Hagyd a méricskélést! Itt vannak a bögrés nyalánkságok!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én szeretek a konyhában szorgoskodni. Jó dolog kinézni valami klassz receptet, megvalósítani és begyűjteni a sok dicsérő szót érte, már ha egyáltalán jól sikerül.
Sajnos a dolgos hétköznapok elveszik tőlünk azt az időt, amit konyhatündérként tölthetnénk, ha pedig mégis szánunk némi szabadidőt az alkotásra, mindannyian örömmel vesszük, ha gyorsan összedobhatunk valami finomat. 

 

Szegény nagymamáink idejéből származó mérlegek ideje amúgy is leáldozóban van, hiszen a digitális kütyük lassan teljesen kiszorítják őket a köztudatból. Most pedig új “kihívó” pályázik a “háziasszonyok kis kedvencei” címre, hiszen itt vannak a bögrék, amelyekkel egyszerűen és gyorsan kimérhetjük az alapanyagokat.
Jöjjön most néhány különleges recept, amit feltétlen megéri kipróbálni! 

coffee_and_cookies_by_ennovycyv

 

Fehér csokis bögrés süti

 

Hozzávalók: 

 

1,5 bögre liszt
1 bögre cukor
3/4 bögre tej
3/4 bögre mák
1 tábla fehér csoki
1 citrom
1 tojás

 

A tojást keverjük ki a cukorral, majd szép apránként keverjük bele a többi hozzávalót. A citromnak csak a reszelt héja kell, annak is inkább csak a fele. A fehér csokit törjük kockákra, és úgy adjuk a masszához. Keverjük az egészet addig, míg sima, homogén állagot nem kapunk. Amíg ezzel szorgoskodunk, melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyük elő a sütőpapírral kibélelt tepsit, egyengessük el szépen benne a masszát, majd toljuk az egészet az előmelegített sütőbe, 20-25 percre. Ha kész, hintsük meg porcukorral. Természetesen más ízű csokikkal kedvünkre variálhatjuk a receptet. 

fehercsokis_nagy

 

Tízperces bögrés pillefánk 

 

Hozzávalók: 

 

2 púpos bögre liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 doboz 140 g-os natúr joghurt
2-3 evőkanál cukor
Olaj a sütéshez

 

Keverjük jól össze a felsorolt alapanyagokat, míg egy galuska-szerű tésztát nem kapunk belőle. Két evőkanál segítségével szaggassuk a tésztát a forró olajba, és közepes hőfokon süssük meg őket. Annyi olajat tegyünk az edénybe, ahol lehetőségszerűen lebegni tudnak a fánkocskák. Ha jól csináltuk a dolgunkat, akkor a tészta magától fog megfordulni az edényben. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül. Mindenesetre az első adag kisülése után, ellenőrizzük a belsejét! 

Pillefánkfekvő-600x429

 

Ötperces túrós bögrésen 

 

Hozzávalók: 

 

50 dkg zsíros tehéntúró
1 nagy doboz tejföl
1 kocka (10 dkg) puha vaj
6 tojás
3/4 bögre liszt
fél bögre cukor
1 csomag sütőpor

 

Melegítsük elő a sütőt a jól bevált 180 fokra. Ezután itt sincs más dolgunk, mint a hozzávalókat egy tálba, csomómentesre keverni. Azután zutty, mehet is a sütőpapírral a kibélelt tepsibe, majd irány a sütő. Ha kész van, kedvünk szerint megszórhatjuk porcukorral. Mennyei finomság, extra-könnyedén. 

DSC_0855-600x397

 

Tizenöt perces smarni bögrésen

 

Hozzávalók:

 

fél bögre búzadara
fél bögre fehér finomliszt
1 bögre tej
2 tojás
pici csipet só
1/3 bögre cukor
egy csapott evőkanál zsír

 

Ki ne ismerné nagymamáink császármorzsájának receptjét? Nos, én mindig küszködök az elkészítésével, nem egy tepsi bánta már a próbálkozásaimat. Ám ez a recept végre feloldoz a “tepsi gyilkos bűneim” alól. 

 

Először is forrósítsuk fel a tejet, majd válasszuk szét a tojásokat.
Keverjük bele a forró tejbe a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót. Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjét és a felvert habot adjuk a masszához. Ha kellőképpen felmelegedett a zsír, akkor már önthetjük is bele a tésztánkat. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, de nem kell vele törődni. Ha aranyszínű alul, akkor már jó. Ismét hagyjuk egy-két percig sülni, majd a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét a tésztát, hogy a közepe is átsüljön. Ha eléri a szép, aranybarna színt, már szedhetjük is ki. 

 

DSC_0550-600x397

 

Gyümölcskenyér bögrésen 

 

Hozzávalók: 

 

1 szűk bögre olvasztott vaj
1 bögre cukor
5 tojás
2 bögre liszt
2 teáskanál sütőpor
fél bögre darabolt dió
fél bögre darabolt aszalt gyümölcs
fél bögre darabolt étcsoki
2 teáskanál rumaroma
2 evőkanál finomliszt 

 

Olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot. Egy másik tálba tegyük bele a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, és keverjük össze, majd locsoljuk meg rummal. Szórjuk rá a két evőkanál lisztet, majd újra forgassuk át. Ezután a cukros vajjal verjük fel a tojásokat, és adjuk hozzá a lisztet meg a sütőport. A diós-gyümölcsös keveréket öntsük hozzá a tésztához, majd adagoljuk ki az egészet, két kivajazott őzgerincformába. Előmelegített sütőben 35-40 percig süssük. 

29.-Gyümölcskenyérf-600x429





Rémséges finomságok Halloweenre Akár otthon, akár egy halloweeni partyra is könnyen elkészíthetőek ezek a vicces és rémesen finom harapnivalók!
Kreatív meseország – ezt minden gyerkőc imádni fogja! Megmutatjuk, hogyan teheted izgalmasabbá a kölök birodalmát!
Ragyogj királynőként az év utolsó napján is! Ha már nincs idő manikűröshöz rohanni, ideje, hogy a kezedbe vedd az irányítást! Íme a szilveszteri körömtrend.
Így ápold arcodat ebben a “bőrgyilkos” időben Megjött a cidri, így nem árt, ha jobban odafigyelünk arcunk ápolására! Mutatjuk, hogyan.
Így lesz egészséges és kreatív az uzsonna Mit tegyünk, ha gyerkőcünk válogatós? Lepjük meg kreatív és finom uzsonna ötletekkel, ami még egészséges is!
Itt az ősz kedvence: a sokoldalú sütőtök! Nem csoda, hogy úgy odavagyunk a sütőtökért, hiszen nagyon sokféleképpen felhasználható. Mutatjuk hogyan!
Itt a Gymstick mánia! Ha valaki még nem ismerné ezt a remek sportot, akkor mi most bemutatjuk nektek. Garantáltan égni fog a zsír!
Nagymamáink legendás praktikái nátha ellen Sajnos idén sem úszhatjuk meg a bacilusok támadásait, így itt az idő, hogy felvegyük velük a harcot!
Így törődj a hajaddal az őszi időszakban is Minden évszakban más és más törődést igényel a hajunk. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelnünk az őszi napokban.