Nem látta, spori? Oscart neki!

Aki látott már focimeccset, biztosan találkozott a jelenséggel: a játékos teátrálisan fetreng, mintha ellőtték volna mindkét lábát. Az ellenfél labdarúgói körülötte gyülekeznek, fröcsögő szájjal emlegetik a mamáját, erre játékostársai felbuzdulnak, mire kialakul egy kisebb kakasviadal. A bíró nem győzi felmutatni a lapokat, sípját akkora hévvel fújja, hogy egy szélturbinát is megmozgatna.

 

Miután elcsitultak a kedélyek, a játékos, aki az imént még halálán volt, mint aki jól végezte dolgát, felpattan, és szuperhősöket megszégyenítő elánnal újra beleveti magát a játékba. “Méltó” jutalmát ugyan megkapja: a lelátón ezrek köszöntik füttykoncerttel, ő mégsem csügged, hiszen értékes játékperceket csípett el, és talán még néhány ellenfelének is kiharcolt egy-két sárgát. 

 

Egy haverom ezt hívja legális “csalásnak” – valljuk be, némileg igaza van. A futball a legnagyobb tömegeket megmozgató sportág. A szurkoló – aki kilométereket utazik, hogy megtekintse kedvenc csapatát, játékosát, ezreket kifizet a jegyért – méltán lehet pipa, hiszen nem a mesterien kiművelt színi előadásra kíváncsi, hanem a focira, amiért fizetett. 

young_2194242b

 

Gyakran megkapják a labdarúgók, hogy puhányok, anyuci pici hímes tojásai, “bezzeg az amerikai focisták milyen tökös gyerekek”. Természetesen szó sincs puhányságról (gondoljunk csak arra, néha mekkora párharcok kialakulnak egy-egy szögletszituációnál), a focistákat is kemény fából faragták, na meg rajtuk nincs 8 réteg páncél. Valakinél ez egy rossz beidegződés, de legtöbbször a labdarúgók taktikai megfontolásból szimulálnak, hogy húzzák az időt, ellenfelüknek idő előtti kiváltsák a zuhanyozást, esetleg kiharcoljanak egy büntetőt vagy szabadrúgást. 

 

Hétvégén megmosolyogtató jelenetnek lehettek szemtanúi, akik figyelemmel követték a Manchester United – Arsenal meccset. A hazaiak trénere, Louis van Gaal elterült a negyedik játékvezető előtt, demonstrálva ezzel a vendégek játékosának műesését. Ezek a szituációk kiválóak arra, hogy megmozgassák a mémgyárosok fantáziáját, így talán némi iróniával elsuhanhatunk az amúgy igen bosszantó jelenség előtt.

 

A 21. század labdarúgásába beleivódott a fent leírt színjáték, amit valószínű, csak úgy lehet kiirtani, hogy bevezetik a sokak által rettegett videóbírót. Akkor aztán jaj lesz annak a focistának, aki a színi stúdióban képzeli magát.  

 

Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.
Megvan az első négy továbbjutó a BL-ben 4 meccs, 4 továbbjutó - ezek történtek a BL-nyolcaddöntő visszavágóin.
Jó meccseket hozott a BL folytatása Izgalmas és gólgazdag találkozókat hozott a BL egyenes kieséses szakaszának kezdete.
Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben Épül a kalandpark a Kiserdőben, nyár elejére kész is lehet.
Mi lesz veled magyar válogatott? Sajnos elmaradt az ünneplés: nem jutottunk ki egyenes ágon az EB-re, pótselejtezőn viszont még kijuthatunk. Vélemény.
Az EB kapujában? Fontos meccseket játszunk a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó két fordulóján. Vajon kijutunk?
Bajnokok Ligája döntő 2015 Június 6-án kerül sor a Bajnokok Ligája döntőjének lebonyolítására. Vajon melyik csapat emelheti magasba a serleget?
Itt a videó, amit mindenképp látnod kell "Még 50 perc" címmel jelent meg, a Magyar labdarúgó-válogatott útját bemutató dokumentumfilm.