Magyar alapanyagokból főznek az európai séfverseny döntőjében

A versenyen derül ki, hogy ki képviseli Magyarországot a világverseny európai döntőjén, melyet idén első alkalommal Budapesten rendeznek meg május 10-11-én – írja az MTI. 


A hat finalista – Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo, Győrffy Árpád és Széll Tamás – felkészülését Tommy Myllymäki svéd sztárséf segíti, aki már kétszer szerepelt dobogós helyen a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjében – hangzott el a verseny sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

 

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, Myllymäki szerdán a húsokról tartott mesterkurzust a versenyzőknek, a hétvégén pedig halak témájában segíti a felkészülésüket. A magyarországi döntőn a séfek már nem egyedül indulnak, commis-jukkal (segédjükkel) alkotnak egy csapatot.

danemark_plat_viande

 

A zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből áll. A versenynek a Hungexpón tartott FeHoVa (Fegyver, horgászat, vadászat) kiállítás ad otthont.

A döntősök már a februári megmérettetésen is az európai döntő alapanyagaival dolgozhatnak, melyek magyarok lesznek: a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapjául szolgáló gímszarvasborjú comb és gerinc.


“A Bocuse d’Or történetében ez az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel” – emelte ki Hamvas Zoltán.

 

“Magyarországnak minden oka megvan arra, hogy büszke legyen kulináris tradícióira. Biztos vagyok abban, hogy sikeres európai döntőt rendez, amely nagyban hozzájárul az ország jó hírnevéhez” – emelte ki Niclas Trouvé, Svédország budapesti nagykövete.

 

A kontinensdöntőn Európa húsz országa versenyez Budapesten május 10-én és 11-én. A Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjén az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt, összesen 24 ország séfje.

Az idén is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Kétszáz helyszínen lehet majd részt venni a különböző vizsgálatokon.
Határértéket meghaladó higanyt talált gombelemekben az NFH Két esetben azt vizsgálja még a hatóság, hogy mikor történt a termékek forgalomba hozatala.
Célba ért a bevallási nyilatkozat? Így kérdezd le! Telefonos ügyfélkapu, illetve a NAV ügyfélszolgálata segítségével ellenőrizhetjük.
A családi vállalkozások idén és jövőre is pályázhatnak uniós forrásra Rétvári Bence szerint az új uniós ciklus forrásainak 60 százalékát v.fejlesztésre fordítja a kormány.
Kína a gravitációs hullámok űrbéli megfigyelésére készül A Tajcsi" (Taiji) nevű program az összeolvadó bináris fekete lyukak gravitációs hullámait tanulmányozza majd.
Közvetlen bizonyítékot találtak a gravitációs hullámok létezésére Albert Einstein elméletét sikerült igazolni tudósok nemzetközi csoportjának.
Csok – Fontos rendelet jelent meg Megjelent az új építésű ingatlanokhoz igényelhető támogatásról és kedvezményről szóló rendelet, tele fontos információkkal.
Fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeken felszolgált pitákat Zsigó Róbert államtitkár azután rendelte el az ellenőrzéseket, miután január közepén bezártak egy fővárosi péküzemet.
Bátaszéki tölgy lehet 2016 legszebb fája Európában Megéri szavazni, hiszen jelenleg  a második helyen állunk egy bolgár fa mögött.