S.O.S vendégváró falatkák, nem csak lusta házigazdáknak

Néha van úgy, hogy az ember feje fölött összecsapnak a hullámok. Hiába emlékszünk rá a hét elején, hogy tutira beírtuk a naptárunkba barátaink, rokonaink érkezését, valahogy a hétvége felé kész káosszá vált minden. Nem elég, hogy megfeledkeztünk a vendéglátás ügyes bajos dolgairól, menet közben leesik a tantusz, hogy semmi kajával nem készültünk számukra. Jól jönne ilyenkor egy Gordon Ramsay! De hát az ember lánya maga is boldogul valahogy! Ilyenkor kerül elő egy-két “dugirecept”, ami nem csak, hogy megmenti az esti bulit a leégés veszélyétől, de még le is nyűgőzi az éhes vendégeinket. 

 

_DSC3879

 

Oreo bon bon csak egyszerűen 

Ez a recept szupergyors és hihetetlenül finom is! Nem kell hozzá más, mint 8 darab Oreo keksz, 2 púpos evőkanál mascarpone és 60 g fehér csokoládé. Nincs más dolgunk, mint a kekszeket (a töltelékkel együtt) bedobálni egy aprítógépbe és finom porrá törni. Ha kész, ebbe tesszük bele a mascarponét, összekeverjük, majd a kissé ragadós masszából apró golyócskákat gyúrunk. 

 

Jöhet a fehércsoki, amit a szokásos módon, vízgőz felett felolvasztunk, addig pedig a hűtőbe tesszük a golyócskákat. Ha kész a csoki, belemártjuk a bonbonjainkat, sütőpapíros tálra rakosgatjuk őket, és legalább 10 percre visszadugjuk a hűtőbe, hogy a csoki megszilárdulhasson. Ha kész oreos kekszdarával vagy akár kakaóporral is megszórhatjuk. 

 

oreo_no_bake_balls0158

 

Szőlős, kecskesajtos falatkák az ínyenceknek 

Nem csak finomak, de jól is mutatnak az asztalon. Ehhez a tuti recepthez szükségünk lesz 100 g kecskesajtra (natúr, zsíros, lágy sajt), 20 szem szőlőre, 1 marék durvára tört dióra illetve friss vagy akár szárított kakukkfűre. 

 

Először is összetörjük villával a kecskesajtot, majd kakukkfűvel ízesítjük. Ezután kiveszünk egy kevés sajtot a tenyerünkbe, majd picit ellapítjuk és a közepébe helyezünk egy szőlőszemet és beborítjuk sajttal. Kis gombócokat formálunk ilyen módon a többi szőlőszem segítségével. Utolsó lépésként a durvára tört dióba hempergetjük a golyócskákat és már mehet is a vendégek elé. 

 

dsc_0211

 

Csirkemáj baconos pongyolában 

Igazi partyfalatka, ami meghozza a vendégek étvágyát. A hozzávalók listája itt sem vészesen hosszú, hiszen a recepthez kell: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg bacon, bors és majoránna. 

 

Először megtisztítjuk a májakat, majd jól befűszerezzük őket. Ezután a májat a szalonnába tekerjük, és egy nagy serpenyőbe, kevés olajon ropogósra sütjük őket. Azért figyeljünk oda, hogy ne csússzanak szét a kis falatkák, ennek érdekében úgy rendezzük a serpenyőbe őket, hogy a bacon széle legyen lefelé, vagyis ahol a tekerés véget ér. Így az első oldal sülésekor összesül a bacon, így később már biztosan nem fog szétesni. 

 

csirkemaj_bacon_sutese-9

 

Sajtos paradicsomos párnácskák 

Ahhoz, hogy a kis párnácskák elkészüljenek nincs más dolgunk, mint hogy beszerezzük a következő alapanyagokat: kell hozzá leveles tészta, egy kis kecskesajt (de akár más sajttal is helyettesíthető), 1 paradicsom, friss spenótlevél, friss oregánó és egy kis babérlevél. 

 

Felvágjuk a paradicsomokat, majd apróra vágjuk a fűszereket és persze a spenótot. Ezután a házi, vagy készen vásárolt, 2-3 mm vastag leveles tésztát kb. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Sorba mindegyikre teszünk egy- egy kanál kecskesajtot, és egy kis adagot a spenótos-fűszeres keverékből. Utolsó lépésként rárakjuk a tetejére a paradicsomkarikát, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15 perc múlva már ezekkel a mennyei falatokkal várjuk a vendégeket. 

 

img_1206





Varázsolj te is karácsonyi hangulatot az ünnepi asztalra! Legyen hagyományos, modern vagy bohém, a kreatív dekorációkból idén sem lesz hiány!
Szuper DIY ajándékok, a legszuperebb anyukáknak! Kukába a sablonossággal! Mutatjuk, hogyan készíthetsz egyedi és ötletes anyák napi meglepetést!
Mutatjuk, mitől félnek más országok babonásai Utánajártunk milyen balszerencsék „leselkedhetnek ránk” külföldön, avagy babonás bolondságok a nagyvilágból.
Különcség mesterfokon, avagy furcsa sportok a nagyvilágban Van, aki forrón szereti. Vagy inkább extrémen? Mutatjuk a legfurcsább sportokat!
Mindenki ezt akarja! – különleges receptek spárgából Ha május, akkor spárgaszezon! Mutatjuk a legszuperebb recepteket!
Locsolásért hol jár puszi? – furcsa húsvéti szokások innen és túl Nyúlcipőt fel! Megnéztük, hogyan töltik az ünnepet más országok népei!
„Füled érjen bokáig” –kreatív partyfalatok gyerkőcöknek Közeleg a várva várt szülinapi buli, de ötleted sincs, mi legyen a menü? Segítünk!
Az 5 legkiakasztóbb főnöktípus Ilyen, mikor a hóhért akasztják! Mutatjuk ki az a főnök, akitől kiborul a bili!
Fel az álarcotl! – Megnéztük A sötét ötven árnyalatát (+18) SPOILER LIGHT: Idén sem tudtunk ellenállni Mr. Greynek! De vajon megérte?