Férfiaknak: Gyermekkorunk kajája, a hagymás bab

Ahogyan generációm szinte minden tagja, én is Bud Spencer filmeken nőttem fel.  Jó, igazából még ma is szívesen nézem a “nagy sárkány” és a “tigriskölyök” kalandjait. Ma is elkápráztatnak azok az erőszaktól totálisan mentes filmbeli bunyók, amelyek annyira meghatározóak voltak gyermekkoromban. És még valami bevésődött: a hagymás bab. 

Én a férfiak azon csoportjába tartozom, akik idejekorán megtanultak néhány egyszerűbb ételt elkészíteni, hogy akkor se haljanak éhen, ha egyedül vannak. Ifjabb koromban még annyira sem érdekelt a főzés tudománya, mint most, viszont annak idején egy egy átbulizott éjszaka után szükség volt valamire, amit magamba inzertálva átvészelhettem a másnapokat. Nos, egyik ilyen alkalommal jött az ötlet, mi lenne, ha kipróbálnám a híres Spencer filmek ikonikus hagymás bab receptjét. 

 

Bevallom bár az átmulatott éjszakák már a múlt ködébe vesztek, a hagymás bab szeretete ugyanúgy megmaradt, mint a Spencer filmeké.  

 

Így hát amolyan suta receptes cikk gyanánt, megosztom most veletek eme ikonikus étel elkészítésének mozzanatait, tisztelegve a színészek előtt (respect Bud Spencer & Terence Hill), és hozzájárulva a mostani fiatalok partit követő másnapi túléléséhez.

 

Jöjjön tehát a bő 13 perc (mért idő) alatt elkészíthető királyi lakoma, amely ráadásul spirituális képességekkel is felruház majd a fogyasztását követő éjszaka, mely szerint, garantáltan lebegni fog a takaród.

DSC_0014

 

A hozzávalók: 
1 babkonzerv, 1 fej vörös hagyma, egy kis olaj, és bármilyen fellelhető fűszer, amit a kamrában vagy a kollégiumban be bírsz szerezni. Valamint egy serpenyő és valami alsó hőforrás sem árt.

A hagymát gondosan felvágjuk. Ha másnap van, és kicsit remeg a kezed, ne erőlködj, a fogaid még megvannak, a gyomrodban meg teljesen mindegy, mekkorára vágtad.

DSC_0003

 

Szóval a hagymát lassú (értsd: kicsi) tűzön üvegesre pirítjuk. Ezt én sem értettem sokáig, de nagyjából ez az állapot amikor már nem ropog, de még nem égett szénné.  Ha ez megvan, már valószínűleg nem halsz éhen.

Ezt követően öntsd a babot (előtte nyisd ki a konzervet) a serpenyőbe a hagymára és jelentőségteljesen kavargasd. Ez körülbelül ugyanaz mintha egyszerűen összekevernéd, viszont így, ha valaki lát azt fogja gondolni, hogy baromira jól tudsz főzni. Ez akkor is hasznos, ha éjszaka olyan hölggyel tértél haza, aki indulásnál nem volt veled, hiszen a nőknél a főzni tudás általában jó pont.  

És jöhet a fűszerezés: ha rám hallgatsz, úgy csinálod ahogy akarod: a só és az őrölt fekete bors alap. A jelen cikk kedvéért elkészített fogásban én curryt használtam, valamint egy szelet kolbászt, csak az íze kedvéért. 

DSC_0020

 

Még egy kis jelentőségteljes kevergetés, és kész is a királyi étel. A kezdéstől számított kevesebb, mint 15 perc alatt fenséges menüt varázsoltál az asztalra. 

DSC_0035

 

A kiegészítők tekintetében az oroszlános szalvéta szintén alap. Ehetsz hozzá kenyeret, vagy uborkát választásod szerint, bár magában is fenomenális. Bár a párnahabokból kilépő alig ismert kisasszony, aki végignézte hogyan varázsolsz szűk negyed órán belül kaját az asztalra, nem valószínű, hogy enni fog belőle (ez szerinte olyan pasis kaja), mégis Gordon Ramsayként csodál majd. Reméljük, csodálatának nem ez lesz az egyetlen oka… 

  

Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Minden út a Gemencbe vezet – kisokos túrázóknak Gyalogosan, kerékpárral, sétahajóval, kenuval és erdei vasúttal is bejárhatjuk. Most a gyalogos útvonalakat mutatjuk be.
55 éve járt először ember a világűrben 1961. április 12-én Föld körüli pályára bocsátották a világ első, embert szállító űrhajóját, fedélzetén Gagarinnal.
Így sminkelj tavasszal – mutatjuk a 2016-os tavaszi sminktrendet Hangsúlyos ajkak. A tavasz színeit most a szánkon is bátran viselhetjük. Sminktippek.
Mi értelme volt átállítani az órát? A szervezetünkre és a pénztárcánkra is hatással van az óraátállítás. De mekkora az előnye a hátrányokhoz képest?
Hatásos ébresztés, hogy könnyebben ébredj Androidos ébresztő alkalmazásokat teszteltünk, hogy könnyebb legyen a reggel.
Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben Épül a kalandpark a Kiserdőben, nyár elejére kész is lehet.
Élet szagok nélkül Becsüld meg a rossz szagokat is, sivár és veszélyes lenne nélkülük az élet.
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.