Hatásos ébresztés, hogy könnyebben ébredj

Kevés olyan ember van, aki szereti a reggeli ébredést, és boldogan kipattan az ágyból, ahogy meghallja az ébresztő hangját – esetleg még hangulatosabban, a napfelkeltével egy időben a szemei is kipattannak (nem ismerek ilyet). A polifonikus csengőhangok beköszöntével mindenki azt hitte, kellemesebb része lesz majd az ébredés, ha kedvenc zenéjét állítja be ébresztőhangnak. Aztán gyorsan rá kellett jönni, hogy a kellemes ébredő helyett kedvenc számunktól leszünk rosszul három nap után.

 

 

Az okostelefonos alkalmazások között kutakodva számtalan ébresztőt lehet találni. Rengeteg alapfunkciós alkalmazás van, ami maximum annyi pluszt tud adni, hogy a kinézetét lehet változtatni. Viszont vannak már egész komoly alkalmazások is, amik tényleg új hangulatot adhatnak a reggeli szemkinyitós gyötrelmeknek. Az ingyenes androidos alkalmazásokat teszteltük. Lássuk, mifélék közül lehet válogatni!

 

Voice Alarm

Ennek az alkalmazásnak a specialitása az, hogy a saját hangoddal ébresztheted magad. Azaz az ébresztő beállításakor automatikusan felugrik egy mikrofon, és hangfelvételt készít. Ha nem veszel fel semmit, akkor az alap ébresztőhanggal ébreszt. De felmondhatod a másnapi terveidet, hogy miért érdemes kipattannod az ágyból. Lehet, hogy nem a legkellemesebb módja az ébredésnek, ha azonnal az aznapi feladataidat hallod, így akármilyen motivációs szöveget is felvehetsz, ami számodra garantálja a szép reggelt és a biztos felkelést.

 

Előnye, hogy a hangfelvételeket dátum szerint is időzítheted, így használható emlékeztetőként is jegyzettömb helyett. Egy nagyon egyszerű alkalmazásról van szó, de aki nem szeret belegabalyodni a technikába, az elégedett lesz vele.

Voice alarm

 

 

Alarmy (Sleep If You Can)

Neve is elárulja, hogy ez az ébresztő nem sok esélyt ad a visszaalvásra. A titok nyitja, hogy az alap funkciókon kívül azt is beállíthatjuk, hogy hogyan szeretnénk kikapcsolni a csengőhangot.

alarmy

Választhatjuk persze az alapértelmezett lenyomós technikát is, de ha biztosra akarunk menni, akkor a többi közül szemezgessünk:

 

Készíts egy képet: Fényképezz le valamit, ami távol távol van az ágyadtól, például a fürdőszobában egy tárgyat, vagy a kávéscsészédet. Lehetőleg olyan helyen készüljön a kép, ahova ébredés után először mész, és a fényviszonyok nem változnak túlságosan. Mikor megszólal az ébresztő, csak úgy tudod kikapcsolni, ha a regisztrált tárgyat vagy helyet lefényképezed. Egy kis könnyítése van a funkciónak: 50 másodperce le tudod venni a hangot, kb. ennyi idő szükséges a kibotorkáláshoz.

 

Vonalkód/QR-kód: Hasonlóan működik a fényképes funkcióhoz, csak itt egy vonalkódot vagy QR-kódot kell regisztrálni, például a fogkrémedét, vagy ragassz ki egy állandó QR-kódot a fürdőszoba tükör mellé.

 

Rázd meg a telót: Ismét a mozgásra van alapozva az ébredés. Beállíthatod, hogy hány rázás után álljon le az ébresztő. Az első után elhalkul, de ha nem fejezted be, újra csengeni kezd.  

 

Matematikai egyenlet: Kiválaszthatod a feladatok nehézségi szintjét, illetve hogy hány feladat várjon rád reggel. Természetesen nincs visszaalvás, amíg mind meg nem oldottad. De ki az, aki ezek után visszaalszik? Itt is elviselhetőbbé teszi a feladványt, hogy leveheted a hangot 20 másodpercre.

 

I Can’t Wake Up

icantwakeup

Az előző alkalmazáshoz hasonlókat lehet még találni. Úgy néz ki, a test és az agy megmozgatás a legjobb mód az ébredéshez. Az I Can’t Wake Up nevű alkalmazás már csak az agy megtornáztatására alapozza ébredésünket, kivéve a Shake Task-ot, ami nagyjából ugyanaz, mint a „rázd meg a telót” funkció. Az ébresztő kikapcsolásához válaszható matek feladat, memória játék, anagramma, és még néhány olyan játék, ami után biztos nem lesz már kedved visszaaludni, de ugyanakkor szórakoztatóak is.

 

Folyt. köv.

A Google rejtett trükkjei Google trükköket gyűjtöttünk össze, amik között biztos találsz olyat, amit még nem ismertél.
Mi értelme volt átállítani az órát? A szervezetünkre és a pénztárcánkra is hatással van az óraátállítás. De mekkora az előnye a hátrányokhoz képest?
Élet szagok nélkül Becsüld meg a rossz szagokat is, sivár és veszélyes lenne nélkülük az élet.
Bajai menetrend-applikációt készített egy bajai fiatal A Bajai Menetrend nevű alkalmazás már elérhető a Google Play Áruházban.
Ezt a 6 idióta találmányt midenképp látnod kell Minden jó ötletre jut egy rossz is. Most a rosszak közül gyűjtöttünk össze párat.
Különös újévváró szokások a nagyvilágban Vicces újévi szokásokat és babonákat mutatunk a föld minden tájáról. Némelyiket el sem fogod hinni!
15 ajándék ötlet férfiaknak Nem könnyű jó ajándékkal meglepni a férfiakat. Mutatunk vicceset, hasznosat, hogy biztos legyen az öröm.
Kosárfonás újságpapírból – garantáltan az új hobbid lesz! Nagyszerű újrahasznosítási technikát ismerhetsz meg, és még az is lehet, hogy a téli estékre új hobbit találsz.
A legizgalmasabb téli frizurák Hogy ne legyen unalmas a sapka alatt a haj, mutatunk néhány ötletet téli frizurákhoz.