Kreatív meseország – ezt minden gyerkőc imádni fogja!

Szülőnek lenni bizony nem kis feladat! Mindenki próbálja megteremteni saját csemetéjének a legjobb körülményeket, a legszebb ruhákat, a legemlékezetesebb pillanatokat. Néha persze homokszem kerül a gépezetbe, hiszen nem könnyű minden óhajt-sóhajt teljesíteni, de míg élünk, remélünk.

 

Ugyan a gyerekszobát nem sokáig használjuk ki, hiszen rövid időn belül mindent kinő a gyerek, mégis azt gondolom, mindenkinek szüksége van egy kis zugra, egy igazi otthonos kuckóra, ahol önmaga lehet.

 


Sokszor félünk otthoni barkácsolásba kezdeni, hiszen az mégsem mutat olyan klasszul, mint a lakberendezési magazinokban. Ám egy kis próbálkozással rácáfolhatunk a lakberendezők szuper-képességeire, és olyan mesebirodalmat tervezhetünk a gyermekünknek, amilyet csak elképzelünk. 

 

Kids playing in the room

 

A gyerekszobák esetében mindig szem előtt kell tartanunk pár fontos alapszabályt. A kicsik itt töltik el a legtöbb időt, itt játszanak, itt pihennek, itt tanulnak, ezért fontos, hogy sokoldalú teret biztosítsunk számukra, ahol minden tevékenységüknek szabadon hódolhatnak. 

 

Törekedjünk arra, hogy ötletes tárolóhelyeket, szekrényeket, polcokat szereljünk fel a szobába, hiszen a gyerekek mindig kész “Ázsiát” hagynak maguk után, így saját dolgunkat is megkönnyítjük azzal, ha lesz hova pakolni. Azért igyekezzünk olyan bútorokat összeválogatni, amit idővel le tudunk cserélni, hiszen örökké nem lesz kicsi a gyerkőc. 

002

 

De mi a  helyzet a színekkel? Sokan a harsány, rikító variációkra esküdnek, de kutatások bizonyítják, hogy a kisgyerekek (0-7 éves korig) részére szerencsésebb visszafogott falszíneket választani. A kicsik érzékei finomabbak, mint a felnőtteké, idegrendszerüket nem szerencsés vibráló színekkel stimulálni.  A szín az egyik fontos kulcsa annak, hogy mi segíti a gyermeket abban, hogy kiegyensúlyozott és energikus maradjon. 

 

Ha mégis választunk valami erősebb színt, akkor lehetőleg csak az egyik falat fessük be vele, a többit pedig a halványabb változatával, vagy egy semleges színnel, úgy, mint például a fehér vagy a pasztell, hiszen ezek nyugalmat árasztanak és még stílusosabbak is. 

11-Modern-kids-decor

 

Hogy könnyebben menjen az ötletezés, összeszedtünk pár inspiráló variációt. 

 

Mindig jól jön egy fogas 

A szétdobált ruhák és kabátok tárolására is alkalmas egy-egy játékos és kreatív fogas, ami még jól is mutat a falra felszerelve. 

001

 

Gondoljunk a hercegnőkre 

Melyik kislány ne örülne egy gyönyörű baldachinos ágynak vagy polcokból készített babaháznak? Mindkettő garantáltan mesebelivé varázsolja a szobát! 

45

 

Mindenkinek kell egy átjáró 

Ki ne emlékezne a Narnia című filmre, ahol minden kicsi arról álmodott, hogy saját átjárója legyen egy másik, titokzatos világba? Nos, ehhez nem kell más, mint egy régi szekrény és egy csöppnyi kreatív gondolkodás. 

88

 

Különleges cukiságok

Egy saját kis bunker, egy hinta vagy egy dekortapaszból készített ugróiskola igazán egyedi hatást gyakorol a gyerekszobára. 

9

 

Extrém kívánságok 

Ha már kreativitásra adtuk a fejünket, akkor ideje teljesíteni a gyerekek különleges álmait is. Valószínűleg egyikük sem utasítaná vissza, ha egy legóból készült fal, valamint egy mászófal díszítené a szobájukat. 

023

Így lesz egészséges és kreatív az uzsonna Mit tegyünk, ha gyerkőcünk válogatós? Lepjük meg kreatív és finom uzsonna ötletekkel, ami még egészséges is!
Itt az ősz kedvence: a sokoldalú sütőtök! Nem csoda, hogy úgy odavagyunk a sütőtökért, hiszen nagyon sokféleképpen felhasználható. Mutatjuk hogyan!
Ragyogj királynőként az év utolsó napján is! Ha már nincs idő manikűröshöz rohanni, ideje, hogy a kezedbe vedd az irányítást! Íme a szilveszteri körömtrend.
Így ápold arcodat ebben a “bőrgyilkos” időben Megjött a cidri, így nem árt, ha jobban odafigyelünk arcunk ápolására! Mutatjuk, hogyan.
Rémséges finomságok Halloweenre Akár otthon, akár egy halloweeni partyra is könnyen elkészíthetőek ezek a vicces és rémesen finom harapnivalók!
Itt a Gymstick mánia! Ha valaki még nem ismerné ezt a remek sportot, akkor mi most bemutatjuk nektek. Garantáltan égni fog a zsír!
Nagymamáink legendás praktikái nátha ellen Sajnos idén sem úszhatjuk meg a bacilusok támadásait, így itt az idő, hogy felvegyük velük a harcot!
Így törődj a hajaddal az őszi időszakban is Minden évszakban más és más törődést igényel a hajunk. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelnünk az őszi napokban.
Teázási szokások a nagyvilágból Mindenki szereti, csak éppen másképp csinálja! Körbenéztünk a nagyvilágban, mi a helyzet teafronton.