4 ínycsiklandó sós muffin recept

Ezerarcú ételcsoda a muffin, amihez rengetegféle alapanyagot fel lehet használni. Amit csak a szem megkíván, muffin formába lehet önteni. Most a kedvenc sós muffin receptjeinket válogattunk össze. Igazán laktató finomságok, amik akár reggeliként, akár ebédként egy kis salátával megállják a helyüket.

 

Sajtos muffin

Hozzávalók:

12 dkg liszt

1 tk sütőpor

1 tk só

1 tojás

15 dkg kefir vagy joghurt

10 dkg vaj

5-15 dkg trappista sajt (cheddar sajttal is keverhető)

 sajtosmuffin

 

Elkészítés:

Keverd el egy tálban a tojást és a kefirt. Add hozzá a sót és a sütőport, majd lassan adagold hozzá a lisztet és az olvasztott vajat. A legvégén pedig keverd el benne a sajtot.

Ez a mennyiség kb. 12 darab muffinhoz elegendő.

Kanalazd a muffin formákba a tésztát, és 200°C-os sütőben süsd meg.

 

Muffin omlett

Hozzávalók:

8 tojás

3 evőkanál tej

vékony bacon vagy sonka szeletek

kolbász

fél paprika

kis hagyma

pirított gomba

5 dkg sajt

 omlett

 

Elkészítés:

Ha a sütőforma aljára bacont vagy sonkát teszünk, összefogja a muffint és egyben ki tudjuk venni. Ez az alapanyag elhagyható, ha muffin papírt vagy szilion formát használunk.

Verjük fel a tojást a tejjel és a sóval. A többi alapanyagot fel kockázzuk fel, a sajtot pedig reszeljük le. Szórjuk a töltelékeket a formákba, a tetejére a sajtot, majd a tojással töltsük fel a formákat. 12 muffin formára elegendő ez a mennyiség. 180°C-on süssük kb. 20 percig.

Kiváló reggeli!

 

Muffin pizza

Hozzávalók:

22 dkg liszt

2 tojás

2,5 dl tej

1 tk sütőpor

5 dkg vaj (olvasztott)

7 dkg reszelt sajttal

7 dkg szárított paradicsom

7 dkg szalámi

zöldségfélék (ízlés szerint)

só, bors, oregánó, bazsalikom (ízlés szerint)

paradicsom püré

 pizza

 

Elkészítés:

Keverjük el egy tálban a nedves alapanyagokat, majd adagoljuk hozzá a szárazakat is. Végül adjuk hozzá a felkockázott kolbászt, a szárított paradicsomot és a többi zöldségfélét.

A muffin formákat vajazzuk ki, erre nincs szükség, ha szilikonosak. Kb. 2/3-ig töltsük fel tésztával a mélyedéseket, és minden muffinra tegyünk fél teáskanál paradicsompürét, fogpiszkálóval keverjük egy picit a tészta tetejébe. Ezután mehet a 170°C-os sütőbe, 18 percre.

 

Gombás rizses muffin

Hozzávalók:

25 dkg liszt

1 tojás

12 dkg vaj vagy margarin

15 dkg csiperkegomba

2,5 dl tej

1 csomag sütőpor

1 tk só

fél tk őrölt bors

8 dkg főt rizs (főzve mérve)

5 dkg reszelt sajt

fél csokor petrezselyem

fél csokor metélőhagyma

 gombasrizsesmuffin

 

Elkészítés:

A felvert tojással keverjük el a tejet és az olvasztott vajat, majd adjuk hozzá a rizst. Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Miután jól elkevertük, mehet bele a reszelt sajt, az apróra vágott gomba, petrezselyem és metélőhagyma.

Kenjük ki vagy béleljük ki a formákat, és töltsük meg ¾-ig őket, és mehet is a 190°C-os sütőbe 20 percre (légkeveréses sütőben 170°C).





Rövid távon egészség, hosszú távon betegség Az egyik legveszélyesebb diéta után kutattunk. Biztos, hogy egészséges a nyers táplálkozás?
Sok paradicsom, nagyon kis helyen Olyan paradicsomültetési módszert mutatunk, ami megsokszorozza a terméshozamot.
Varázsolj ünnepi illatokat az otthonodba! Miért költenél légfrissítőkre, mikor minden kéznél van ahhoz, hogy csodás illatokat varázsolj?
9 őszi frizura ötlet Egyszerűen elkészíthető, csodaszép frizurák egyenesen a kifutóról.
Hogyan használjuk a rossz harisnyát? Ne dobd ki a szétszakadt harisnyádat, inkább adunk ötleteket, mire hasznosíthatod még!
Délutáni szundi vagy kávé? Egy serkentő kávé vagy egy pihentető szundi? Cikkünkből kiderül melyik a hatásosabb!
Gyógynövény szüret Ha esetleg eddig nem jutott rá időd, vagy most kedvet kapsz hozzá, akkor van néhány, amit még bespájzolhatsz télre.
Nyári zöldséges kaják Használjuk ki a zöldségfélék bőségét. Íme néhány ötlet a felhasználásukra.
Házi fagyi receptek Isteni fagylaltokat készíthetünk otthon is. Mutatunk néhányat amivel lehűtheted magad a kánikulában.