Újabb siker a bajai EJF-en

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB), 2015. őszén vizsgálta az Eötvös József Főiskolán folyó képzések, tudományos kutatások és az intézmény alaptevékenységének minőségét. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, a MAB akkreditációs elvárásai és a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei alapján az EJF-et a MAB főiskolaként akkreditálja, mely 2021. január 31-ig érvényes.

.

A látogató bizottság elnöke Dr. Thiel Katalin az Eszterházy Károly Főiskola főiskolai tanára volt. A bizottság tagjai: Dr. Józsa János a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karának egyetemi tanára, Dr. Abonyi János a Pannon Egyetem Mérnöki Karának egyetemi tanára és Garbai Adám egyetemi hallgató.

.

A főiskola tájékoztatójából megtudtuk,  az ellenőrzés a hazai felsőoktatási intézmények működése szempontjából alapvető fontosságú. Ennek során a Bizottság ötévente vizsgálja valamennyi felsőoktatási intézmény működését. Az elemzés kiterjed többek között az oktatási, a hallgatói szolgáltatási, a kutatási, a gazdálkodási és a minőségbiztosítási tevékenységre. 

.

A Bizottság jelentésében hangsúlyozta, hogy a Főiskola a Bizottság elvárásainak és a vonatkozó felsőoktatási jogszabályoknak teljes mértékben megfelel. A Főiskola hamarosan ünnepélyes keretek között veheti át újabb akkreditációs tanúsítványát a Magyar Akkreditációs Bizottság küldöttjétől.

.

Elismerték emellett a hallgatói létszám növelésére és a hallgatói szolgáltatások fejlesztésére tett lépéseket is. A képzésfejlesztés területén a duális képzésről, a klasszikus neveléstudományi képzésekről, a nemzetiségi képzésekről és a közgazdasági képzésekről is elismerően nyilatkozott a Bizottság. Továbbá a jelentésben kiemelésre került, hogy a Főiskola kiváló tárgyi- és infrastrukturális feltételeket kínál a hallgatóknak, amely jelentős mértékben hozzájárul a színvonalas minőségű oktatáshoz, valamint kiemelték, hogy az intézmény oktatói állománya is jelentősen erősödött. 

.

A négytagú delegáció a munkaadói képviselőkkel is találkozott. Elismerően nyilatkoztak a képzések pozitív munkaerőpiaci fogadtatásáról, illetve arról, hogy a főiskolai hallgatók a végzést követően gyorsan el tudnak helyezkedni és hamar beilleszkednek a munkahelyi környezetbe.

“Szükség van a bajai szakemberekre” Új szakot indít jövőre az Eötvös József Főiskola. Dr. Melicz Zoltán rektor mesélt a tavalyi évről és a közeli tervekről.
Bajai diákok győzelme a K&H pénzügyi vetélkedőn Meggyűlt a bajuk a számolással a versenyzőknek a Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő kecskeméti középdöntőjén.
Így vár minket a hétvégén a Hajómalom Egyesület! Kemencében sült finomságok, zene és kézműves foglalkozás, érdekes előadások, remek kikapcsolódás. Irány a miniskanzen!
Türr Istvàn – 10 ok, amiért büszkék lehetünk rá 190 éve született Türr István, akit azóta is a "rettenthetetlen magyar" névvel illetnek. De vajon ki is volt ő valójában?
Baja tehetségei: Ossó Balázs Tehetséges énekes, jó barát, és soha nem adja fel. Ő Ossó Balázs, aki most épp Amerikába készül, szerencsét próbálni.
Megkérdeztük: Vásárolsz-e vasárnap? Országszerte akadnak támogatói és ellenzői a vasárnapi nyitva tartásnak. És mi a helyzet Baján?
Remekeltek a Bajai Vízisport Klub sportolói A télen leginkább szárazföldi tréningeket végeztek a sportolók, de a jó időnek köszönhetően már vízen is tudnak készülni.
Sétáltass okosan! – Fontos szabályok bajai gazdiknak A te négylábúd is szeret szökőkútban fürdeni? Vagy inkább a Sugót kedveli? Nem árt, ha figyelünk a szabályokra!
Erdélyben szerepeltek a Baja Ritmusa táncospárjai Az erdélyi Erdőszentgyörgyön jártak a táncos lábú bajaiak. A siker nem maradt el.