Különös újévváró szokások a nagyvilágban

A szilveszteri buli élményének maradékai is lenyugodni látszanak, visszatér minden a szokásos mederbe, és reméljük, hogy az elfogyasztott lencse és malac valamilyen csodát tartogat 2016-ra. De azért megéri még pár perc erejéig visszatekinteni a szilveszter éjszakájára, ugyanis a világ más részein különös hagyományokkal várták az újévet.

 

Kolumbia

Az a kolumbiai, aki sokat szeretne utazni az új évben, fog egy üres bőröndöt és körbesétálja vele a környéket szilveszter éjjelén.

 

Ausztrália

A ausztrálok elég zajosan fogadják az újévet a hagyományok szerint. Mindenki edényekkel a kezében vonul az utcára, és éjfélkor egymásnak ütögetik őket.

ausztrália 

Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteken mindenki pöttyös és kör mintás ruhában ünnepel az utcán, asztalaik pedig csakis kör alakú ételekkel vannak megpakolva. Úgy vélik, hogy ez a szokás elhozza nekik a jólétet, mert a körökről pénzérmékre és egészségre asszociálnak. A rossz szellemeket is elűzik azzal, hogy minden lámpát felkapcsolnak a házban. Sőt, még az ajtókat (szekrény ajtót is) és ablakokat is kinyitják, és csak éjfél után csukják be. Ezzel elküldik az óévet és beengedik az újat.

 

Oroszország

Az oroszok a hagyományos pezsgőbontást dobták fel egy mágikus elemmel. Felírják egy papírcetlire a legnagyobb vágyukat, a cetlit elégetik, a hamut pedig a pezsgőspohárba szórják. Éjfél után 1 percük van arra, hogy mind felkortyolják.

 

Finnország

Sokan használják ezt a napot jóslásra. A finnek például olvasztott fémet öntenek hideg vízbe, majd ezekből az absztrakt formákból megpróbálják kinézni, hogy mit rejteget az új év. A szív és a gyűrű esküvőt jelent, a hajó utazást, az állati formák pedig bőséget.

finn

 

Mexikó

A mexikóiak meggyőződése, hogy újév éjszakája a legjobb alkalom a szellemekkel való kommunikációra. Ezen az éjszakán lehet az üzeneteket legkönnyebben átadni vagy megkapni, és útmutatást kérni.

 

Írország

Az írek politikai jóslatot készítenek ezen az éjszakán: ha nyugat felől fúj a szél, akkor gazdag év vár rájuk, ha pedig keletről, akkor erősödni fog a britek befolyása. De az egyedülálló nők várják leginkább ezt az éjszakát, mert elhozhatja a szerelmet az életükbe. Fagyöngy levelet tesznek a párnájuk alá, hogy találkozzanak leendő férjükkel, ami még a rossz szerencsét is elűzi.

 

Dánia

Elég bizarr a dán szokás, mert mindenféle edényt törnek a szomszédok és a barátok ajtaja előtt, és ahelyett, hogy ez bosszantó lenne, boldoggá teszi őket. Minél több törött edény hever valakinek a bejárata előtt, annál boldogabb lesz, mivel azt jelenti, hogy sok barátja van.

 

Chile

Chilében hozzánk hasonlóan lencsével ünneplik az újévet, kivéve egy kis falut, ahol 1995-ben új hagyomány indult. Egy család átmászott a helyi temető kerítésén, hogy nemrég elhunyt apjuk közelében tölthessék az ünnepet. Azóta már az egész falu így ünnepel. Este 11 órától kb. 5 ezer ember vonul a temetőbe, ahol a polgármester fogadja őket. A temetőt klasszikus zenével és villogó fényekkel alakítják tökéletes buli hellyé.

 

Tirol

Tirolban a férfiakat érinti a hagyomány. Éjfélkor meztelenül kiszaladnak az udvarra, és megráznak egy almafát. Ez elegendő férfiasságot biztosít az évre.

 

Dél-Afrika

A legtöbb országban takarítanak, lomtalanítanak újévvárás előtt, hogy tiszta lappal induljanak az új évben. Sok helyen az éjféli rituálé része, hogy a lomokat kihajítják az ablakon. A dél-afrikaiak ezt olyan komolyan veszik, hogy gyakran nagy bútordarabok is repülnek kifelé az ablakon, mint például ágy és szekrény.

 

Brazília

Brazíliában fehér ruhába öltözve várják az újévet, hogy elűzzék a rossz szellemeket. Aki tud, a tengerpartra is levonul, hogy átugorjon hét hullámot a hét minden napjáért. Ez segít az új évben legyőzni az akadályokat. Ilyenkor Lemanja istennőnek virágot szórnak a tengerbe – ha nem viszi el a hullám, akkor nem tetszik neki az ajándék.

 brazíl

8 különleges újszülött köszöntő szokás A köldökzsinór és a babahaj misztikus jelentőségétől a babaviadalig.
A Google rejtett trükkjei Google trükköket gyűjtöttünk össze, amik között biztos találsz olyat, amit még nem ismertél.
Ezt a 6 idióta találmányt midenképp látnod kell Minden jó ötletre jut egy rossz is. Most a rosszak közül gyűjtöttünk össze párat.
Malacfarok, méz és tojás – így leszel szerencsés 2016-ban! Kutattunk egy kicsit hazánkban, és csak kapkodtuk a fejünket, a sok újévi szokás hallatán!
15 ajándék ötlet férfiaknak Nem könnyű jó ajándékkal meglepni a férfiakat. Mutatunk vicceset, hasznosat, hogy biztos legyen az öröm.
Kosárfonás újságpapírból – garantáltan az új hobbid lesz! Nagyszerű újrahasznosítási technikát ismerhetsz meg, és még az is lehet, hogy a téli estékre új hobbit találsz.
A legizgalmasabb téli frizurák Hogy ne legyen unalmas a sapka alatt a haj, mutatunk néhány ötletet téli frizurákhoz.
Mi értelme volt átállítani az órát? A szervezetünkre és a pénztárcánkra is hatással van az óraátállítás. De mekkora az előnye a hátrányokhoz képest?
Hatásos ébresztés, hogy könnyebben ébredj Androidos ébresztő alkalmazásokat teszteltünk, hogy könnyebb legyen a reggel.