Mindenki a bátaszéki molyhos tölgyre figyel

Hétfőn lezárult az “Európai Év Fája” verseny szavazása, a voksokat éjfélig lehetett leadni. Egy héttel ezelőtt a bátaszéki molyhos tölgy vezetett, közel 46 ezer szavazattal, azonban nem tudni, az eredmény miként alakult a finish-ben, és hogy melyik fa lett a végső győztes. Az utolsó hétre titkosították a voksok állását, a végeredmény kihirdetéséig pedig április 20-ig kell várni.

 

Tafnerné Fáll Erika, a Bátaszéki Közös Önkormányzati Hivatal kulturális-nevelési referense magazinunknak elmondta, nagyon örül, hogy a verseny ilyen sok embert megmozgatott, köszöni mindazoknak, akik részt vettek a szavazásban és annak terjesztésében. 

11231808_870340506387079_3616711967633545113_n

Fotó: Bátaszék legöregebb fája facebook

 

“A budapesti Baross Gábor Általános Iskola hatodik osztályos tanulói nagyon kedvesek voltak, elküldték beszkennelve azokat a szavazásra buzdító kis szövegeket és rajzokat, amiket ők állítottak össze. A diákok osztálykirándulást szerveznek a fához – ha a molyhos tölgy nyer, akkor ünnepelni, ha veszít, akkor vigasztalni jönnek el”. 

 

 

A referens asszonytól megtudtuk, a több száz éves fát a helyiek és a környékén dolgozó mezőgazdasági munkások nagyon óvják, védik és szeretik – a szakemberek szerint a növény korához képest jó állapotnak örvend. 

 

“Nagyon bízom abban, hogy azok után, hogy a tavalyi évben Magyarországon “Az Év fája” címet a bátaszéki molyhos nyerte el, valamint az idén esetleges várományosa az “Európai Év Fája” verseny első helyének, senkinek nem fordul meg a fejében, hogy valami kárt tegyen a fában” – mondta Tafnerné Fáll Erika. 

12087923_880639965357133_5677933916794025425_o

Fotó: Bátaszék legöregebb fája facebook

A győztes fa egyébként egy állapotfelmérést és kezelést kap, amely magában foglalja a fa környezetének rendbetételét is, amennyiben arra szükség van. 

 

A díjátadó ünnepséget április 20-án Brüsszelben rendezik meg, melyen Bátaszék város polgármestere, Dr. Bozsolik Róbert mellett egy tolmács, valamint a kampány egyik stábtagja, Lassú Sándor informatikus vesz majd részt. 

Megkérdeztük: hogyan vigyázol az egészségedre? Ma van az egészség világnapja. Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, de mi a helyzet Baján?
Megkérdeztük: nálatok hogyan zajlik a locsolkodás? Lányok: elkezdtétek már készíteni a piros tojásokat? Fiúk: aztán egy lány se hervadjon el!
Szarvas Panni akusztik a Galéria Art Caféban Nincs még programod péntek estére? Gyere el, ha szeretnél jó zenét hallani!
“A bajaiak nagy örömmel fogadták a forradalom hírét” Az akkori bajai eseményekről Kovács Csaba mesélt nekünk.
Vigyázz, mire kattintasz, az adataid bánhatják! Tömegesen terjednek a legújabb, a felhasználók adatait titkosítással hozzáférhetetlenné tevő zsarolóvírusok.
Új testvérvárossal gyarapodott Baja Megkérdeztük, miért jó a testvérvárosi kapcsolat a bajaiaknak. Vedelek Norbert alpolgármester válaszolt a kérdéseinkre.
Bajai menetrend-applikációt készített egy bajai fiatal A Bajai Menetrend nevű alkalmazás már elérhető a Google Play Áruházban.
Jobban ismer a Facebook Téged, mint Te saját magadat Tisztában vagy azzal, hogy a Facebook mennyi mindent tud rólad? Olvasd el, tuti, meglepődsz!
Baja tehetségei: Bonyai Regina – kenus Szerény, céltudatos és a legnagyobb álma, hogy kijusson a 2020-as olimpiára. A BVK kenusával beszélgettünk.