8 bizarr szépségápolási módszer

Már ősanyáink is képesek voltak mindent kipróbálni, hogy szebbé tegyék bőrüket, hajukat, megjelenésüket. Voltak köztük olyanok, amelyeket a mai napig szívesen alkalmazunk, de voltak olyan bizarr megoldások, amelyek közül a legtöbb szerencsére már feledésbe merült. Azt hinnénk, a 21. századi nő már nem efféle őrült fortélyokat talál ki, pedig de. Célcsoportjuknak talán csak a beteges önbizalomhiányban szenvedő nőket lehet meghatározni. Belőlük minden pénzt ki lehet passzírozni akkor is, ha irreális eredményeket ígérnek a forgalmazók, vagy ha egyenesen gyomorforgató eljárás vezet a szépséghez.

 

Kígyómasszázs

Ez a masszázsfajta talán azok érdeklődését kelti fel, akik vonakodnak a férfi vagy női masszőröktől. Egy izraeli szalonban olyan kezetlen, lábatlan kollégák végzik el a feladatot, akik nem rendelkeznek anatómiai ismeretekkel, de legalább a méregfogaikat eltávolítják mielőtt a páciensekre eresztik őket. Ugyanebben a szalonban törpeegerek is dolgoznak, ők a lábak átmozgatására specializálódtak.

kígyó masszázs

 

Hangyasav

Egyes kultúrákban a hangyák a mindennapi étkezés részét képezik, mivel a hangyasav tartalma miatt energizáló hatású. Nem meglepő, hogy ha elfogyasztva bevált, külső alkalmazását is preferálják. Hangyából készítenek tusfürdőt, testradírt és sampont is. Állítólag gyorsítja az anyagcserét, így jó hatással van a zsíros bőrre. Emellett felébreszti a tudatot és a teljes egyensúly érzését nyújtja.

 

 

Dr. Csiga

Chilei csigatenyésztők fedezték fel, hogy sérüléseik sokkal gyorsabban begyógyulnak, ha a kis puhatestűek érintkeznek velük. Állítólag a csigák által termelt nyálka hidratálja és gyógyítja a bőrt és még az elhalt hámsejteket is eltávolítja. Kétféle eljárást kínál a kozmetikai ipar: az egyik, hogy maguk a csigák járják körbe az arcot, a másik változatban krémek tartalmazzák a csigakivonatot.

 csiga

 

Kígyóméreg

A botoxszal hasonló eredményeket ígér a kígyóméreg-tartalmú krém. A méreg blokkolja az idegektől a sejtek felé érkező jelet, így hatásos fegyver a ráncok ellen. Hosszú távon krízist idézhet elő, ennek ellenére sokan esküsznek rá.

 

Madárürülék maszk

Más néven gésa arc az a kezelés, amivel a gésák nap, mint nap eltávolították az ólom tartalmú sminküket és megnyugtatták arcbőrüket. Ma már nem csak a gésák esküsznek a madárürülék hatására, de az eljárás kicsit megváltozott. Mielőtt a páciens arcára kerül a fülemüle ürülék, ultraibolya fénnyel fertőtlenítik. Az eredmény: ragyogó bőr.

madárürülék

 

Bikasperma

Egy londoni fodrászszalon egy különleges hajkondicionálóval várja vendégeit. A hajpakolás nem olcsó, mivel a fő alkotóelemét kockázatos beszerezni. Egy bizonyos szarvasmarha-féle spermáját használják fel a hozzá, ezen kívül gyógynövényeket tartalmaz. Állítólag a bikasperma minden fontos vitamint tartalmaz, amire a hajnak szüksége van, ezért különlegesen táplálja a hajat.

 

Tűzmasszázs

Bár a köpölyözés (meleg hatására vákuum keletkezik az üvegcsésze és a bőr között) mainstream eljárás lett mára, a tűzmasszázs még nem lépte át Kína országhatárait – nem véletlenül. A „masszázs” ideje alatt a páciens műanyag takaró és alkoholba mártott törölköző alatt fekszik. Majd meggyújtják a tüzet és mielőtt átterjedne a lábra és a fejre, eloltják.

 tűzmasszázs

 

 

Sertés placenta

Szerencsére az emberi méhlepény szépségiparban történő alkalmazását elvetették, de helyette forgalomba hozták a sertésplacentából készült csodaszereket. A kutatások szerint hormon- és fehérjetartalmának köszönhető hatása.  

Készül belőle sampon, balzsam, hajpakolás, amik a magas tápanyagtartalomnak köszönhetően új életet lehelnek a hajba. A placentát tartalmazó krémek pedig mélyen táplálnák, így bársonyos és ragyogó bőr az eredmény.

Japánban pedig ital formájában fogyasztják a sertés placentát. Úgy tűnik a barack ízesítés segít a helyzeten, mert nagy sikere van.

 

Érdekes: Apró részecskék – óriási lehetőségek A nanotechnológia begyűrűzik a mindennapjainkba.
Péntek 13.: 13 érdekes szokás a nagyvilágból "Ahány ház, annyi szokás." - tarja a mondás. Akadnak furcsák, de lehet, hogy némelyiket meghonosíthatnánk.
A kis bigyó az új cipős dobozból Barátkozz a szilikagéllel, jól fogsz járni, mivel a nedvességből saját tömegének 20-40%-át képes megkötni.
Mi értelme volt átállítani az órát? A szervezetünkre és a pénztárcánkra is hatással van az óraátállítás. De mekkora az előnye a hátrányokhoz képest?
Hatásos ébresztés, hogy könnyebben ébredj Androidos ébresztő alkalmazásokat teszteltünk, hogy könnyebb legyen a reggel.
Élet szagok nélkül Becsüld meg a rossz szagokat is, sivár és veszélyes lenne nélkülük az élet.
Minden, amit a kutyatápokról tudni érdemes Régóta tudjuk: nem a legdrágább a legjobb. Olyat is mutatunk, amellyel Te is tesztelheted, milyen tápot adsz a kutyádnak.
A Google rejtett trükkjei Google trükköket gyűjtöttünk össze, amik között biztos találsz olyat, amit még nem ismertél.
Ezt a 6 idióta találmányt midenképp látnod kell Minden jó ötletre jut egy rossz is. Most a rosszak közül gyűjtöttünk össze párat.