1,2 milliárd forintra lehet pályázni idén az Erasmus+ programban

Több mint 4 millió euróra, azaz 1,2 milliárd forintra lehet pályázni idén Magyarországon az Erasmus+ program ifjúsági szegmensében – közölte Novák Katalin egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón.

 

Évente háromszor lehet pályázni az Erasmus+ programban, és az idei első határidő február 2-án jár le. A másik két időpont április 26. és október 4. lesz – fűzte hozzá Schanda Tamás, az Emmi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára.

 

Novák Katalin felhívta a figyelmet az Európai Önkéntes Szolgálatra (EVS) is, amely idén húszéves.

 

A program keretében akár egy évet is külföldön tölthetnek a fiatalok, bekapcsolódva valamilyen közhasznú tevékenységbe, amely gyermekek táboroztatásától kezdve idősek gondozásáig sok minden lehet.

 

Elindították az onkentes.gov.hu internetes portált, melyen a leendő önkéntesek és az önkéntes munkát szervezők jelentkezhetnek.

 

Sem a diploma, sem a nyelvvizsga nem feltétele annak, hogy valaki pályázzon a programokra. Az Erasmus+ programban a 13-30 évesek, az EVS-en pedig a 17-30 évesek vehetnek részt. A nyertes pályázónak fizetik az utazását, a szállását, és még egy kis zsebpénzt is kap – értesültünk a kormány.hu-ról.

Újraindul a Válalkozz itthon, fiatal! elnevezésű projekt 2017-ig 40 ezer fiatal elhelyezkedését kell biztosítania az államnak.
Új telephelyet adott át az AXIÁL Kft. A csornai telephely egyedülállóan nagy szervizműhellyel, új mosóval és modern kivitelezéssel várja az ügyfeleket.
Meddig „csendes” az Y és Z generáció? A kutatás során magyar fiatalokat kérdeznek meg különböző témakörökben, a nyilvános eredmény decemberre várható.
Nestlé tejpépet tiltott be a NÉBIH A tejpép mérgezőnek minősül, mert az "ochratoxin A" tartalma meghaladja a megengedett szintet.
Madárfelismerő alkalmazást fejlesztettek ki Magyarországon 157 madárfaj azonosításában segít az applikáció, hangokkal, illusztrációval, a játék pedig segít a tanulásban.
Klik: pótolni kell az elmaradt órák tananyagát Tízből ketten vettek részt a sztrájkban a központ által fenntartott intézmények közalkalmazottjai közül.
Nem kell külön igényelni a gyerekfelügyeletet a sztrájk napjára Minden intézmény kinyit, de a sztrájkban résztvevő tanáron nem tartják meg óráikat.
Csökkenteni kell az élelmiszer-hulladékot Az élelmiszer-hulladék csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait.
Helikopterrel fogták el a menekülő férfit Hat illegális bevándorlót találtak a férfi autójában a rendőrök. Az embercsempész segítőit azonnal előállították.