Célba ért a bevallási nyilatkozat? Így kérdezd le!

Lekérdezhetik a magánszemélyek, vajon értesült-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról, hogy megbízták személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítésével – hívta fel a figyelmet az adóhatóság szerdán. A NAV közleményében felidézte, a magánszemély adózók február 1-jéig tehettek bevallási nyilatkozatot, amellyel megbízták az adóhivatalt szja-bevallásuk elkészítésével. Nyilatkozni a munkáltatónál vagy az adóhatóságnál lehetett – írja az MTI.

 

A bevallási nyilatkozat célba érkezéséről az ügyfélkapu-regisztrációval rendelkezők az eBEV portál új elektronikus szolgáltatása, az adóhatósági adómegállapítással kapcsolatos lekérdezések menüpont segítségével kaphatnak információt. Az ügyfélkapu megnyitása a NAV ügyfélszolgálatain soron kívül intézhető. Azok, akik adóügyeiket eddig is a NAV telefonos ügyféltájékoztató és ügyintéző rendszerén keresztül intézték, azaz rendelkeznek a telefonos azonosításhoz szükséges PIN-kóddal, a 06-40/20-21-22 telefonszámon tájékozódhatnak. A telefonos azonosításhoz szükséges PIN-kódot a TEL adatlapon lehet kérni, a kódot a NAV soron kívül képzi és továbbítja az adózónak.

 

Ügyfélkapuval vagy telefonos PIN-kóddal nem rendelkezők a bevallási nyilatkozat beérkezéséről a NAV ügyfélszolgálatain tájékozódhatnak. Bevallási nyilatkozatot azok a magánszemélyek tehettek, akik 2015-ben kizárólag munkáltatótól szereztek jövedelmet, kedvezményt nem érvényesítettek és nem is fognak, nem tesznek önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, nyugdíj-előtakarékossági, valamint nyugdíjbiztosítási nyilatkozatot.

 

A befizetett szja 1+1 százalékáról a bevallási nyilatkozatot tettek is rendelkezhetnek, civil szervezet, illetve egyház vagy költségvetési előirányzat javára legkésőbb május 20-ig tehetik meg felajánlásukat – közölte a NAV.

 

Az adóbevallási nyilatkozatot február 1-ig lehet választani Közeleg a belépési nyilatkozat kitöltésének határideje. Nemárt észben tartani.
Több millió NAV-csomag érkezik a postaládákba Eljött az adóbevallások elkészítésének ideje. Többféle csomagokat postáznak.
SZJA: érvényesíteni lehet a tavaly igénybe nem vett kedvezményt A legtöbben az első házasok kedvezményét, a családi kedvezményt és a súlyos fogyatékosság kedvezményét érvényesítik.
Felfüggesztették az Igazi csíki sör magyar nyelvű reklámjait A kifogásokat egy nyereményjátékkal kapcsolatban tették, de a cég egyéb reklámanyagait is vizsgálták.
Rendőrkézen a bátmonostori betöréssorozat gyanúsítottja A bajai 2016. április 26-án több helyen házkutatást tartottak.
Szociális farmok jöhetnek létre Magyarországon A program célja, hogy a passzív ellátásban lévő hátrányos helyzetűeket bevonják a mezőgazdasági munkába.
Változik a vonatközlekedés a húsvét és az óraátállítás miatt A vasárnapi óraátállítás csak néhány éjszakai belföldi és nemzetközi szerelvényt érint.
300 adag étel – A bajaiak ma is jótékonykodtak Ismét jótékony ételosztásra került sor az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. jóvoltából.
Elismerést kapott a kiskunhalasi támadót elfogó négy férfi Madácsi Károlyt, Mohai Gábort, Kertész Norbertet és Letavecz Gábort pénzbeli elismerésben részesítették.