Ismét Veterán Jármű Találkozó, két napon át, a Petőfi-szigeten

A rendezvény támogatója a:

lada_hm_2 (1) moczás_auto_logó

 

Jövő hétvégén, április 23-án és 24-én ismét ellepik a várost a motorkerékpárosok. Már negyedik alkalommal rendezi meg a Bajai Motoros Egyesület a Motorosok Hétvégéjét. A szervezők még színesebb programokkal várják a látogatókat a Petőfi-szigeten.  A rendezvény kapcsán Vankó Istvánnal beszélgettünk:

 

Milyen programokkal várjátok a látogatókat?

Két napos lesz a Benzingőzös hétvége nevezetű rendezvény. Első nap a negyedik alkalommal megrendezett Veterán Jármű Találkozó csábítja a látogatókat délelőtt 10 órától 17 óráig. A szombati napon még az Országos Autó Tuning versenynek is helyet ad a rendezvényünk. Majd 18 órától az Ifjúsági Szálló és Kemping grill udvarán két zenekar rock és blues estet tart, amely szintén izgalmas programnak ígérkezik. Másnap reggel, 24-én pedig 10 órakor felbőgnek a motorok, kezdődik a Motoros Szezonnyitónk. Várhatóan több száz motoros érkezik majd Bajára, és 14 órától dübörgünk Baja utcáin.

Eközben az Országos Mentőszolgálat bajai mentős csapata, Reményi László mentőtiszt vezetésével baleset szimulációt tart 11 és 13 óra között.

 

Emellett 23-án kézműves kirakodóvásár színesíti a programot, és a Bácsbokodi Fúvós zenekar, valamint az Air Soft Kalocsa csapata, szórakoztatja a látogatókat.  A Golden Dance tánccsoport szombaton és vasárnap is fellép. A gyerkőcöket ugrálóvárral várjuk.

Vankó_István_1 

A motoros felvonuláshoz bárki csatlakozhat?

A veterán felvonulásra nyilván veterán motorral érkeznek, az 1900-as évek elejétől a 60-as, 70-es évekig gyártott motorkerékpárok várhatóak idén is.

A motoros felvonuláshoz bárki csatlakozhat, de alapvetően szeretjük, ha rendszámmal ellátott motorkerékpárokkal érkeznek, de természetesen nem fogjuk kiszorítani a sorból a segédmotor-kerékpárosokat sem. Regisztráció idén sincs. 

 

Mi az, ami újdonság az előző évekhez képest?

Előző évekhez képest a rendezvény két napos lesz és éjszakába nyúló. Tehát eleve a rock és blues est, illetve a fellépők többsége újdonságnak számít. Az Országos Autó Tuning verseny is először jár nálunk. Illetve a motoros felvonuláson idén csak a város belterületén fogunk cirkálni. 

A rendezvény támogatója a:

lada_hm_2 (1) moczás_auto_logó

IV. Veterán autó kiállítás és Motoros találkozó A hétvége eseményei részletesen. Ha jártál kint azért olvasd, ha nem azért.
III. Veterán jármű Találkozó – Baja Élőben tudósítottunk. Események, interjúk, hangulat jelentés a Szentháromság térről.
Polgári engedetlenségi akció volt Baján és Jánoshalmán is A Tanítanék Mozgalom tiltakozást hirdetett, hogy nyomatékosítsa az oktatással kapcsolatos problémákat.
Újra jön a Motoros Mikulás Bajára Immáron harmadjára gurul be Bajára a Motoros Mikulás. Az eseményről Vankó Istvánnal beszélgettünk.
Véradás – a vér semmivel sem pótolható A nyári hónapokban kiemelten fontos felhívni a figyelmet, mert ebben az időszakban jelentősen csökken a véradók száma.
III. Bajai Veterán jármű Találkozó – Fotósorozat A Bajai Motoros Egyesület rendezvénye nagy siker volt.
Kiváló program szombatra: III. Veterán Jármű Találkozó (+hang) Ismét a veterán járműveké lesz a főszerep április 25-én, szombaton, a Szentháromság téren. Ezt mindenképp látnod kell.
Kint voltunk a Járműfeszten Jövőre se hagyjátok ki!
Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Ma Föld napja holnap pedig Critical Mass. Mindenki tehet valamit a Bolygóért. Igen, Baján is.