Freddie 19. lett, de nem ez a legnagyobb baj

Sokszor megfogadtam már, hogy nem foglalkozom az Eurovíziónak csúfolt giccsparádéval, de… mégis… csak versenynek hívják, meg Magyarország is indul, meg ilyesmi. Talán mégiscsak. 

 

Szóval, gondolom nem árulok el túl nagy titkot, hogy ez annyira szól a zenéről, meg a dalokról, mint Vajnáék házassága az igaz szerelemről. Persze lehet, én vagyok a naiv, és tényleg nem kellene foglalkozni egy olyan versennyel, amit egykoron egy szakállas nő nyerhetett meg (és persze az nem a cirkusz világbajnokság).

 

A dolog már odáig jutott, hogy külön erre szakosodott “euróvíziós” dalszerzők vannak, (Gundi szerint a svéd dalszerzők munkája, egyfajta garancia a bejutásra) akik külön erre az alkalomra komponálnak “műveket”. Nos, ők bizonyára Coelho és Oravecz Nóra szerelemgyerekei (respect Puzsér), mert 

 

műveikben a giccsesség és közhelyesség üli dicstelen torát.

 

Oké, hogy Freddie dala sem érte el az ember lelkét, és szövegének sem volt sok értelme, de legalább tényleg odatette magát, és valljuk be, betyár jó hangja van, ami a kinézetével alkotott kombót elég ütőképessé teszi. Ha még egy kis színpadi jelenlétet is hozzá tanul majd, akkor joggal emelkedhet a nemzetközi szinten is népszerű előadók sorába. Azt már bizonyára elérte, hogy a Pioneer című dalát hallgatva az ember két vonással feljebb tekeri az autórádió hangerőszabályzóját.  

freddie1

 

Oké, tudjuk hogy működik a rendszer. A kvóta ügy miatt nyilván nem kaphattunk az első tízbe juttató pontokat, de a 19. helyezés azért egy kicsit túlzás, pláne a mezőny többi dalát hallgatva.  

 

Mondjuk a legérdekesebb összeállítást Ausztrália (!) villantotta, az erdetileg dél-koreai származású versenyzővel… (wtf?)

 

Nem tagadom a látványos show és Gundi narrációja némileg dobott a nemzetközi Céline Dion Tribute koncerten, de éppen csak annyit, hogy a nehezen nézhető kategóriába tolja át a vállalhatatlanból. 

 

A 3 órás műsor végén, az eredményhirdetést nézve pedig már csak egy valamire tudott gondolni az olyan egyszerű ember, mint én:

Valaki egyszer mondja már ki, hogy ez szar.

Válóper: sírnak a liberálisok A kapcsolat kiüresedett, az életközösség helyreállítására már nincs remény. Gondolatok a Vasárnapi kávézóban.
Vasárnapi kávézó: A 10 millió fotós országa Előbb utóbb az összes helyet elfoglalják a neten, ahonnan tanulni lehetne. Igen, ők a "photografis" lájkhuszárok.
Vasárnapi kávézó: Európa háborúban. Ami eddig történt… Ha csak egy összefoglalót olvasol a héten, ez legyen az. Röviden: hogyan jutott ekkora bajba Európa, és hol állunk most.
Vasárnapi kávézó: A megvalósíthatatlan egészséges táplálkozás Jó lenne még látni a gyereket érettségizni? Leszoksz a cigiről, leteszed a töményet. Na, onnan jön az igazi szívás...
Vasárnapi kávézó: Tanuljunk oroszul (ismét) Gondolatok az "Olajfegyver és globális uralmi rend" című könyv olvasónaplójához. Ha érdekel a világpolitika, olvasd el!
Vélemény: a fél világon átkóborlók Lassan a világ is elkezdi keresni: ki a felelős Európa legújabb megszállási kísérletéért. Addig is, nekünk itt vannak ők.
“Én kicsike vagyok…” – Gondolatok a Föld Napjára Hiába vagyok kicsi a Földhöz képest, mégis tudok tenni érte! Nem kell ehhez szuperhősnek lennem. Április 22. a Föld napja
Telik az idő: Nena 55 éves, de még mindig dögös 5 dolog, amit nem tudtál, a szülinapos német sztárról.
Zeng a kórus: Bezzeg én a te korodban már… ,,Ezek a mai fiatalok, semmihez nem értenek, későn házasodnak, nem tudnak dolgozni!" Avagy ítélni könnyebb, mint érteni.