Madárfelismerő alkalmazást fejlesztettek ki Magyarországon

Hazánk 157 leggyakoribb madárfajának határozásában segít az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület által kifejlesztett Android és iOS rendszereken futó mobiltelefonos alkalmazása.

Az ingyenesen letölthető applikáció 157 madárfaj felismerését segíti 269 színes illusztrációval, 203 madárhanggal és részletes fajleírásokkal. 

 

Magyarország első mobiltelefonos madárhatározója rendelkezik madárhatározással, madárlexikonnal, játékkal és a megfigyelést is rögzíteni tudja. Három szűrési lehetőség és  a madár sziluettje alapján segít meghatározni a fajt az okostelefonos applikáció, amelynek használója fontos információkat szerezhet az állatról és a hangját is meghallgathatja.

madárapp

Ha szerencsénk van, a madár a hangra közel is jön hozzánk.

 

Az alkalmazás azoknak készült, akik kezdő madarászként egy állandóan kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen madarat láttak a kertben, a parkban, az etetőn, az itatón.

Nestlé tejpépet tiltott be a NÉBIH A tejpép mérgezőnek minősül, mert az "ochratoxin A" tartalma meghaladja a megengedett szintet.
Klik: pótolni kell az elmaradt órák tananyagát Tízből ketten vettek részt a sztrájkban a központ által fenntartott intézmények közalkalmazottjai közül.
Nem kell külön igényelni a gyerekfelügyeletet a sztrájk napjára Minden intézmény kinyit, de a sztrájkban résztvevő tanáron nem tartják meg óráikat.
Helikopterrel fogták el a menekülő férfit Hat illegális bevándorlót találtak a férfi autójában a rendőrök. Az embercsempész segítőit azonnal előállították.
1,2 milliárd forintra lehet pályázni idén az Erasmus+ programban Az Erasmus+ programba és az Európai Önkéntes Szolgálatra is várják a fiatalok jelentkezését.
Új telephelyet adott át az AXIÁL Kft. A csornai telephely egyedülállóan nagy szervizműhellyel, új mosóval és modern kivitelezéssel várja az ügyfeleket.
7 Föld-szerű bolygót talált a NASA Tőlünk 39 fényév távolságra található TRAPPIST-1 rendszerben keringnek.
Már hárman haltak meg az influenza következtében A vírus a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos szövődményeket.
Egyetemista után is igényelhető családi adókedvezmény Januártól bővült a családi kedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása.