Újraindul a Válalkozz itthon, fiatal! elnevezésű projekt

Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a közép-magyarországi régióban az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében, jelentette be Cseresnyés Péter államtitkár a keddi budapesti nyitórendezvényen – értesültünk a kormány.hu-ról.

 

A Vállalkozz itthon, fiatal! elnevezésű projektre olyan 18-25 év közötti fiatalok, felsőfokú végzettség esetén 26-30 közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervezik.

 

A program keretében a fiatalok képzést, illetve szakmai tanácsadást kapnak üzleti tervük összeállításához, az elfogadott tervvel rendelkezők pedig 3 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak  10% önrész mellett- ismertette az államtitkár.

 

Fotó: kormany.hu

Fotó: kormany.hu

Az Európai Unió 2013-ban létrehozta az Ifjúsági Garancia Rendszert, amely különböző eszközökkel támogatja a fiatalok munkába állását, és amelyhez Magyarország is csatlakozott.

 

Tavaly a 3500 jelentkezőből 347-en kerültek be a képzésre, és  200 vállalkozás jutott pénzügyi támogatáshoz.

Az idei programra mintegy kétezer fiatal jelentkezését várják, közülük 500 jelentkező kapcsolódhat be a programba, és legalább 330-an kapnák meg a pénzügyi támogatást, a rendelkezésre álló 1 milliárd forint keretből.

 

Itt lehet jelentkezni: vallalkozz2016.hu

 

Az Ifjúsági Garancia Rendszer része az idei év első félévében meghirdetendő gyakornoki program is, melynek keretében azok a kis- és középvállalkozások kaphatnak majd támogatást, amelyek vállalják, hogy 25 év alatti, szakképesítéssel rendelkező pályakezdőt alkalmaznak.

1,2 milliárd forintra lehet pályázni idén az Erasmus+ programban Az Erasmus+ programba és az Európai Önkéntes Szolgálatra is várják a fiatalok jelentkezését.
Csökkenteni kell az élelmiszer-hulladékot Az élelmiszer-hulladék csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait.
Megállapodás született Brüsszelben A vízumkényszerről, a további uniós pénzügyi támogatásokról és a migránsok helyzetéről is egyezmény született.
Boltok nyitva tartása a hosszú hétvégén Hétfőn csak néhány kisebb üzlet és iparcikk bolt lesz zárva.
“A balkáni útvonal lezárása esélyt jelent Európának” Az M1 aktuális csatorna műsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélt a migránsválságról.
Folyamatosan nő a bioüzemanyagok felhasználása Az EU-ban 2020-ig a megújuló energiákból nyert üzemanyagoknak 10 %-os részarányt kell kitenniük a közlekedésben.
„Földet a gazdáknak!” –újabb árverések Kitűzték a "Földet a gazdáknak!" program újabb árveréseinek dátumait.
FM: már tart a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak ellenőrökre.
“Amikor kinyílt a boríték” – Oscar-díjas a Saul fia Az idei Oscar-gála magyar filmtörténeti eseménnyé vált. 1982 óta nem volt díjazott filmünk.