Elkezdődtek a munkálatok a Kiserdőben

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kalandpark épül a Petőfi-szigeten, a Kiserdőben. A szórakoztató létesítményt az egyedüliként pályázó Challange Forever Kft. építi, közel 39 millió forintért. 

 

Hozzávetőlegesen 1,5 hektárnyi területen, 10 pályán, 90 akadályon küzdhetik majd át magukat a kalandra vágyók. Két pavilonban jegypénztár és illemhely lesz kialakítva, egyidejűleg körülbelül 100 fő befogadására lesz alkalmas a park.

 

20160318_123500

 

Tóth Barna, a kivitelező cég független tanácsadója lapunknak elmondta, a munkálatok már csütörtökön megkezdődtek: elkezdték a pihenőket, illetve a gyerek- és gyakorlópálya platformjait feltenni a fákra. Ha az időjárás engedi, május végére elkészül a park, így a nyár elején már használatba vehetik a vendégek.

 

20160318_123559

 

A tanácsadó elmondása szerint cégük 10 éves múlttal rendelkezik és országszerte körülbelül 1100 akadálypályát építettek már.

 

Többek között Csillebércen és Győrben is készítettek pályát, de a pécsi Mecsextrém nevű kalandpark is az ő munkájuk. 

SONY DSC

kalandparkepites.hu

A vállalkozás honlapjáról megtudtuk, hogy a céget erdei akrobatikus élményparkok építésére és üzemeltetésre alapították. Technológiai hátterüket évtizedes franciaországi tapasztalat biztosítja, ahol több mint 400 ilyen típusú park működik sikerrel. A pályát építő személyek ipari alpinista, hegy és- sziklamászás múlttal rendelkeznek. 

Terjednek a Facebookon a betegebbnél betegebb oldalak Mit szólnátok ahhoz, ha mindennap ugyanazt a cikket publikálnánk?
Soha rosszabb meccseket! Remek meccseken vagyunk túl. Lássuk, mi történt a keddi és szerdai játéknapokon.
Nem látta, spori? Oscart neki! Néhány focista már művészi szintre emelte a műesést. Téged is bosszant?
Szülinap is lehet majd a kalandparkban Az 53 millió forintból épülő kalandpark újabb funkcióval bővült a mai testületi ülésen elfogadottak szerint.
Minden út a Gemencbe vezet – kisokos túrázóknak Gyalogosan, kerékpárral, sétahajóval, kenuval és erdei vasúttal is bejárhatjuk. Most a gyalogos útvonalakat mutatjuk be.
55 éve járt először ember a világűrben 1961. április 12-én Föld körüli pályára bocsátották a világ első, embert szállító űrhajóját, fedélzetén Gagarinnal.
Így sminkelj tavasszal – mutatjuk a 2016-os tavaszi sminktrendet Hangsúlyos ajkak. A tavasz színeit most a szánkon is bátran viselhetjük. Sminktippek.
Mi értelme volt átállítani az órát? A szervezetünkre és a pénztárcánkra is hatással van az óraátállítás. De mekkora az előnye a hátrányokhoz képest?
Hatásos ébresztés, hogy könnyebben ébredj Androidos ébresztő alkalmazásokat teszteltünk, hogy könnyebb legyen a reggel.