Szuper DIY ajándékok, a legszuperebb anyukáknak!

Egyszer nagyon régen William Goldsmith Brown azt mondta: „A halandóknak adott legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország.” Nagyon is igaza volt, hiszen nem véletlen ünnepeljük minden év, május első vasárnapján, az édesanyákat és a nagymamákat. A szürke hétköznapok forgatagában szinte nem is tudjuk számon tartani, hogy mennyi mindent köszönhetünk a szüleinknek. Pedig hosszú lenne a lista…

 

Persze, ha nagyító alá helyezzük a lelkiismeretünket, akkor nagyon is jól tudjuk, hogy ajándékozni, az év 365 napja közül, bármelyiken lehet. De ha már közeledik az anyák napja, ideje, hogy kihozzuk magunkból a maximumot és valami ötletes ajándékkal lepjük meg az édesanyákat. 

mother-daughter-love-wallpaper-768x480

 

Saját készítésű testradír
A természetes anyagokból készített kozmetikai termékek egyre divatosabbak, az anyukák körében is. Olcsón és egyszerűen elkészíthetjük őket, és csak egy szép kis üveget kell beszereznünk hozzá. 

 

Illatos, grépfrútos testradír recept
Hozzávalók: kókuszolaj, fehér cukor, 1 grépfrút, 10 csepp grépfrút illóolaj

 

1 bögre kókuszolajat, valamint 1 bögre cukrot egy botmixerrel törjünk össze, majd a megmosott grépfrút héját reszeljük le és a levével, valamint a grépfrút illóolajjal együtt adjuk hozzá a cukros keverékhez. Ha szeretnénk, hogy színe legyen a testradírunknak, akkor keverjünk bele egy kis céklalevet is. 

grapefruitos_testradir

Egyedi jegyzetfüzet
Minden anyukának szüksége van egy mindentudó jegyzetfüzetre, ahová feljegyezheti a napi teendőket, fontosabb eseményeket. Rengetegféle dekorboltban beszerezhető különféle mintájú origami papírt tudunk dekupázsolni, és számtalan variációban készíthetünk ötletes és kreatív jegyzetfüzetet, a dolgos anyukák részére. Sőt! Aprócska kedves üzeneteket is elrejthetünk egyik másik oldalon, így a meglepetés dupla örömmel jár majd! 

fchfh

 

Egy csésze gondoskodás
Egy figyelmes és kreatív könyvjelző remek ajándékként funkcionál anyák napján is. Rajzoljunk színes vagy mintás papírra jópofa csészéket, majd vágjuk ki az alakzatot. Egy könyvjelzőhöz két oldalt kell elkészítenünk. Utolsó lépésként a két oldal közé ragasszunk be egy teafilter zsinórt, majd a papírját vonjuk be a csészével harmonizáló színnel.  

18

 

Cupcake csokor
Az anyukák minden kényeztetést megérdemelnek. Miért ne ajándékozhatnánk meg őket egy gyönyörű virágcsokorral, ami még ehető is? A cupcake sütés nem túl bonyolult mutatvány és ezernyi variációban, illetve színben elkészíthető. A mutatós sütiket egy fogpiszkáló segítségével beleszurkáljuk egy dekoratív tartóba vagy vödörbe, és már kész is a különleges csokor.

cats

 

Napfogó
Egy ilyen ajándéktól minden édesanya szíve elolvad majd. Nincs más dolgunk, mint kávéfilterre (kimosható) filctollal foltokat színezni, majd erre vizet spriccelve elmosódott mintát kapunk. Száradás után a filterből és két kartonlapból szív alakot vágunk ki, majd a filtert a két karton közé ragasztjuk. Pofonegyszerű és nagyon mutatós! 

catsgfhgvh

 

365 napnyi törődés
Ezzel az ajándékkal igazán célba találhatunk az anyukánknál! Készítsünk 365 apró kis üzenetet, amivel a következő év minden napján örömet szerezhetünk majd. A kis cetlikre írjunk kedveskedéseket, mondjuk el mennyire szeretjük őt, és idézzünk fel közös, örömteli pillanatokat, emlékeket. Végezetül az elkészült üzeneteket, rakjuk bele egy szép üvegedénybe vagy befőttes üvegbe és kössük át egy masnival. Garantált siker! 





S.O.S vendégváró falatkák, nem csak lusta házigazdáknak Ránézel az órára. Az a kellemetlen érzésed támad, hogy elfelejtettél valamit... Úristen, nemsokára jönnek a vendégek.
Mutatjuk, mitől félnek más országok babonásai Utánajártunk milyen balszerencsék „leselkedhetnek ránk” külföldön, avagy babonás bolondságok a nagyvilágból.
Ettől megáll az ész! – furcsa törvények a nagyvilágban A törvényhozók néha a fejükre esnek! Jönnek a legelképesztőbb szabályok innen és túl
Az 5 legkiakasztóbb főnöktípus Ilyen, mikor a hóhért akasztják! Mutatjuk ki az a főnök, akitől kiborul a bili!
Varázsolj te is karácsonyi hangulatot az ünnepi asztalra! Legyen hagyományos, modern vagy bohém, a kreatív dekorációkból idén sem lesz hiány!
Különcség mesterfokon, avagy furcsa sportok a nagyvilágban Van, aki forrón szereti. Vagy inkább extrémen? Mutatjuk a legfurcsább sportokat!
Locsolásért hol jár puszi? – furcsa húsvéti szokások innen és túl Nyúlcipőt fel! Megnéztük, hogyan töltik az ünnepet más országok népei!
Fel az álarcotl! – Megnéztük A sötét ötven árnyalatát (+18) SPOILER LIGHT: Idén sem tudtunk ellenállni Mr. Greynek! De vajon megérte?
Zsírgyilkosok a konyhában – te tudod mire képesek? Megéri körbenézni az otthoni fűszeres polcon, mert könnyen értékes kincsekre bukkanhatunk!