Mutatjuk, mitől félnek más országok babonásai

Valószínűleg mindannyiunkat óva intettek már a fekete macskától, vagy figyelmeztettek arra, hogy nehogy véletlen ripityára törjünk egy tükröt, mert akkor 7 év szerencsétlenség vár ránk. Számtalan babonát tudnánk felsorolni a hétköznapokból, attól eltekintve, hogy hiszünk -e bennük vagy sem. Ezek a hiedelmek szinte már hagyománnyá nőtték ki magukat és “lopakodva” épültek be a kultúránkba. 

 

A balszerencse tehát “lesben áll” és nem kell ahhoz péntek 13-nak lennie, hogy megtaláljon minket. De vajon mitől “rettegnek” más országok népei? Megint kíváncsiskodtunk egy kicsit és számtalan érdekesség került nagyító alá.

 

shutterstock_200568272

 

Le a vizespoharakkal! 

 

Minden valamirevaló európai ország tudja, hogy koccintani csakis alkohollal érdemes, hiszen ha valamilyen okból kifolyólag víz kerül a pohárba, akkor 7 év rossz szexre számíthatunk!
Éppen ezért olyan óvatosak ezzel a babonával a spanyolok is, így soha nem mondanak tósztot vízzel teli pohárral, nehogy bevonzzák a balszerencsét a hálószoba intim falai közé. 

 

A németek is odafigyelnek a koccintás alapszabályaira, hiszen ha vizespoharak csendülnek össze, akkor a társaság minden tagja rövid életre számíthat. Mi mégis inkább a sok szexre és a hosszú életre szavazunk! 

 

5217039deea87

 

A mindenlébenkanál olló 

 

Az éles tárgyakkal – úgy mint az ollóval – egyébként is jobb ha óvatosak vagyunk, hát még ami a babonákat illeti! Egyiptomban úgy tartják, hogy soha ne vegyünk ollót a kezünkbe anélkül, hogy ne vágnánk el vele valamit. Ez a momentum ugyanis hihetetlen mértékű balszerencsét hozhat a fejünkre. 

 

Az egyiptomiak arra is odafigyelnek, hogy soha ne tegyék le nyitott szárakkal az ollót. Ezzel ugyanis szétvághatják az éppen a levegőben portyázó gonosz lelkeket, és jaj annak, aki feldühíti őket. Elképzelni se tudom, mi történik, ha még a múmiák is dühbe gurulnak? 

 

Az evőpálcika hatalma 

 

Az ázsiai országokban előszeretettel használják az evőpálcikát az étkezések során, de azt kevesen tudják, hogy a pálcikák helytelen alkalmazása rossz ómennel is járhat! Ha ilyen akad a kezünk ügyébe, semmiképpen se tegyük a tányérra állítva a pálcikákat, mert ez a látvány a temetéseken gyakori, így illetlenségnek számít.

 

Ha pénzügyi helyzetünket szeretnénk megóvni a balszerencsétől, akkor eszünkbe se jusson a pálcikák segítségével adni egy falatot valakinek a tányérunkról, mert ezzel negatív erőket küldhetünk anyagi helyzetünkre!

 

okos_evopalcika 

Vészjósló Péntek 17.

 

Az olaszok nyugodtan hátradőlhetnek péntek 13-án, számukra ugyanis ez a dátum nem jelent semmit. Az ő életükben a “legszerencsétlenebb nap” címet a péntek 17.-e kapta, így ezen a bűvös napon mindenki igyekszik elkerülni a balszerencséjét és tartózkodni minden rossz ómentől.
A 17-es szám római szám asszociál a VIXI szóra, ami latinul annyit tesz, hogy “éltem”, utalva arra, hogy az életünk már csak a múlté. Ha nyaralást tervezünk, kerüljük a péntek 17.-ét is, biztos, ami biztos! 

 

Close-up of the number 17 in red paint

 

Vödör fóbia

 

Az oroszokat sem kell félteni, ha a furcsa babonák kerülnek szóba, hiszen ők is hajlamosak mindenféle hóbortnak bedőlni. Ebben az országban egyáltalán nem jó ötlet üres vödörrel sétálgatni, sőt! Egy ilyen eset látványa, már önmagában rossz előjel! 

 

Régi hiedelmek szerint II. Sándor cár halálát annak idején egy olyan ember okozta, akinél éppen volt egy üres vödör. Kicsit furcsa elképzelni egy vödörrel hadonászó gyilkost, de az oroszok biztosan a mai napig megszaporázzák a lépteiket, ha ilyen esettel találják szembe magukat. A történelem mégiscsak nagy úr! 

 

Malacfarok, méz és tojás – így leszel szerencsés 2016-ban! Kutattunk egy kicsit hazánkban, és csak kapkodtuk a fejünket, a sok újévi szokás hallatán!
Ettől megáll az ész! – furcsa törvények a nagyvilágban A törvényhozók néha a fejükre esnek! Jönnek a legelképesztőbb szabályok innen és túl
Különcség mesterfokon, avagy furcsa sportok a nagyvilágban Van, aki forrón szereti. Vagy inkább extrémen? Mutatjuk a legfurcsább sportokat!
Szuper DIY ajándékok, a legszuperebb anyukáknak! Kukába a sablonossággal! Mutatjuk, hogyan készíthetsz egyedi és ötletes anyák napi meglepetést!
S.O.S vendégváró falatkák, nem csak lusta házigazdáknak Ránézel az órára. Az a kellemetlen érzésed támad, hogy elfelejtettél valamit... Úristen, nemsokára jönnek a vendégek.
Hihetetlen szakmák, amiktől tátva marad a szád A sablonosság már a múlté! Itt vannak a különc és bizarr foglalkozások, amiken te is meglepődsz majd!
Különleges esküvői szokások a nagyvilágban Minden menyasszony egyforma? Tévedés! Mutatjuk, hogy kultúránként milyen eltérő lehet az a bizonyos nagy nap!
Az 5 legkiakasztóbb főnöktípus Ilyen, mikor a hóhért akasztják! Mutatjuk ki az a főnök, akitől kiborul a bili!
Varázsolj te is karácsonyi hangulatot az ünnepi asztalra! Legyen hagyományos, modern vagy bohém, a kreatív dekorációkból idén sem lesz hiány!