Stephen Hawking: az emberiség önmagát irtja ki

A világhírű fizikus a BBC új előadássorozatában beszélt arról, hogy egzisztenciális veszélyként tekinthetünk egy atomháború lehetőségére, a Föld felmelegedésére, a géntechnika által létrehozott vírusokra és arra, hogy tudomány és a technika további fejlődése utat nyit annak, hogy “rossz irányba forduljanak a dolgok” – írja az MTI.

Stephen Hawking/forrás:theguardian.com

Stephen Hawking/forrás:theguardian.com

A tudós szerint “szinte bizonyos”, hogy ezer-tízezer éven belül katasztrófa következik be a Föld számára. Az emberiség azonban túlélheti ezt, ha addigra létre tud hozni kolóniákat a világűrben, más bolygókon. “Mivel azonban a következő száz évben várhatóan nem jutunk el erre a szintre, a Föld lakóinak nagyon elővigyázatosnak kell lenniük” – fejtette ki Hawking.
A fizikus korábban arról is beszélt, hogy a mesterséges intelligencia is előidézheti az emberi faj kihalását, viszont meg lehet találni a módot arra, hogy ellenőrzés alatt tartsák.

 

“Nem fogjuk megállítani vagy visszafordítani a fejlődést, de fel kell ismernünk és ellenőrzés alatt kell tartanunk a veszélyeket. Optimista vagyok és hiszem, hogy ez sikerül”

/Hawking/

 

A tudós kiemelte: a kutatók fiatal generációjának figyelembe kell venniük, hogy a tudományos és technológiai fejlődés megváltoztatja a világot, és segíteniük kell a nagyközönséget is ennek megértésében.

Magyar tudósok a sötét fotonra utaló jeleket figyeltek meg Debreceni fizikuscsapat vizsgálja a még felfedezetlen anyagi részecskéket.
Súlyos állatmérgezés a Balaton-felvidéken Madarak és más állatok is áldozatul estek Nagydémen. Az elkövetők tettenérése nehéz feladat.
Egyre kevesebben oltatják be magukat influenza ellen Tavaly jelentős influenzajárvány volt az országban. Ennek ellenére kevesebben kérnek oltást.
Szociális farmok jöhetnek létre Magyarországon A program célja, hogy a passzív ellátásban lévő hátrányos helyzetűeket bevonják a mezőgazdasági munkába.
300 adag étel – A bajaiak ma is jótékonykodtak Ismét jótékony ételosztásra került sor az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. jóvoltából.
Elismerést kapott a kiskunhalasi támadót elfogó négy férfi Madácsi Károlyt, Mohai Gábort, Kertész Norbertet és Letavecz Gábort pénzbeli elismerésben részesítették.
Célba ért a bevallási nyilatkozat? Így kérdezd le! Telefonos ügyfélkapu, illetve a NAV ügyfélszolgálata segítségével ellenőrizhetjük.
Lövöldözés történt a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen Az Országos Mentőszolgálat szerint a támadásban senki sem sérült meg.
Migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány Az egész ország területére kihirdették a migrációs válsághelyzetet.