Fergeteges sikere volt az I. Színházi Bálnak

A Bajai Színházért Alapítvány február 20-án, szombaton rendezte meg az első Bajai Színházi Bált. Az idén 20. jubileumát ünneplő társulatot fenntartó közhasznú alapítvány már évek óta tervezi egy ilyen rendezvény létrehozását, melyet idén sikerrel meg is valósítottak. Összesen 87 vendéget fogadott a Bácskai Kultúrpalota, melyek között jelen voltak társulati tagok és színházbarátok, hogy együtt ünnepelhessék a virágzó bajai színházi életet. Ottmár Attila, a társulat művészeti vezetője nyilatkozott lapunknak a feledhetetlen este kapcsán.12736256_1279982582028620_1968623101_n

 

Mennyiben múlta felül a várakozásokat a hétvégi bál, elégedettek a szervezők?

Évek óta készültünk már e bál megszervezésére, és most végre megvalósulhatott. Azt hiszem, valamennyiünk nevében elmondhatom: abszolút felülmúlta minden várakozásunkat a bál fogadtatása. Úgy vélem, a résztvevők létszáma így elsőre nagyon szép. Ám rögtön láttuk azt is, ott az este folyamán, hogyha több résztvevővel szeretnénk legközelebb ilyen bált szervezni, akkor más helyszínt kell választanunk, mert nagyobb létszámmal a Kultúrpalota már nem lenne kényelmes.

A visszajelzés minden vendégtől pozitív volt: dicsérték a finom menüt (Kovács Anett mesterszakács munkája), a gyönyörűen feldíszített, színházi motívumokat is tartalmazó termet (a Manó Dekor – Kissné Bocor Erzsébet alkotása), a kiváló hangulatot biztosító Bohémek Zenekart, a meglepetésműsort adó Koós Rékát, aki a budapesti Madách Színházból érkezett az este folyamán. Az egész estés jó hangulathoz színházunk tagjai is hozzájárultak egy retro-összeállítással, melyre fergeteges tánc kerekedett. Nagyon sokan támogatták a báli tombolajátékunkat is: összesen 97 ajándékot sorsoltunk ki az este folyamán – ez végképp felülmúlta az előzetes elképzeléseinket. Összességében nagyon elégedettek vagyunk, és boldogok, hogy ilyen jól sikerült az első színházi bálunk.

 

Milyen célra fordítja a társulat a bevételt?

Az első bál bevételét a Bajai Fiatalok Színházának 20. jubileumi rendezvényeire szeretnénk fordítani. Április 8-tól egy hónapon át látogathatják majd az érdeklődők jubileumi kiállításunkat a Bácskai Kultúrpalotában. Előkészületben van továbbá egy nagyon szép, közel 300 oldalas, színes képeskönyv a társulat 20 évéről, melyben megtalálható majd valamennyi eddigi előadásunk rengeteg fényképpel, egy történeti áttekintés a megalakulástól napjainkig, valamint sok-sok interjú színházunk segítőivel, alkotóival, továbbá azon fiatalokkal, akik tőlünk indultak el, és ma már színi- vagy táncos tanulmányokat folytatnak, illetve már ezeken a pályákon vannak. A célunk egyébként, hogy minden évben valami jótékony célra ajánljuk majd fel a későbbiekben e bálok bevételét.

Ottmár Attila, Koós Réka színésznő, és Dr. Kelemen Veronika produkciós manager

Ottmár Attila, Koós Réka színésznő, és Dr. Kelemen Veronika produkciós manager

Akkor tehát jövőre is megrendezésre kerül a bál?

Természetesen, mindenképpen – az első, valóban remekül sikerült próbálkozás újabb bátorítást adott nekünk, hogy helye van Baján egy ilyen színházi bálnak, ahol a társulat tagjaival találkozhatnak, együtt mulathatnak a színházbarátok, rajongók. Az első alkalom tehát hagyományteremtő is volt. Reméljük, még több résztvevővel sikerül majd megrendeznünk a továbbiakban – részünkről annyi biztos, hogy mindig lesznek új ötleteink, meglepetéseink mindazoknak, akik megtisztelnek bennünket jelenlétükkel.

 

A Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója, Bócsa Barnabás az est fővédnökeként pohárköszöntőjében gratulált a társulatnak a két évtizede tartó, egyre színvonalasabb munkájáért. Azt estről senki nem tért haza üres kézzel – értékes tombolanyeremények sokaságát, valamint minden résztvevő a szervezők ajándékaként 1-1 csokoládéban készült, a színház szimbólumaként ismert mosolygós vagy sírós maszkot is hazavihetett, melyeket Unyi Mária készített erre az alkalomra.

12773239_1279982672028611_1028154961_o

 

Aki tehát idén lemaradt, jövőre bepótolhatja ezt a valóban feledhetetlen és különleges eseményt!

Kulisszák mögött a Bajai Fiatalok Színházával (+ galéria) Pillants a függöny mögé: Így zajlik a főpróbahét egy színház társulatának életében.
Baja tehetségei: Kunos Andrea – színész Kitartás, rengeteg munka és hosszú idő, ami Kunos Andreát a világot jelentő deszkákra juttatta.
Rendhagyó bemutató a Bajai Fiatalok Színházában – HozzáTartozók Az új darab Lackfi János egyik novellájából ered, és valóban új irányokat mutat majd.
Szeptemberben nyitja kapuit a TabulArt Szobaszínház Szobaszínház Baján? Miért ne? Tóth-Kiss Hajni kreativitása üde színfoltot hozhat Baja kulturális életébe.
Legendás filmet visz színpadra a Bajai Fiatalok Színháza Lázasan folynak a próbák az izgalmasnak ígérkező új színdarabra. A részletekbe Ottmár Attila avatott be minket.
Pálferi-előadáson jártunk Pál Feri atya katolikus pap, és mentálhigéniés szakember, emellett több könyve is megjelent már. Ilyen volt élőben.
Hamarosan: Kisvasutak országos napja Szeptember 12-én immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre eme népszerű esemény, ezúttal a mi Gemencünk területén.
Bajáról a világ kifutóira – A Beango, és aki megálmodta László Bea divattervező bajai műhelyében még David Bowie szemei is ránk pillanthatnak. Tekintsünk be együtt a stúdióba!
“Azért jöttem e világba…” – a keresztény Húsvétról Szabolcs atya húsvéti gondolatai mindannyiunkhoz szólnak.