Nyárra készülhet el az újvárosi főzőhely

Az újvárosiak a Halászléfőző Fesztiválra tervezik az új beruházás átadását. Főzőhely, és közösségi tér – a Dikán Anita által tervezett építmény ezt a két funkciót töltené be. Csomor Csaba, a körzet képviselője a lakókkal, és közös képviselőkkel közösen összefogva szeretné kiviteleztetni a terveket, egyelőre az anyagi források felkutatásánál tartanak. A képviselőt kérdeztük.

 

 

Jelenleg milyen fázisban van a projekt, milyen források bevonása lehetséges?

Az OTP Bank minden évben kiad egy, a lakosság részéről benyújtható pályázatot, ezt szeretnénk megnyerni. Van egy alapítványom, amelyben lehetőség van pénzgyűjtésre, ezt is szeretnénk kihasználni. Emellett a házak közös képviselőit fogjuk még együttműködésre kérni, hogy a lakók részéről, lakásonként 1000-2000 forintos hozzájárulást kaphassunk. Az összköltségvetés durván 1-1,5 millió forint között van, ebbe beletartozik az anyagár és a munkadíj is. A Kommunális Kft.-től kaptunk egy ajánlatot, amely a munkálatokban való közreműködésüket biztosítaná számunkra, amennyiben az anyagárat finanszírozni tudjuk. Ez mindenképpen nagy segítség lenne.

cscs

Csomor Csaba

Előreláthatólag mikorra készül el a főzőhely?

Szeretném valamikor a nyár folyamán elkezdeni a kivitelezést, a legjobb az lenne, ha a Halászléfőző Népünnepélyre készülhetne el. A pályázat elbírálása általában augusztusig elhúzódik sajnos, de mi szeretnénk időben nekilátni a munkálatoknak.

 

 

Körülbelül hány fő használhatná az új főzőhelyet?

Közel 450-500 családot érintene ez a beruházás, amely amellett, hogy főzési lehetőséget biztosítana, közösségi helyként is szolgálhatna. A lakóknak sokszor a lépcsőházban, vagy más helyszínen kell megtartani a lakógyűléseket. Ha a beruházás megvalósul – jó idő esetén – az ott élők akár közösségi célra is használhatnák a főzőhelyet.

Bajáról a világ kifutóira – A Beango, és aki megálmodta László Bea divattervező bajai műhelyében még David Bowie szemei is ránk pillanthatnak. Tekintsünk be együtt a stúdióba!
Lezárult a víz világnapi rajz-és mozaikkészítő pályázat 2016-ban is megrendezték a víz világnapi rajzpályázatot, ám idén mozaikot is küldhettek be a gyerekek.
Megkérdeztük – Nálatok ki pucolja a halat? "Halas" cikksorozatunk első részében a családi hal-előkészítési, halfőzési szokások nyomába eredtünk.
“A nők múlandóságuk foglyai” – Beszélgetés Gorotyák Daniellával Első önálló fotókiállítása kapcsán kerestük meg a fiatal, bajai művészt.
Jövőre kibővülhet a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál Dobos Edit, a Baja Marketing Kft. képviselője izgalmas terveket vázolt a jövő évi, jubileumi fesztivállal kapcsolatban.
Megkérdeztük: mennyire vagy óvatos a neten? Cikksorozatunk folytatásában arra voltunk kíváncsiak, mennyire figyelnek oda a felhasználók magánszférájuk védelmére.
Őszre elkészülhet a dunai hajómalom A Bajai Hajómalom Egyesület minden erejével azon dolgozik, hogy valóra váltsák legnagyobb tervüket.
Kulisszák mögött a Bajai Fiatalok Színházával (+ galéria) Pillants a függöny mögé: Így zajlik a főpróbahét egy színház társulatának életében.
Baja tehetségei: Péter Barbara – énekesnő A mindig csinos és mosolygós bajai énekesnő karrierje szépen ível felfelé. Végre közelebbről is megismerkedtünk vele.