Erdélyben szerepeltek a Baja Ritmusa táncospárjai

A Baja Ritmusa című táncos vetélkedőt nemrég láthatta a bajai közönség, s bizony hamar elment a híre Baja, sőt az ország határain túlra is. Erdőszentgyörgyön, városunk erdélyi testvértelepülésén, a Szent György-napi programok keretein belül léptek színpadra a bajai delegáció profi, és amatőr táncosai. Pestality Biankával, a műsor ötletgazdájával, műsorvezetőjével beszélgettünk.

 

Hogyan érkezett a felkérés?

A Baja Marketing Kft. keresett fel minket, és jelezte felénk, hogy a város szeretné, ha táncos műsorunkkal mi képviselnénk Baját Erdőszentgyörgyön. Örömmel tettünk eleget a felkérésnek, és hamarosan bele is kezdtünk a munkába. Pállfy Tímea és Sánta Árpád, Nagy Martin és Oroszlánné Besesek Mónika, Torda Balázs és Mancz Alexandra, valamint Oroszlán Krisztián és Jómagam utaztunk ki Erdélybe.13083180_1175816959115357_5379027825226388213_n

 

Milyen felkészülési folyamat előzte meg a színpadra lépést?

Az előzmény nyilván több hónapos gyakorlás volt, melynek eredményét sikeresen kamatoztattuk kint. A felkészülés inkább ismétlésből állt, és a párok közti újra egymásra hangolódásból. Mi, Oroszlán Krisztiánnal egyszerűbb helyzetben voltunk, mivel állandó táncospár vagyunk. Szerencsére annyit dolgoztak együtt a többiek is, hogy nem volt nehéz az újra táncolás. Erdőszentgyörgyön is kaptunk gyakorlási lehetőséget. Így minden feltétel adott volt a sikeres színpadra lépéshez.

 

Hogyan fogadták az erdélyi nézők a műsort?

A műsor első pár percében épp egy maréknyi néző volt csak. Amint elmondtam, hogy honnan érkeztünk, és mi következik, szépen lassan egyre többen lettünk. Pálffy Timi és Sánta Árpi sárközije azonnal oda vonzotta a helyieket és rengetegen voltunk a végére. Nagyon nagy szeretettel fogadtak minket, és mi lehet nagyobb ajándék egy fellépőnek, ha nem a taps és a mosoly amit a nézőktől kap?

forrás: baja.hu

forrás: baja.hu

 

Közelebb kerültetek egymáshoz a fellépő párokkal?

Én mindvégig nagyon büszke voltam rájuk. Olyan fejlődésen mentek keresztül mind a táncok, mind pedig maguk a versenyzők, hogy azt gondolom, megérte. Főleg visszatekintve. Sok minden elveszi az ember figyelmét, amikor még megy a műsor, és tudjuk azt is, hogy az idő sok mindent megszépít. Bevallom, fenntartásokkal indultam el az útra, nem tudtam, mit hoz ki a csapat egy részéből ennyi idő együtt töltése. Sajnos nem az egész csapat volt velünk, de akik velünk voltak, nagyon összekötődtek az út alatt. Megkedveltük, jobban megismertük egymást. Azt gondolom – és ha tehetem szorgalmazni is fogom -, hogy a Baja Ritmusa csapata, ha csak időközönként is, de tudjon találkozni. Hozzáteszem, mivel mind helyiek vagyunk, az útjaink sokszor keresztezik egymást a városban, mindig van egy egy jó szavunk egymáshoz, még ha sietve is.

Remekeltek a Bajai Vízisport Klub sportolói A télen leginkább szárazföldi tréningeket végeztek a sportolók, de a jó időnek köszönhetően már vízen is tudnak készülni.
Sétáltass okosan! – Fontos szabályok bajai gazdiknak A te négylábúd is szeret szökőkútban fürdeni? Vagy inkább a Sugót kedveli? Nem árt, ha figyelünk a szabályokra!
Bajai diákok győzelme a K&H pénzügyi vetélkedőn Meggyűlt a bajuk a számolással a versenyzőknek a Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő kecskeméti középdöntőjén.
Elkészült a Gemenc című film trailere! +VIDEÓ Ezt a videót látva mindenkinek kedve támad kiszabadulni a négy fal közül!
Baja ízei: Ralbovszki Vali – “Lasagne à la Valéria” Rovatunk folytatódik! Egy nem akármilyen lasagne receptet mutatunk nektek.
Vereczkei Zsolt készülhet a riói olimpiára A bajai úszó a hetedik paralimpiájára készülhet, ez rekord a magyar parasport történetében
Sok pedagógus sztrájkolt Baján is Akad olyan intézmény is, ahol a mai napon elmaradt a tanítás.
Ma este: Szakmák éjszakája Baján is! A népszerű program már Baján is! Ma este ne maradj otthon!
Bajáról a világ kifutóira – A Beango, és aki megálmodta László Bea divattervező bajai műhelyében még David Bowie szemei is ránk pillanthatnak. Tekintsünk be együtt a stúdióba!