Megvan az első havas világkupa – Gyarmati Panka sporttörténelmet írt

Sporttörténelmi sikert ért el Gyarmati Panka, aki csütörtökön megnyerte a hódeszkások világkupa-sorozatának az egyesült államokbeli Mammoth-ban rendezett slopestyle (trükkös akadályverseny) versenyét, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett – írja az MTI.

 

 A 23 éves versenyző a kaliforniai  versenyen 82,75 pontos eredménnyel állhatott a dobogó tetejére.

Fotó: Facebook- Gyarmati Panka

Fotó: Facebook- Gyarmati Panka

 “Nem hiszem el, hogy megnyertem az első világkupa-versenyem! Nagyszerű érzés, hogy két ilyen nehéz év után visszatértem, erősebben mint valaha” – írta ki Facebook-oldalára Gyarmati Panka. Korábban két vk-viadalon is negyedik volt, és a tavalyi vb-n bejutott a hatos fináléba, de bemelegítés közben agyrázkódást szenvedett, így nem indulhatott. A 10 hónappal ezelőtti kéztörése óta pedig ez volt az első viadal, amin részt vett.

Az új optikai hálózat 30 Mbit/s feletti sebességet biztosít Befejeződött a optikai körzethálózat fejlesztése. A lakosok már rácsatlakozhatnak a gyors netre.
Egyre olcsóbb a hús és a tej, miközben a gyümölcsök drágulnak Az árak változását a termelői árakon figyelték meg, de ezek kihatnak a kiskereskedelmi árakra is.
Csökkenteni kell az élelmiszer-hulladékot Az élelmiszer-hulladék csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait.
Megállapodás született Brüsszelben A vízumkényszerről, a további uniós pénzügyi támogatásokról és a migránsok helyzetéről is egyezmény született.
Boltok nyitva tartása a hosszú hétvégén Hétfőn csak néhány kisebb üzlet és iparcikk bolt lesz zárva.
“A balkáni útvonal lezárása esélyt jelent Európának” Az M1 aktuális csatorna műsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélt a migránsválságról.
Folyamatosan nő a bioüzemanyagok felhasználása Az EU-ban 2020-ig a megújuló energiákból nyert üzemanyagoknak 10 %-os részarányt kell kitenniük a közlekedésben.
„Földet a gazdáknak!” –újabb árverések Kitűzték a "Földet a gazdáknak!" program újabb árveréseinek dátumait.
FM: már tart a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak ellenőrökre.