10+1 érdekesség a ma 54 éves Axl Rose-ról

 A Guns N’ Roses frontembere megosztó személyiség. Eddigi, 33 éves pályafutását botrányok sora kísérte végig, de pályája csúcsán együttesével kétségtelenül az egyik legmeghatározóbb szerepet foglalták el a zenei iparban. Összeszedtünk néhány érdekességet a ma 54 éves rocksztárról. 

axl-rose-then-and-now

 

1. Axl Rose, akinek anagrammája: oral sex (eredeti nevén William Bruce Rose, Jr.),  vallásos családban nőtt fel, igen rossz körülmények között. Öt éves korában kezdett el énekelni az egyházi kórusban, valamint zongorázni is tanult. Hangterjedelme öt oktáv. Saját elmondása szerint szerint azért tanult meg több hangfekvésben énekelni, hogy idegesítse kórustanárját.

 

2. Egy interjú során arról mesélt, hogy a templom, ahová járt, tömve volt az álszent, önelégült gyermek-molesztálókkal és megrontókkal. Heti 3-8 alkalommal kellett az egyházat látogatnia, őt többször megverték, testvérét pedig molesztálták. 

 

3. Többször is konfliktusba keveredett a rendőrséggel, összesen húsz alkalommal tartóztatták le, többek közt alkoholfogyasztás és verekedések miatt. A hatóságok – megelégelve sorozatos kihágásait -megfenyegették, hogy visszaeső bűnözőként fogják vád alá helyezni, így 17 évesen elhagyta szülővárosát, majd 1982-ben Los Angeles-be költözött. 

ax_sitt

 

4. Egy alkalommal 8 dolláros órabérért cigarettákat szívott az UCLA egyetemen, egy tudományos tanulmány érdekében.

 

5. Az Estranged című dalhoz (amit Axl írt) készült videoklip, minden idők hatodik legdrágább zenés videója, amit valaha rendeztek. Összesen 4 millió dollárból készült.  

 

6. Axl Rose kiállhatatlan ember hírében áll, többek között emiatt bomlott fel a Guns N’ Roses. Nemcsak bandatársaival voltak konfliktusai, más sztárokkal is összebalhézott néhányszor. Legendásan rossz viszonyt ápolt Kurt Cobain-nel. Egy MTV gála backstage-ében a Nirvana frontembere, valamint családja jókat szórakoztak Axl-en, oda is hívták magukhoz, majd poénból megkérdezték, nem lenne-e a gyerekük keresztapja. Ettől Rose begurult, Courtney Love-ot lekurvázta, Cobaint pedig megfenyegette, hogy összeveri. 

 

7. 1991. július 2-án egy St. Louis-i koncerten nagy balhé robbant ki, amikor a Guns frontembere észrevette, hogy az egyik néző kamerázza a fellépést. Rose – miután a rajongó nem tette el kameráját – leugrott a színpadról, majd nekiesett az illetőnek, akit a biztonságiaknak kellett kimenekíteniük. A rocksztár miután visszamászott a pódiumra, beszólt a szekuritisoknak (“Kösz a segg biztonsági őröknek. Hazamegyek!”), majd jól odavágta a mikrofont, és leviharzott a színpadról. Miután a többi bandatag is elvonult, a fények felgyulladtak, a rajongok pedig fellázadtak és összetörték a vadi új színpadot, valamint a Guns N’ Roses felszereléseit is.

 

8. Miután a Guns N’ Roses sikeres lett, Rose lemondott a kemény drogok használatáról. Egy 1989-es interjúban elmondta: „Más fizikumom és gondolkodásom van a drogokat illetően, mint bárkinek, akit Hollywoodból ismerek, mert ugyan nem tartózkodom a drogok használatától, de nem engedhetem meg magamnak, hogy függő legyek. Nem leszek függő”.

 

9. 2006. június 26-án letartóztatták Stockholmban egy kora reggeli dulakodás miatt, ami egy szállodában történt a biztonságiakkal szemben. Elmondták, hogy Rose részegen megharapta egy biztonsági őr lábát, és összetört egy antik tükröt.

 

10. Az 1992-es Budapesti Guns N’ Roses koncerten Freddie Mercury emlékére és a magyar közönség örömére elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt.

 

+1.  Hangját adta Tommy “The Nightmare” Smith-nek, aki a volt énekese egy kitalált 1970-es évekbeli rockbandának a Crystal Ship-nek (ez utalás a híres The Doors dalra) és rádiós DJ-je egy klasszikus rockzenét játszó adónak a K-DST-nek a Grand Theft Auto: San Andreas nevű videojátékban.

 

forrás: Wikipédia 

Ludas Matyi 66 éve verte el először Döbrögit színesben Az 1949-ben felvett első magyar színes film, a Ludas Matyi forgatása során számos nehézség adódott.
Narcos – 1. évad: Egy drogbáró felemelkedése és bukása "Inkább egy sír Kolumbiában, mint egy börtöncella az Egyesült Államokban" - Pablo Escobar
Ezek voltak 2015 legjobb filmjei Előző cikkünkben megnéztük, melyik filmeket várjuk legjobban idén, most kicsit visszatekintettünk az elmúlt évre.
66 éve hunyt el a Nagy Testvér megálmodója Angszoc, Gondolatrendőrség, újbeszél. Ismerősek? Ha igen, biztosan olvastál már Orwellt.
Gyász: Meghalt David Bowie Gyászol a világ. 69 éves korában elhunyt David Bowie brit zenész.
Ezeket a filmeket várjuk legjobban az idén Összegyűjtöttünk olyan filmeket, melyekre muszáj lesz beülnünk 2016-ban. Íme a lista:
Zsigmond Vilmos sajátos technikájával volt képes meghökkentő látványt nyújtani Az Oscar-díjas magyar operatőrre, Zsigmond Vilmosra emlékezünk, akinek rengeteget köszönhet a filmes szakma.
Megnéztük! Az Erő újra velünk van! SPOILERMENTES! Vártuk, megérkezett, megnéztük. Ilyen volt a Star Wars: Az ébredő Erő.
35 éves korunk egyik legtehetségesebb énekesnője Christina Aguilera ma ünnepli születésnapját. Megnéztük, hogyan lett a Disney Channel üdvöskéjéből szexi díva.