Újraindul a hazai buszgyártás

Évtizedes hagyományaira építve újul meg a magyar buszgyártás – jelentette ki Varga Mihály a hazai buszgyártók képviselőivel tartott sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a kormány múlt heti ülésén fogadta el a tárca által kidolgozott nemzeti autóbuszgyártás cselekvési programjáról szóló előterjesztést.

 

A közösségi közlekedésben használt buszok átlagéletkora 14 év, de nem ritka – 8000-ből hozzávetőleg 1000 – a 20 évnél többet futott jármű sem – emlékeztetett a miniszter. Kijelentette: ahhoz, hogy 2020-ra ez 10 év alá csökkenjen, évente 1000-1200 új busz beszerzésére van szükség. Már a 2017-ben felmerülő 1200 darabos beszerzési igényt is képesek fedezni a hazai gyártói kapacitások. Varga Mihály megjegyezte: azokban az országokban, ahol jelentős az autóbuszgyártás, ott a hazai szükségleteket elsősorban ezeknek a gyártóknak a járműveivel elégítik ki.

http://www.autogaleria.hu

 

Mészáros Csaba, az Evropo Kft. elnök-vezérigazgatója a magyar mérnökök innovatív képességét és felkészültségét a fejlődés legfontosabb zálogának tartja. Mint mondta: nagy előnye a hazai gyártásnak, hogy pontosan felmért igényekhez tudják igazítani a fejlesztést.

 

Krankovics István, a jól ismert Credo-buszokat gyártó Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, termékeik versenyképesek a magyar piacon is, és nagyobb kapacitásigényt is képesek kiszolgálni.

Kint voltunk a Járműfeszten Jövőre se hagyjátok ki!
7 Föld-szerű bolygót talált a NASA Tőlünk 39 fényév távolságra található TRAPPIST-1 rendszerben keringnek.
Már hárman haltak meg az influenza következtében A vírus a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos szövődményeket.
Egyetemista után is igényelhető családi adókedvezmény Januártól bővült a családi kedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása.
Kígyós játék a legnépszerűbb keresések közt Ezekre kerestek rá legtöbbször a magyarok a Google-on 2016-ban. A játékot meg csak simán nem tudod abbahagyni.
Ennyit költünk átlagosan karácsonyra A három leginkább vágyott ajándék a készpénz, a kézzel készített személyes ajándék és az élményajándék.
Egy újabb vírus bukkant fel, ami lopja a bankok ügyfeleinek pénzét A Tesco Bank több ezer ügyfele esett nemrégiben a kiberbűnözők áldozatául.
Taroltak a magyar filmesek a hétvégén Díjátadókon jutalmazták a magyar filmeket.
Elfogták a Teréz körúti robbantót! (VIDEÓ) Klasszikus felderítő munka során jutottak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gyanúsítotthoz.