Nem lesz egyházi intézmény a Bajai Eötvös József Általános Iskola

Perhács Attila intézményvezető az iskola honlapján tájékoztatta a szülőket az iskola fenntartóváltásával kapcsolatos véleménynyilvánítás végeredményéről. A szülői nyilatkozatokozatok összesítése után eldöntetett, az intézmény marad a Klik fenntartása alatt, tehát nem lesz egyházi iskola. 

 

A március 31. és április 4. közötti voksolás során a szülők a 567 tanuló után adhatták le nyilatkozataikat. A 271 db beérkezett nyilatkozatból a Bajai Református Egyházközséget 165 db, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét 21 db támogatta. A fenntartói jog átadását nem támogatta 84 db nyilatkozat, 1 db pedig érvénytelen volt – áll az intézményvezető tájékoztatójában.  

 

Mivel a szavazatok összeszámlálása után nem volt meg a fenntartóváltásához szükséges szülői nyilatkozatok száma (284 fő), az intézmény fenntartásában nem lesz változás. 

 

Címlapfotó: eotvosbaja.sulinet.hu

Visszavonták a vasárnapi zárvatartást Lázár János és Balog Zoltán miniszterek nem szavaztak, Szatmáry Kristóf és Harrach Péter nemmel voksolt.
Sziget fesztivál: Kész a világzenei nagyszínpad programja A program ezúttal egy nulladik nappal bővül augusztus 11-én.
Lehet népszavazás a vasárnapi zárva tartásról Az MSZP szerint jogállami döntést hozott a Kúria az üzletek vasárnapi zárva tartásával kapcsolatos beadványok ügyében.
Országos tejtermék-ellenőrzést indít a NÉBIH A Nébih ellenőrzése a beszerzési ár alatti értékesítésre terjedhet ki.
Országos pedagógussztrájkot hirdettek április 20-ra Április 20-ra az ország egész területére sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete.
Beethoven lekörözte Mozartot a legnépszerűbb zeneszerzők listáján Immáron Beethoven a legnépszerűbb zeneszerző a Hírességek Csarnoka listáján.
Szociális farmok jöhetnek létre Magyarországon A program célja, hogy a passzív ellátásban lévő hátrányos helyzetűeket bevonják a mezőgazdasági munkába.
Negyedszer is elindult a Foci a Barátságért program Franz Beckenbauer, a Foci a Barátságért nagykövete online sajtótájékoztatón beszélt a program fontosságáról.
300 adag étel – A bajaiak ma is jótékonykodtak Ismét jótékony ételosztásra került sor az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. jóvoltából.