A Google rejtett trükkjei

Szinte mindenki használja nap mint nap, de a legtöbben nem tudják, hogy a keresőben milyen trükköket lehet alkalmazni. Egy részük azt bizonyítja, hogy a Google alkalmazottjai meg vannak áldva egy adag humorral, a többi trükk pedig az információtömegben való kutatást könnyíti meg. 

 

Őrült és játékos Google:

1. Gravitáció
Írd be a google.com-on, hogy “google gravity”, majd kattints a “jó napom van” gombra.gravity

 

2. Ferde
Írd be a keresőbe, hogy “askew” és más perspektívából kereshetsz tovább. 

 “
3. Pörgés
Írd a keresőbe, hogy “do a barrel roll” és enter!

 “
4. Játékterem
A keresőből játékot is indíthatunk, “zerg rush” kulcsszóval.
A képkereső is játékokat rejt. Keress rá az “atari breakout”-ra!

 

5. Kitalált nyelvek
Star Trek fanoknak elkészült a Klingon nyelvű Google. Minden Klingonra változik, ha beírod a keresőbe, hogy “xx-klingon” és a “jó napom van” gombra kattintasz.

 “
Leet nyelven is elérhető a vérbeli kockáknak: “google l33t”, majd “jó napom van”.

 

Hasznos alkalmazások:


Sport
Írd be a keresőbe például kedvenc focicsapatod nevét, és mindjárt megtudhatod, hogy mikor, hol volt az utolsó meccsük, és persze a végeredményt is.


Időjárás
Ha kíváncsi vagy bármelyik település időjárására, csak írd be, hogy “időjárás” és a település nevét. A legfelső jelentés a Google funkciója.

időjárás
Valutaváltó
Igen hasznos funkció a valutaváltó. Nem kell a weboldalakon bogarászni, csak be kell írni a valuta nemét és összegét, és azt, hogy milyen valutába szeretnénk váltani. A valutaárfolyamokat a Citibank N.A. szolgáltatja, és csak tájékoztató jellegűek.

valuta
Számológép
A Google számológépre rá lehet keresni, és kattintgatva számolhatunk. De úgy is működik, ha a keresőbe írod be az egyenletet, az enter után megkapod a végeredményt.

szamologep
Moziműsor
Ha a városnak van mozija, a Google megmondja mik az aktuális filmek. Írd be a keresőbe, hogy film, filmek vagy mozi és a várost.

 

Még gyorsabb keresés:
1. Tedd a keresett szót idézőjelbe, hogy a találat csak ugyanaz a szó legyen. Ez akkor is hasznos, ha idézetre vagy egy szerzőre szeretnél rákeresni.

 

2. Ha még pontosabb találatokat szeretnél kapni, akkor használd az idézőjel mellet a mínuszt is. A mínusszal kizárhatod azokat a fogalmat, amivel kapcsolatban nem szeretnél találatokat.

887

 

3. A tartomány-keresőt használd, ha egy időintervallumra vagy árkategóriára szeretnél keresni. Ilyenkor a számok közé tegyél két pontot. Pl.: magyar uralkodók 1200..1700.

 

4. A találatokat bővítheted, ha nem szigorúan egy szóval kapcsolatosan keresel, például szinonimák is megfelelnek. Ilyenkor használd a ~ jelet szóköz nélkül.

 

5. Ha a találatokat egy bizonyos fájltípusra szeretnéd szűkíteni, akkor a keresett téma után írd, hogy “filetype:”, majd a keresett fájltípus nevét.

fájl

 

6. Ha a keresést szeretnéd leszűkíteni a címekre, akkor írd a szó vagy mondat elé, hogy “intitle:”.

 

7. Ha a weboldalhoz hasonló oldalakat szeretnél találni, akkor írd a weboldal címe elé, hogy “related:”.

related

8. Mindezeket kombinálva is használhatod.

 

Billentyűparancsok:

1. Véletlenül bezártál egy ablakot? A Ctrl+Shift+T billentyű kombinációval egyszerűen visszahozhatod.

2. Ha lenyomod a Ctrl-t mikor egy linkre kattintasz, automatikusan új tabban nyitja meg.

3. A Ctrl+Shift+N kombinációval inkognitó ablak ugrik fel, ami nem menti a kereséseket, így semminek sem marad nyoma.

4. Keress képre: S+jobb klikk a képre.

5. Ha a keresőmezőbe beírsz egy szót, majd lenyomod Ctrl+Enter-t, hozzáadja a .com-ot, Ctrl+shift kombinációval .net-et kapunk.

Hatásos ébresztés, hogy könnyebben ébredj Androidos ébresztő alkalmazásokat teszteltünk, hogy könnyebb legyen a reggel.
Ezt a 6 idióta találmányt midenképp látnod kell Minden jó ötletre jut egy rossz is. Most a rosszak közül gyűjtöttünk össze párat.
Különös újévváró szokások a nagyvilágban Vicces újévi szokásokat és babonákat mutatunk a föld minden tájáról. Némelyiket el sem fogod hinni!
15 ajándék ötlet férfiaknak Nem könnyű jó ajándékkal meglepni a férfiakat. Mutatunk vicceset, hasznosat, hogy biztos legyen az öröm.
Kosárfonás újságpapírból – garantáltan az új hobbid lesz! Nagyszerű újrahasznosítási technikát ismerhetsz meg, és még az is lehet, hogy a téli estékre új hobbit találsz.
A legizgalmasabb téli frizurák Hogy ne legyen unalmas a sapka alatt a haj, mutatunk néhány ötletet téli frizurákhoz.
8 különleges újszülött köszöntő szokás A köldökzsinór és a babahaj misztikus jelentőségétől a babaviadalig.
Élet a kukából – dumpster diving Nyugati és hazai fiatalok lázadása a kapitalista túltermelés ellen.
Mi értelme volt átállítani az órát? A szervezetünkre és a pénztárcánkra is hatással van az óraátállítás. De mekkora az előnye a hátrányokhoz képest?