és tanít.
Baja tehetségei: Péterfay Dóra – multitalentum Dóri születése óta nem lát, viszont profi zongorista, énekel és három nyelven beszél anyanyelvi szinten. Ismerjük meg!
Baja tehetségei: Vinkó Leó – festő Fiatal, sikeres művész, tele ambicióval. Szinte bármiből képes ihletet meríteni. Ő Vinkó Leó.
Baja tehetségei: Ossó Balázs Tehetséges énekes, jó barát, és soha nem adja fel. Ő Ossó Balázs, aki most épp Amerikába készül, szerencsét próbálni.
Gyertek ki a bajai mentőállomás nyílt napjára! A legjobb rendezvény a hétvégére, kicsiknek nagyoknak egyaránt!
Baja ökölvívói nem pihennek! Gálos Tamás számolt be a Mogyi Felsővarosi Ökölvívó Se Baja újabb sikereiről.
Gálos Roland veretlen a Német Bundesligában! Ötödik mérkőzését is megnyerte a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó Se Baja sportolója!
Frissítve: Ismét eljött a Motoros Mikulás (+videó) Idén is motoron érkezett a jótékonykodó, nagy szakállú Télapó bácsi.