Megkérdeztük: Mit gondol a Hosszú Katinka-botrányról?

Hosszú Katinka nagy hatással van az ország közvéleményére. Egyesek felnéznek rá, mások túlzásnak tartják megnyilatkozásait. Kíváncsiak voltunk, mit gondoltok róla.

 “
Horváth Dávid: Hosszú Katinka kétségkívül az egyik legtehetségesebb sportolónk. Az üzenete, miszerint a marketingtevékenység helyett az edzések eszköz- és feltételrendszerének fejlesztésére kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, jogos. Ilyen eredményekkel igenis megengedheti magának, hogy kiálljon a véleménye mellett, és érvényesítse az akaratát. Erre azonban, úgy gondolom, nem a megfelelő csatornát választotta. Kicsit szerepjátéknak éreztem a szerződés széttépését, és ahogyan hátat fordított Kiss Lászlónak, és elviharzott. Így már kissé mesterkélt hatású a dolog, de valójában mi nem tudhatjuk, mi zajlik a háttérben.
Horváth Dávid

Horváth Dávid

Busa Gábor fotót nem vállalt, de elmondta véleményét: Nem vagyok nagy rajongója a sportágnak, de Katka munkáját mindig nagyra tartottam. Véleményem szerint van alapja a kifakadásának, és valahol értem is, hogy helyt adott a problémájának. Ennyire teátrálisan viszont nem kellet volna ország-világnak előadnia. Számomra ez a fajta megmozdulás nem volt szimpatikus. Úgy éreztem, picit a médiának szólt a dolog. Ennek ellenére szerintem sikerült picit felráznia a szövetséget. Remélem elért valamit azzal, hogy kiállt magáért és a többi úszóért.
 “
Kata: A magyar úszók a világ legjobbjai között szerepelnek. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy megfelelő infrastruktúra álljon a rendelkezésükre, legyen szó az uszodák minőségéről, az eszközökről, vagy az ösztöndíjakról. Miért nem azok a sportágak kapják a legtöbb támogatást, amelyekben jó eredményeket érünk el?! Katinka a sportolótársai nevében is felszólalt. Nem elég csak ígérgetni és szavak szintjén támogatni a sportolókat. A szerződés széttépésével bebizonyította, hogy itt már tettekre van szükség. A szavak ideje már lejárt! Katinka, mi veled vagyunk!
Kata

Kata

Mivel sportemberi véleményre is kíváncsiak voltunk, a bajai Mogyi SE vezetőjét, illetve a Bajai Sportszervezetek Szövetségének elnökét, Borbély Miklóst is megkértük, nyilatkozzon lapunknak.
 “
“Nem kellett volna idáig elfajulnia ennek, Katinka első felvetésére kellett volna érdemben reagálnia az úszószövetségnek. Az, hogy mégis ekkora ügy lett belőle, a sajtó eredménye, hiszen van, aki az úszószövetséget védi, van, aki Katinkát. Igazságot tenni nem tudok, szerintem azt a problémát kellett volna megoldani, amit Katinka felvetett. Az ő álláspontját védem, szerintem ő kivitelezte jobban ezt a dolgot” – mondta az elnök. 
Borbély Miklós

Borbély Miklós

Új könyvvel, boldogan zár évet Hosszú Katinka A bajai úszónő büszkén mesélt az elmúlt évről, és reménykedve tekint a magyar úszósport jövőjére.
Megkérdeztük: Hosszú Katinka Sportuszoda – Mit szólnál a névadáshoz? Világbajnok úszólánya van a városnak. Miért ne nevezhetnénk el róla az uszodánkat? Kiderítettük, mit gondoltok erről.
“Szükség van a bajai szakemberekre” Új szakot indít jövőre az Eötvös József Főiskola. Dr. Melicz Zoltán rektor mesélt a tavalyi évről és a közeli tervekről.
Megkérdeztük: Hogyan töltöd az idei szilvesztert? Küszöbön a szilveszter. Kíváncsiak voltunk, Ti hogyan ünnepeltek, és mit vártok 2016-tól.
Megkérdeztük: Hogyan telik az idei karácsony? Küszöbön az ünnep, mindenki lázasan készül. Túléljük, vagy megéljük a karácsonyt 2015-ben?
Megkérdeztük: mit hozzon idén a Mikulás? Csoki, cukor, mogyoró, játék... A gyerekek többnyire erre vágynak. Na de mi a helyzet a szülőkkel? Utánajártunk.
Megkérdeztük: németek a migránshelyzetről Egy német kistelepülésen kérdeztük meg az ott élőket, hogyan vélekednek a százezer számra érkező bevándorlókról.
Megkérdeztük: mennyire vagy óvatos a neten? Cikksorozatunk folytatásában arra voltunk kíváncsiak, mennyire figyelnek oda a felhasználók magánszférájuk védelmére.
Őszre elkészülhet a dunai hajómalom A Bajai Hajómalom Egyesület minden erejével azon dolgozik, hogy valóra váltsák legnagyobb tervüket.