Nem kell külön igényelni a gyerekfelügyeletet a sztrájk napjára

Nem kell külön igényelni a gyermekfelügyeletet és étkezést az április 20-i országos pedagógussztrájk napjára – hívta fel a figyelmet csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint megtévesztő információk keringenek egyes iskolákban arról, hogy a szülőknek az április 20-ra tervezett sztrájk napjára külön és egyenként kell igényelniük bizonyos köznevelési intézményekben a gyerekfelügyeletet és az étkezést.


A szaktárca a szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében tisztázta, hogy semmilyen igényt nem szükséges külön bejelenteni.


A kormány sikeresen elérte a sztrájkbizottsági vezetőkkel folytatott tárgyaláson, hogy minden diáknak jár a felügyelet, továbbá az étkezés is a rászorulóknak és azoknak, akik előzetesen azt befizették. Az ettől eltérő állítások valótlanok.

Minden intézmény kinyit, minden a szokott rendben történik, leszámítva azt, hogy a sztrájkban résztvevő tanárok nem tartják meg óráikat. A többi pedagógus azonban meg fogja tartani óráit és minden gyermekre vigyáz majd az iskola.

 

Klik: pótolni kell az elmaradt órák tananyagát Tízből ketten vettek részt a sztrájkban a központ által fenntartott intézmények közalkalmazottjai közül.
Elkezdődött az egész napra meghirdetett pedagógussztrájk A sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, azért, hogy nyomatékosítsa követeléseit.
Nestlé tejpépet tiltott be a NÉBIH A tejpép mérgezőnek minősül, mert az "ochratoxin A" tartalma meghaladja a megengedett szintet.
Madárfelismerő alkalmazást fejlesztettek ki Magyarországon 157 madárfaj azonosításában segít az applikáció, hangokkal, illusztrációval, a játék pedig segít a tanulásban.
Sok pedagógus sztrájkolt Baján is Akad olyan intézmény is, ahol a mai napon elmaradt a tanítás.
Helikopterrel fogták el a menekülő férfit Hat illegális bevándorlót találtak a férfi autójában a rendőrök. Az embercsempész segítőit azonnal előállították.
1,2 milliárd forintra lehet pályázni idén az Erasmus+ programban Az Erasmus+ programba és az Európai Önkéntes Szolgálatra is várják a fiatalok jelentkezését.
Új telephelyet adott át az AXIÁL Kft. A csornai telephely egyedülállóan nagy szervizműhellyel, új mosóval és modern kivitelezéssel várja az ügyfeleket.
7 Föld-szerű bolygót talált a NASA Tőlünk 39 fényév távolságra található TRAPPIST-1 rendszerben keringnek.