Esik a hó? Mesélj még!

A mindent posztoló social media-generációnak több olyan szokása is akad, amiktől falra mászunk. Ilyenkor, az első hó leesése után bőven akad olyan pillanat, amikor a hírfolyamot böngészve legszívesebben belevernénk a fejünket a monitorba, mert már a huszadik ugyanolyan posztot olvassuk vagy nézzük. Lássuk, melyek ezek.

 

1. Hónapüdvözlők

Jó dolog, ha az ember meglátja a szépet minden évszakban, és minden hónapban, de nem gondolom, hogy szükség van az év szakaszainak megszemélyesítésére. Ha lemegyek a boltba, köszönök az eladónak. Ha szembejön egy ismerősöm az utcán, ugyanígy teszek. Ha felhívom az anyukámat, őt is üdvözlöm. Ha viszont beköszönt a December, akkor valahogy nem jut eszembe kiállni az erkélyre, és belekurjantani a levegőbe, hogy “Hello, December!” Persze, tök frankó, van forralt bor, sapka, sál, kürtöskalács, csillogó cuki kis fények, de ha köszönünk neki, ha nem, úgyis eljön, aztán csillog egyet, illatozik kettőt, majd elmúlik, és mindenki tök szomorú. Ja, nem, mégsem, hiszen jön a Január, akinek megint lehet nagyokat köszönni, hátha visszainteget a borús égboltból valami őszhajú, hópehellyel beborított öreg bácsi.143972-Goodbye-November-Hello-December

 

2. Téltündérek

Amint beköszönt a hideg, az önbizalommal bőven megáldott fiatalok szokásává vált, hogy gyorsan elrohannak egy fotózásra. A téli környezetben, igazi hóban készült képekkel semmi problémám nincs. Engem csupán az üldöz ki a világból, amikor már december másodikán tele van a hírfolyam X,Y új albumával, melynek képein csillogó sminkkel, kabátban, sapkában, kesztyűben, szőrmében pózol egy műtermi környezetben, műhavat dobálva, karácsonyi díszletek között. Ha valaki tudja, miért jó ez, nyugodtan szóljon.

 

3. Hó!!!!!!

Most komolyan? Hó, télen??? Megáll az eszem, ez valami hihetetlen. Ki kell írni, le kell fotózni, örülni kell neki. Valószínűleg azért lett ekkora egzotikum a nagy fehérség, mert az utóbbi néhány évben egyre kevesebbet látunk belőle, főleg itt, Európa közepén. Szóval egyfelől érthető a lelkesedés, másfelől tényleg brutálisan idegesítő, hogy tele van vele az összes közösségi oldal.

834d360aa56655a8ceac6df58e5e1aebe8e93005dd1cc0de99594defdd44b31a

 

4. A büszke másnapos

Karácsony, szilveszter. Két tökéletes alkalom arra, hogy lerészegedjen, aki akar. A szilveszter még hagyján, de a karácsonyi berúgás nekem kicsit erős. Mondjuk 23-án egy baráti összejövetelen oké. De Szenteste? Talán én vagyok túl maradi. Mindenesetre minden évben egyre nagyobbra kerekedik a szemem, amikor meglátom a “másnaposnak érzi magát” posztokat karácsony másod-vagy harmadnapján.christmas-beverages-pomegrant-drink

 

5. Van karácsonyfám!

Emlékszel, amikor egy-két hete a fák átvették az uralmat az emberek felett? A karácsonyfa előtt pózoló családi fotó nem gáz, de szegény fát posztolgatni csak úgy magában…nem tudom, nekem fura. Úgy éreztem, ha még egyet látok, elkezdhetem kiszedegetni a tűleveleket a billentyűzetemből. A posztok következményeként pedig rengeteg mém született, nyilván ez sem véletlen. Akinek esetleg mégsem zöld, az feltétlen fotózza le, és töltse fel, különben elviszik a gonosz angyalkák!kjgb

4 mentő ötlet ügyetlen csomagolóknak Szalagok, papírok, ragasztó, olló... Sok ember ellenségei. Most megmutatjuk, hogyan veheted fel velük a harcot!
Megkérdeztük: Hogyan töltöd az idei szilvesztert? Küszöbön a szilveszter. Kíváncsiak voltunk, Ti hogyan ünnepeltek, és mit vártok 2016-tól.
“Az emberi szeretet nagyon törékeny” Ugye te sem hagyod, hogy magával rántson az ünnepi őrület? Szabolcs atya elmondta, hogyan lehet teljes az ünnep.
Megkérdeztük: Hogyan telik az idei karácsony? Küszöbön az ünnep, mindenki lázasan készül. Túléljük, vagy megéljük a karácsonyt 2015-ben?
Milyen fát válasszunk? – Fenyővásárlási kisokos Ne essünk pánikba, ha még nem vettünk karácsonyfát! Lehetőség bőven akad. Neked milyen van?
Így épült fel Baja mézeskalács mesevárosa Felépült Baja mézeskalács mesevárosa. Kovács Zita, a Türr István Múzeum igazgatója nyitotta meg a különleges kiállítást.
5 szuperfinom paleo süti karácsonyra Megmutatjuk, mivel sütizhet egészségesen a család az ünnepek alatt. Ezekkel a receptekkel nem lőhetsz mellé!
Megkérdeztük: Hosszú Katinka Sportuszoda – Mit szólnál a névadáshoz? Világbajnok úszólánya van a városnak. Miért ne nevezhetnénk el róla az uszodánkat? Kiderítettük, mit gondoltok erről.
“Tízezer gyermek karácsonya” – bajai Cipősdoboz Akció A Baptista Szeretetszolgálat és a Családsegítő Szolgálat is gyűjti a rászorulók számára szánt karácsonyi ajándékokat.