Szerelem számkorlátok nélkül

Shannon de Lima és Marc Anthony, Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas, Crystal Harris és Hugh Hefner. Csak pár példa a sztárvilágból, ahol szembeötlően erős a korkülönbség.

 

Elfogadott vélekedés, hogy a lányok előbb érnek, ezért általában néhány évvel idősebb fiút választanak maguk mellé. A kis korkülönbség előnye, hogy könnyebben megértik egymást, közös hullámhosszon vannak, a férfi biztonságérzetet ad, nagyobb felelősségtudattal, és jóllehet, némi egzisztenciával rendelkezik, és talán nem ijed be, ha a barátnője már komolyabbra fordítaná a dolgokat. De mi van akkor, ha az idősebb jóval idősebbet jelent? Mi számít egyáltalán túl soknak? A +20 már túlzás?

Vincent Cassel és Lola Le Lann

Biztos mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse a közvetlen közelében, aki kicsit túllőtt a korosztályán. Amikor a huszonéves bemutatja a legújabb igazit, aki korban akár az apja is lehetne. Előítélet ide vagy oda, szinte biztos, hogy a legelső gondolat az apakomplexus. De mi a helyzet a másik oldalon? Ha a közel ötvenes pasas beállít az éppen csak a fősuliról kikerült barátnőjével, előre borítékolható, hogy a többség kapuzárási pánikot kiált. Bár már akkor is, ha ez a férfi egy kétajtós sportautót vásárol magának. Első blikkre tehát az életközépi válság és az apakomplexus tűnik ésszerű magyarázatnak, de mi van akkor, ha a szerelem nem ismeri a matematikát?

 

Csak fellángolás lenne? Vagy tarthat egy életen át? Mi van akkor, ha valaki egyszerűen kortól függetlenül dögös? George Clooneyra, Bruce Willisre, Robert Downy Jr.-ra, vagy éppen Vincent Casselre például fiatalabb-idősebb bizonyára örömmel vetné ki hálóját! Utóbbi éppen a március 10-én mozikba kerülő Egy őrült pillanat című filmben próbál ellenállni legjobb barátja lányának. A korkülönbségtől a francia sztár például zavarba jön, azt se tudja, mire figyeljen jobban: hogy barátja (François Cluzet) nehogy bármit is észrevegyen a dologból, vagy hogy hárítsa a szexi lány közeledését.

 

Lássuk, miről is szól a film: Laurent és Antoine középkorú férfiak, akik tinédzser lányaikkal indulnak együtt nyaralni. A fiatalok cserfesek és lobog bennük a tűz, de mint kiderül, a papák se küldték még nyugdíjba a libidójukat. Amikor Antoine lánya kikezd Laurent-tel, a nyugodt vakációnak azonnal lőttek. A férfi zavarában azt se tudja, mire figyeljen jobban: hogy barátja nehogy észrevegyen bármit is a dologból, vagy hogy hárítsa a szexi lány közeledését. Egyik fronton sem áll nyerésre… A film Claude Berri 1977-es filmjének remake-je.

 

LogIn: Veszedelmes webes viszonyok A LogIn című magyar film október végétől látható a mozikban, melyet Barnóczky Ákos rendezett.
Telik az idő: Délután érkezik Marty McFly 30 éves a Vissza a jövőbe. Összeszedtünk néhány érdekességet, hogy gyorsabban teljen az idő, míg Marty megérkezik.
Na de ki adta ezt a hülye címet? Megnéztük az év egyik legjobban várt filmjét. Ridley Scott THE MARTIAN című műve nem okozott csalódást! Spoilermentes!
2017-ben jönnek a legjobban várt filmek! Moziőrültek figyelem! Mutatjuk mitől robban fel jövőre a filmvilág!
Ezek voltak 2015 legjobb filmjei Előző cikkünkben megnéztük, melyik filmeket várjuk legjobban idén, most kicsit visszatekintettünk az elmúlt évre.
Újabb Star Wars-filmek készülnek Nem maradnak Star Wars nélkül a rajongók. A csillagközi sztori folytatódik.
A Himnusz története – a magyar kultúra napja Kölcsey 1923. január 22-én fejezte be a Himnuszt. Ennek tiszteletére tartjuk a magyar kultúra napját.
Ezeket a filmeket várjuk legjobban az idén Összegyűjtöttünk olyan filmeket, melyekre muszáj lesz beülnünk 2016-ban. Íme a lista:
Zsigmond Vilmos sajátos technikájával volt képes meghökkentő látványt nyújtani Az Oscar-díjas magyar operatőrre, Zsigmond Vilmosra emlékezünk, akinek rengeteget köszönhet a filmes szakma.