Megkérdeztük: Hogyan töltöd a Valentin-napot?

Szent Bálint a jegyesek és a fiatal házaspárok védőszentje, a XIV. századtól nevezik így. A legenda szerint kivégzése előtt (kereszténysége miatt ítélték el) hite erejével visszaadta a börtönőre vak leányának látását. Február 14-i halála előtt a lánynak küldött búcsúüzenetét így írta alá: a Te Bálintod. Innen ered a világszerte ismert ünnep, a Valentin-nap, amikor a szerelmespárok megajándékozzák egymást. Azt szerettük volna megtudni, a bajai leányzók számára milyen az ideális Valentin-nap, és hogy egyáltalán fontosnak tartják-e.

 

Jakity Anna: Valószínűleg a barátnőimmel összejövünk és filmet fogunk nézni. Szerintem nagyon fontos a Valentin-nap, mert a szerelmeseknek is kell egy ünnep. Jónak tartom, hogy ilyenkor ajándékoznak, de ezt nem csak Valentin-napkor kell csinálni, máskor is illik meglepni a másikat valami aprósággal.

Jakity Anna

Jakity Anna

 

Kohl Viktória: Mivel idén vasárnapra esik, szokás szerint a családommal töltöm ezt a Valentin-napot. Külön egyébként sem szokta nálunk senki ünnepelni. Fontos, hogy a szerelmesek ne csak ezen a napon “szeressék” egymást, mert vannak akik túlzásba esnek, és úgy jön le, hogy csak ilyenkor gondolnak a másikra. Egy kisebb ajándék persze belefér, mondjuk egy virág. 

Kohl Viktória

Kohl Viktória

Bischofné Anikó: Szokás szerint dolgozom aznap, és nem is nagyon szoktuk tartani a férjemmel. Ő a születésnapokat tartja meg, az mindig nagy ünnep, a gyerekeké is. Romantikus alkat vagyok, természetesen örülnék, ha meglepne valamivel. Ha vesz is valamit, akkor viszont ne virág legyen, hanem valami olyan, ami maradandóbb, például egy könyv, amiről tudom, hogy erre az alkalomra kaptam. Szerintem jó ünnep, kellene ilyen több egy évben, amikor különleges alkalom nyílik arra, hogy a párok kettesben lehessenek.

Bischofné Anikó

Bischofné Anikó

Ancsa fotót nem szeretett volna, de megosztotta velünk gondolatait: Régebben nagyon nyálasnak tartottam a Valentin-napot, valószínűleg azért, mert épp mindig egyedül voltam olyankor. Amióta van barátom, titkon azért reménykedek, hogy valamivel meglep. Bárminek örülnék: csoki, virág, plüss, egy ebéd kettesben. Ő elég feledékeny típus, tavaly a nőnapot is elfelejtette, de azért hátha idén másképp lesz. Hétköznapokon viszont kaptam már apróságokat, például vett nekem sütit, vagy elvitt moziba, de ha az ideális Valentin-napot nézem, akkor aznap mindenképpen legyen valami kis ajándék.

Megkérdeztük: mennyire vagy óvatos a neten? Cikksorozatunk folytatásában arra voltunk kíváncsiak, mennyire figyelnek oda a felhasználók magánszférájuk védelmére.
Bélások a felújított suliról Átadták a felújított Bélát. Több szempontból érezhető és látható a változás. Diákokat kérdeztünk.
Bajáról a világ kifutóira – A Beango, és aki megálmodta László Bea divattervező bajai műhelyében még David Bowie szemei is ránk pillanthatnak. Tekintsünk be együtt a stúdióba!
Lezárult a víz világnapi rajz-és mozaikkészítő pályázat 2016-ban is megrendezték a víz világnapi rajzpályázatot, ám idén mozaikot is küldhettek be a gyerekek.
Nyárra készülhet el az újvárosi főzőhely Csomor Csaba a tízemeletes melletti betontömbök helyére tervezi az új beruházást.
Dőlnek a fák a Kiserdőben Kalandpark építés miatt zajlanak a munkálatok a Petőfi-szigeten.
Megkérdeztük – Nálatok ki pucolja a halat? "Halas" cikksorozatunk első részében a családi hal-előkészítési, halfőzési szokások nyomába eredtünk.
Jubielumi kiállítással ünnepel a 30 éves Vizu Izgalmas kiállítást láthatnak a Kultúrpalotába látogató művészetkedvelő bajaiak. A tárlat március közepéig látogatható.
“A nők múlandóságuk foglyai” – Beszélgetés Gorotyák Daniellával Első önálló fotókiállítása kapcsán kerestük meg a fiatal, bajai művészt.