Elkészült a Péterfy Bori & Love Band negyedik lemeze

Szédülés címmel megjelent a Péterfy Bori & Love Band negyedik stúdióalbuma. Az egyik legnépszerűbb popcsapat új, meglehetősen slágeres anyagáról a zenekarvezető Tövisházi Ambrus beszélt az MTI-nek.

 

“A tizenkét szám többsége a közelmúltban íródott. Legutóbbi lemezünk, a Fehér éjszakák óta több mint három év telt el, részben amiatt is, hogy nem szerepelt rajta igazán nagy sláger, ezért kevésbé kapták fel. Ez egy időre visszavetette az alkotói kedvet, de ezt az időszakot lezártuk. A Szédülés egyik érdekessége, hogy Péterfy Bori a korábbiaknál több szöveget írt rá, összesen hatot, és mellette új alkotók is közreműködtek” – mondta a kedden éppen 40 éves dalszerző, billentyűs, vokálos.

forrás:edron.ro

forrás:edron.ro

Az elmúlt években megszokott (Tariska Szabolcs), és rendszeres (Lovasi András) szövegíró mellett Párnacsata címmel Vető János, a nyolcvanas évek első felében működött legendás underground zenekar, a Trabant Svédországban élő egykori gitárosa is jegyez egy szöveget. “Méhes Marietta és a Trabant annak idején semmihez sem hasonlítható, csodálatos világot teremtett meg, miközben egyetlen nagylemezük sem jelent meg. A Love Band első koncertjein 2007 környékén játszottunk két Trabant-számot, az Ez a ház is ledőlhet, meg a Tűz címűt. A Párnacsatát már jó ideje játsszuk a koncerteken” – mondta Tövisházi Ambrus.

 

A nyitószám, a Dühös Max és a néma lány szövegét Nemes András (Pluto, Biorobot) szerezte. “Bori korábban készített a Plutóval egy közös dalt A nagy szívbűvölő címmel, és eszembe jutott, milyen jól passzolna András pofátlan rock and roll hangulata az egyik dalötletemhez. A Dühös Maxban Henri Gonzo, a Fran Palermo énekese is szerepel”. Péterfy Bori vampos, dühös, kemény szövegei közül a fekete-fehér videóval is megtámogatott Szép halott akár az előző lemezen szerepelt Futás folytatásának is tekinthető, de most nem a nő, hanem a férfi ér tragikus véget. A Domino az éjszakai szórakozóhelyek, a drogok világának visszásságait mutatja meg. A Szép halott című dalhoz már videoklip is készült, melyet a Gemencben Zrt. Pandúr-szigeti vadászházában forgattak, a Sugó és a szeremlei komp is szerepel benne.


A dallamos zenék között néhány “elborult”, punkos megoldás is szerepel a Szédülés című lemezen; az Üvegcipő egyenesen az amerikai Sonic Youth egyszerre dallamos és kísérleti, zajos világát idézi. Idén Tövisházi Ambrus korábbi és jelenlegi zenekarai, projektjei is színpadra lépnek, és/vagy lemezt jelentetnek meg. A dolgot megkönnyíti, hogy a Péterfy Bori & Love Band, az Erik Sumo Band, illetve az Amorf Ördögök tagjai között a korábbiaknál is nagyobb az átfedés, öt zenész – Tövisházi mellett Drapos Gergely basszusgitáros, Pápai István ütőhangszeres, Császári Gergely és Nagy István gitáros-énekes, valamint Gáspár Gergely dobos – mindhárom formációban szerepel. Mint a zenekarvezető elmondta, a különböző formációkkal nagyon sokat próbálnak együtt, és bár a stílusok és a frontemberek különböznek egymástól, az összeszokottság könnyebbség a számukra.

 

A történelem írásbelikkel folytatódnak a vizsgák Az írásbeli feladatsort mintegy 60 %-ban magyar, 40 %-ban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkotják.
A dinoszauruszok ősének lábnyomát találta meg egy kiránduló A paleontológusok szerint a rendkívüli lelet egy több mint 230 millió évvel ezelőtt élt hüllőtől származik.
A gyerekek kedvenc reggelije sem mindig megbízható (+VIDEÓ) A vizsgált 21 termékből 19 termék esetében hatósági eljárás indult.
Érettségi start! – A magyar írásbeli az első Ma a magyar irodalomé és nyelvtané a főszerep. Az érettségik kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak.
“Jövőre családok tízezrei költözhetnek be új otthonukba” Családi otthonteremtésre jövőre nagyságrendileg 100 milliárd forintot tartalmaz a 2017-es költségvetés.
Salvador Dali Isteni színjátéka Pécsen A kiállításon Dali 100 grafikája és kevésbé ismert kártyafestészeti munkái lesznek láthatóak.
30 évvel a csernobili katasztrófa után 30 évvel a csernobili katasztrófa után Ukrajnára még mindig súlyos terheket ró a tragédia következményeinek kezelése.
Először végeztek mélyaltatás nélküli tüdőműtétet Magyarországon Az operáció utáni időszak a betegek számára komplikáció nélkül telt, rövid ápolási idő után távozhattak otthonukba.
Babakozmetikumokat vizsgált a fogyasztóvédelmi hatóság (+videó) 21-féle hintőpont és 19-féle babakrémet vizsgáltak a szakértők.