A vasúti menetrendet is érinti a hétvégi munkanap-áthelyezés

A hétvégi munkanap-áthelyezés miatt pénteken a munkanapra vonatkozó, szombaton a pénteki menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok – közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

 

A közleményben emlékeztettek, hogy március 5-én, szombaton munkanap lesz, és a MÁV-Start ehhez igazította a vonatok közlekedési rendjét. A jövő heti hosszú hétvégén március 13-án és 14-én az ünnepnapi, március 15-én a vasárnapi menetrend szerint járnak majd a vonatok. 

 

A Mávinform közölte, hogy a várható igényekhez igazodva a vasúttársaság összes üzemképes járműve közlekedik majd a hosszú hétvégén. Ahol az utasforgalom indokolja, ott – a lehetőségekhez mérten – az InterCitykhez pluszkocsikat kapcsolnak. A sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-Start azt javasolja utasainak, hogy a jegyeket elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe a jegyautomatákat vagy az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét. 

 

Változik a vonatközlekedés a húsvét és az óraátállítás miatt A vasárnapi óraátállítás csak néhány éjszakai belföldi és nemzetközi szerelvényt érint.
Felfüggesztették az Igazi csíki sör magyar nyelvű reklámjait A kifogásokat egy nyereményjátékkal kapcsolatban tették, de a cég egyéb reklámanyagait is vizsgálták.
Exporttámogató program indul magyar vállalkozásoknak A Google, Budapest Bank, Magyar Posta, Big Fish és az Espell Zrt. kezdeményezésében valósul meg.
Rendőrkézen a bátmonostori betöréssorozat gyanúsítottja A bajai 2016. április 26-án több helyen házkutatást tartottak.
Autósok FIGYELEM! Holnaptól működnek az új traffipaxok! 365 fixtelepítésű komplex közlekedés-ellenőrző pontot állítottak fel, 134 útszakaszon.
Terrorizmus elleni intézkedéscsomagot kezdeményeznek Bankszámlákat és telefonbeszélgetéseket is megfigyelnének a terrorcselekmények megelőzése érdekében.
Célba ért a bevallási nyilatkozat? Így kérdezd le! Telefonos ügyfélkapu, illetve a NAV ügyfélszolgálata segítségével ellenőrizhetjük.
Vigyázat! Jönnek a kullancsok! Vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladást valamint Lyme-kórt is terjeszthetnek ezek a vérszívó dögök.
Indul az MVH második Gazdabarát programja A földművelésügyi miniszter a Bácskai Kultúrpalotában tartott gazdafórumon beszélt a magyar mezőgazdaságról.