Országos pedagógussztrájkot hirdettek április 20-ra

Megkezdi április 20-ára az országos pedagógussztrájk előkészítését a pedagógusok sztrájkbizottsága – jelentette be Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

Közölte: hétfőn nem sikerült megállapodni a kormánnyal folytatott hétórás tárgyaláson a még vitatott kérdésekben, ezért megkezdik az előkészületeket a munkabeszüntetésre. Erre a sztrájkbizottság három szervezetének testületei megadták a felhatalmazást 2016.04.05. kedd délelőtt.

 


Galló Istvánné megismételte a sztrájkbizottság követeléseit. Ezek közé tartozik az állami intézményfenntartó központ átszervezése, feladatainak meghatározása oly módon, hogy az biztosítsa a köznevelési intézmények szakmai, gazdasági és munkáltatói önállóságát.

 


Az iskolában pedagógus munkakörben alkalmazottak kötelező óraszámát szerintük heti 22 órában kell meghatározni, valamint követelik, hogy a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők részesüljenek havi rendszeres, keresetükön felüli többletjuttatásban, függetlenül attól, milyen intézménytípusban dolgoznak.
Álláspontjuk szerint meg kell teremteni annak feltételeit, hogy az intézményvezető minőségi munkavégzésért járó bérpótlékkal ismerhesse el az átlagon felüli munkateljesítményt.

 

Címlapfotó: MTI: Kovács Tamás

 

Klik: pótolni kell az elmaradt órák tananyagát Tízből ketten vettek részt a sztrájkban a központ által fenntartott intézmények közalkalmazottjai közül.
Sok pedagógus sztrájkolt Baján is Akad olyan intézmény is, ahol a mai napon elmaradt a tanítás.
Elkezdődött az egész napra meghirdetett pedagógussztrájk A sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, azért, hogy nyomatékosítsa követeléseit.
Nem kell külön igényelni a gyerekfelügyeletet a sztrájk napjára Minden intézmény kinyit, de a sztrájkban résztvevő tanáron nem tartják meg óráikat.
Visszavonták a vasárnapi zárvatartást Lázár János és Balog Zoltán miniszterek nem szavaztak, Szatmáry Kristóf és Harrach Péter nemmel voksolt.
Sziget fesztivál: Kész a világzenei nagyszínpad programja A program ezúttal egy nulladik nappal bővül augusztus 11-én.
Lehet népszavazás a vasárnapi zárva tartásról Az MSZP szerint jogállami döntést hozott a Kúria az üzletek vasárnapi zárva tartásával kapcsolatos beadványok ügyében.
Nem lesz egyházi intézmény a Bajai Eötvös József Általános Iskola Összesen 271-en nyilatkoztak az iskola fenntartóváltásával kapcsolatban.
Országos tejtermék-ellenőrzést indít a NÉBIH A Nébih ellenőrzése a beszerzési ár alatti értékesítésre terjedhet ki.