“A balkáni útvonal lezárása esélyt jelent Európának”

A balkáni útvonal lezárása esélyt jelent Európának a migránsválság megoldására – vélekedett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában, írja az MTI.

 

Európának nem szabad engednie a török zsarolásnak, vagyis a vízummentesség gyors megadásának, ez ugyanis újabb biztonságpolitikai problémákat vet fel. A vízummentességgel 85 millió ember érkezhet az EU-ba, köztük kurdok. Hozzátette, hogy ma is problémát jelentenek a török-kurd összecsapások, illetve a kurd merényletek török intézmények ellen.

 

A balkáni útvonal lezárása előrelépést jelent, ám a Görögországban, Macedóniában rekedt emberekkel valamit kezdeni kell, illetve új útvonalakra, Albánia és Románia felé terelődhet a migránsok áradata.
A valódi megoldást az jelentené, ha a fejlett világ végre egyezségre jutna az Iszlám Állam megsemmisítéséről. Mert amíg ez a terrorszervezet gyilkol, addig a migránsok jönni fognak – mondta Nógrádi György.

 

Fotó: MTI

Megállapodás született Brüsszelben A vízumkényszerről, a további uniós pénzügyi támogatásokról és a migránsok helyzetéről is egyezmény született.
Csökkenteni kell az élelmiszer-hulladékot Az élelmiszer-hulladék csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait.
Helikopterrel fogták el a menekülő férfit Hat illegális bevándorlót találtak a férfi autójában a rendőrök. Az embercsempész segítőit azonnal előállították.
Boltok nyitva tartása a hosszú hétvégén Hétfőn csak néhány kisebb üzlet és iparcikk bolt lesz zárva.
Horvátország is lezárta határát a migránsok előtt Éjféltől csak érvényes dokumentumokkal és vízummal engedik be Horvátországba a migránsokat.
Folyamatosan nő a bioüzemanyagok felhasználása Az EU-ban 2020-ig a megújuló energiákból nyert üzemanyagoknak 10 %-os részarányt kell kitenniük a közlekedésben.
„Földet a gazdáknak!” –újabb árverések Kitűzték a "Földet a gazdáknak!" program újabb árveréseinek dátumait.
FM: már tart a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak ellenőrökre.
“Amikor kinyílt a boríték” – Oscar-díjas a Saul fia Az idei Oscar-gála magyar filmtörténeti eseménnyé vált. 1982 óta nem volt díjazott filmünk.