Unod a férfikontyot? Itt az új őrület, a férfi hajfonat

Ha azt hisszük, a divat már nem lehet extrémebb, tévedünk. Korábbi cikkünkben már megemlítettük a színes szakállakat, amelyek azóta is tartják népszerűségüket. Ha pedig már szakáll, ne feledkezzünk meg a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál győzteséről, Conchita Wurst-ról, aki férfi létére egy szakállas nő külsejével jelent meg ország-világ előtt. Az őrületnek nincs vége, hiszen a férfikontyok után most a férfi hajfonatok kora köszönt ránk.

 

Mint minden divathullámot, ezt is a bevállalósabb sztárok próbálták ki először. Jared Leto színész-énekes a 2015-ös Golden Globe gálán egy egyszerű fonott copffal jelent meg, Cary Fukunaga filmrendező pedig már korábban, a 2014-es Emmy díjátadón mutatkozott Harisnyás Pippi frizurával. Sorolhatnánk tovább a neveket, Axl Rose-tól kezdve Justin Timberlake-en át egészen Harry Styles-ig, de nem tesszük. Azért nem, mert a kontyot még csak lenyeltük valahogy, de a fonattal valahogy nem sikerül megbarátkozni.

Jared mindig bevállalja az extrém hajat

Jared mindig bevállalja az extrém hajat

 

Már az egészen szolid változatok is extrémnek mondhatóak, hiszen az egy-két fonott copf és a hosszú hajban megbúvó néhány fonott kis tincs is szokatlan látvány. A bevállalósabbak persze nem elégednek meg ennyivel, hiszen létezik számos látványosabb változat is. Ilyen például a fejtetőn parkettafonás, vagy a több tincs összefonása, akár aszimmetrikus formában is. Aki pedig igazán extrém akar lenni, az kombinálhatja a kontyot és a fonatot. Ha ezt is túl egyszerűnek titulálnánk, nyugodtan tehetünk virágokat is a fonatba, hiszen ha már a hajstílust átvettük a nőktől, a hozzávalók se maradjanak ki.

 

Visszatérve a kontyokra, személy szerint azokat egy fokkal jobbnak találtam, bár némelyikről a szamurájok jutottak eszembe. Ha fonott hosszú hajú férfit látok, akkor pedig a vikingek vagy az afroamerikaiak jutnak eszembe. Elvégre utóbbi népcsoport már az ősidőkben is “hordta” ezt a fajta éket, viszont mint minden másban, ebben sem fogjuk tudni őket leutánozni.

Te melyikre szavazol?

Te melyikre szavazol?

Egyvalami szúrja az ember szemét ezeket a képeket nézve: hogy mindegyik srácnak van arcszőrzete. Ezzel akaratlanul is arra következtetek, hogy bár nőies vonalról van szó, valamilyen szinten mégis szeretnék hangsúlyozni azt, hogy férfiból vannak. Így volt ez a férfikonty viselőivel is. Ha már sztárokat említettünk korábban, most sem maradhatnak ki. Leonardo DiCaprio, Jared Leto, Colin Farrell, Bradley Cooper, Chris Hemsworth… mind-mind növesztettek a kontyuk mellé szakállat. Na jó, megesett, hogy nem, akkor viszont kifejezetten rosszul néztek ki.

 

Ha tehát férfiként kontyra vagy fonatra adjuk a fejünket, mindenképpen mutassunk valami férfias vonást is a külvilág felé, nehogy a végén megtévesztett férfitársaink előreengedjenek az ajtón, vagy átadják a helyüket a buszon. Az kínos lenne.

Virágot a virágnak! – 2016-os kikelet a kifutókon Készülj fel időben a közelgő tavaszra! Mutatjuk a 2016-os év befutóit.
Borotválkozni tilos! – mindent a novemberi szőrnövesztésről A hónap közepén sok embernek szemet szúrhat a szakállas és bajuszos férfiak növekvő létszáma. Miért csinálják?
Őszi csizmadivat Eső, szél, hideg...ideje melegebb lábbelikbe bújni! Mutatjuk az ősz legtrendibb darabjait!
Férfidivat női szemmel: tiltó-listás és “kell” darabok A férfiak kevésbé követik a divatot, mint a nők. Titokban mégis figyelik az aktuális trendeket, hogy mi a menő és mi nem.
Bajáról a világ kifutóira – A Beango, és aki megálmodta László Bea divattervező bajai műhelyében még David Bowie szemei is ránk pillanthatnak. Tekintsünk be együtt a stúdióba!
Tavaszi felfrissülésre vágysz? Irány a masszőr! Itt fáj, ott fáj... és nem csak az időseknek. De mit tehetünk ellene?
Csodálatos természet: Sárkányok márpedig léteznek! Földünk számos különleges állatfajnak ad otthont, sokan közülük akár mesebeli lények is lehetnének.
8+1 tipikus arc a tömegközlekedésből Kellemes és kellemetlen utastársak mindig akadnak. Kérdés, melyiket fogjuk ki éppen.
Esik a hó? Mesélj még! Ez az évszak sem telhet el idegesítő posztok nélkül. Te hányszor csaptad le a laptopot az ünnepek alatt?