A közhiedelemmel ellentétben, jobb ha ezeket nem kened az arcodra

Rengeteg bőrápolási praktikáról lehet már hallani. Valójában bármit levehetnénk a konyhapolcról, biztosak lehetünk benne, hogy valaki szerint az a tuti recept bőrhibák ellen. Sok esetben olyanok adnak tanácsot zsíros bőrre, mitesszerek ellen, akik még pubertás korunkban sem találkoztak vele. Az önmagukat kozmetikusnak kikiáltó bloggerek, videóbloggerek már elárasztották a világot tanácsaikkal. Nem véletlen, hogy sok különböző vélemény születik, hisz mindenki bőre más. Viszont a következő dolgokkal jobb, ha senki sem próbálkozik, ha nem akarja, hogy a helyzet még súlyosabbá váljon.

 

Almaborecet

Általában zsíros, pattanásos bőrre ajánlják tisztító, tonizáló hatása miatt az almaborecetet. Azonban hígítatlan formában kifejezetten ártalmas is lehet a bőrnek, de hígítva sem ajánlott használni, mivel megszakítja a bőr egészséges savköpenyét, ezért lúgos salakanyagok keletkeznek. Irritációt vált ki, de nagyon érzékeny bőrűeknél akár gyulladást és égési sebet is okozhat már egy használat után is.

Jobb, ha az almaborecet marad a konyhában, és ott fejti ki jótékony hatásait.

ecet

 

Tusfürdő, hajsampon

Kézenfekvő fürdés közben egyúttal az arcunkat is megtisztítani. De az a tisztálkodási szer, ami a testnek és a fejbőrnek jót tesz, közel sem jó az arcnak, mivel az arcbőrünk sokkal érzékenyebb. Nem mellesleg az a meleg víz, ami a testünknek jól esik, káros lehet az arcbőrnek. A meleg víz kitágítja a kapillárisokat, amik el is pattanhatnak, így tartós kipirosodás lehet az eredmény. Ha ezt szeretnéd elkerülni, tisztítsd az arcod langyos vagy hideg vízzel.

 

Citrom

Számtalan tonik és arcpakolás receptet találni, aminek citrom az egyik összetevője. Érthető, hogy sokan kipróbálják, mert ugye tele van vitaminnal, ezért logikus lenne, hogy szép, rugalmas bőrt kölcsönöz, de ez nem így van. Hasonlóan az almaborecethez, a citrom PH értéke is jóval a bőrünk PH értéke alatt van, így csak irritálja azt. Sőt, a citromot használják bőrradírként is. Ebben az esetben sóval vagy cukorral keverik, ami nem csak az elhalt hámréteget távolítja el, hanem az érdes felületével felsérti az egészséges bőrt is, így a citrom még nagyobb károsodást okoz.

???????????????????????????????????????????????

 

Paradicsom

Hasonló fortély a paradicsom, ami valamivel biztonságosabb, mint a citrom, mert tartalmaz olyan anyagokat, amik hatékonyak zsíros bőr ellen. De ha sérült a bőr, ugyanaz történik, mint a citrom esetében.

paradicsom

 

Szódabikarbóna

Tömérdek tanácsot olvashatunk mostanában a szódabikarbóna felhasználásáról: kenjük foltokra, sikáljuk vele a kádat, mossunk vele fogat, stb.; de soha, semmilyen esetben vagy formában ne kenjük az arcunkra. Igaz, hogy megtisztítja arcbőrt, de ez nem azt jelenti, hogy egészséges is lesz, mivel a szódabikarbóna lúgos, és kibillenti a bőr PH értékét, így lecsökkenti a bőr ellenállóképességét. Kozmetikai szalonokban mitesszerek eltávolításakor használnak lúgos kémhatású anyagokat, de az kontrollált körülmények között történik, és otthoni használatra egyáltalán nem ajánlott.

szodabikarbona1

 

Illóolajok

Az esszenciális olajok túlságosan erősek az arcbőr számára, ezért ha ragaszkodunk hozzá, csak néhány cseppet keverjünk arckrémünkhöz. Bergamott, citrom és kakukkfűolajat viszont semmiképp, mert fototoxikus hatásúak, így UV sugárzás hatására barna foltokat okozhatnak a bőrön.

olaj2

Depresszió ellen hígított napfény A homeopátia az alternatív medicina egy külön kis ágazata, nem szabad összekeverni egyéb természetes gyógymódokkal.
A nagy fűmag teszt – Mit vessünk a kertbe? 9 fűmag minta közül 5 esetben kellett hatósági eljárást indítani.
Mi értelme volt átállítani az órát? A szervezetünkre és a pénztárcánkra is hatással van az óraátállítás. De mekkora az előnye a hátrányokhoz képest?
Rövid távon egészség, hosszú távon betegség Az egyik legveszélyesebb diéta után kutattunk. Biztos, hogy egészséges a nyers táplálkozás?
Habzik a Sugovica vize A Vízügyi Igazgatóság elmondása alapján a habzás természetes és mesterséges jelenség is lehet.
Sok paradicsom, nagyon kis helyen Olyan paradicsomültetési módszert mutatunk, ami megsokszorozza a terméshozamot.
4 ínycsiklandó sós muffin recept Számtalan variációban el lehet készíteni a muffint. Most a kedvenc sós muffin receptjeinket válogattuk össze.
Baja tehetségei: Faldum Gábor – triatlon Hétéves kora óta sportol, három világkupa dobogós érme már az övé, de még nagyobb lehetőségek várnak rá.
Varázsolj ünnepi illatokat az otthonodba! Miért költenél légfrissítőkre, mikor minden kéznél van ahhoz, hogy csodás illatokat varázsolj?