Itt a tojás, hol a tojás? – Húsvéti mókázás a köbön!

Újabb ünnep van a láthatáron, amire ismét a hagyományokból merítve készülődhetünk. Ilyenkor mindig összejön a család, a rokonság egy kis dínomdánomra és csak kapkodjuk a fejünket a sok sonka, tojás és fonott kalács láttán. De mit ér az ünnep egy kis móka nélkül?

 

Szinte minden családban van gyerek, kistestvér, unokaöcsi -vagy húgi, aki még izgatottan várja, mikor jön a nyuszi és rejti el a fészekben a szuperfinom édességeket. Amíg a Tapsifülesre várunk, érdemes lekötni a kicsiket kreatív, húsvéti játékokkal, amelyek nem csak szórakoztatóak, de készségfejlesztő hatásuk is jól jöhet! 

nyuszi5.jpg.pagespeed.ce.2r3BJ9Zc0i

 

A jó öreg tojáshajkurászás 

Régi, hagyományos, de még mindig közkedvelt játék a tojáskeresés, de azért már több továbbfejlesztett variációját ismerjük. Játszhatjuk úgy a játékot, hogy csokoládé-tojásokat rejtünk el számos helyen a kertben és kiadjuk a kicsiknek a feladatot, hogy mindet keressék meg. 

 

A másik megoldás lehet, hogy szépen kifestett, színes tojásokat dugunk el a kertben, apró ajándékokkal megspékelve. Lehet az húsvéti kifestő, édesség, zsírkréta…stb. Eközben jelzéseket adunk róla a gyerekeknek, apró, irányjelző cédulákat rakva az ágakra. Ha van kedvünk, erre a célra akár külön, saját kezűleg készített tojásszállító kosárkákat is készíthetünk. 

 

Ostern

 

Tojásgörgetésre fel! 

Ez a húsvéti játék garantált nevetést ígér az egész családnak és még az ügyességünket, a kicsik koncentrációját is fejleszthetjük vele. Szintén több válfaja ismert a játéknak, de kedvünk szerint variálhatjuk őket. Az első variáció szerint a versenyzőknek a tojást orrhegyükkel kell egy asztalon eljuttatni a célig. 

 

Hasonló játék az is, amikor a vállalkozó szellemű gyerkőcöknek az üres tojásokat úgy kell előre juttatni, hogy fölé fújnak vagy legyezgetik egy darab kartonpapírral. Mivel a tojás ovális alakú, ebből a versenyből nem is olyan könnyű győztesként kikeveredni! 

 

gyerekek_husvet

 

Mindenki fedezékbe! 

Nem elég húsvétkor a sok kölni, még a nyers tojást is le kell kaparni magunkról, ha ezt a vicces játékot választjuk. A játék felállása úgy néz ki, hogy a résztvevőknek két sort alkotva, egymással szemben kell állnia. Egyik oldalon mindegyik játékos egy nyers tojást dob a vele szemben álló partnerének, akinek azt el kell kapnia. 

 

Azok, akik elejtik vagy balszerencséjükre eltörik a tojást, azok kiesnek. A többiek minden fordulóban egy lépést hátrálnak, hogy egyre nehezebbé tegyék a dobálózást, ami mindaddig folytatódik, amíg csak egy sértetlen tojás marad az egyik játékosnál. A győztes jutalma pedig, akár egy jó kis rántotta is lehet! Persze szigorúan csak egy nyuszicsoki kíséretében! 

 

IMGP4677

 

 

Csináld magad – kreatív adventi koszorúk az ünnepekre Itt az idő előkapni a ragasztópisztolyt és alkotni valami szépet! Kreatív ötleteket mutatunk.
Locsolásért hol jár puszi? – furcsa húsvéti szokások innen és túl Nyúlcipőt fel! Megnéztük, hogyan töltik az ünnepet más országok népei!
Mennyei krémlevesek tavasszal fűszerezve Ezekre a könnyű és tavaszias levesekre te sem mondasz majd nemet! Mutatjuk, hogyan készítsd el őket!
Baja tehetségei: Cséfalvay Bianka – zongorista Baja bőven tartogat még csiszolatlan gyémántokat. Ismerkedjünk meg egy újabb fiatal tehetséggel!
Kávéról a kávéimádóknak –avagy érdekességek a “koffeinkirályról” Felnyitottuk a kávé-aktákat és számos érdekes dolgot találtunk.
Kreatív meseország – ezt minden gyerkőc imádni fogja! Megmutatjuk, hogyan teheted izgalmasabbá a kölök birodalmát!
Egy csipetnyi varázslat fűszernyelven A fűszerek nem csak a főzésben lehetnek a segítségedre! Mutatjuk, mit tudnak még!
Esik a hó? Mesélj még! Ez az évszak sem telhet el idegesítő posztok nélkül. Te hányszor csaptad le a laptopot az ünnepek alatt?
Malacfarok, méz és tojás – így leszel szerencsés 2016-ban! Kutattunk egy kicsit hazánkban, és csak kapkodtuk a fejünket, a sok újévi szokás hallatán!