Egyre kevesebben oltatják be magukat influenza ellen

Évek óta jelentős csökkenést mutat Európa-szerte az influenza elleni védőoltást kérők száma, Magyarországon korábban egymilliónál is többen, tavaly kevesebb mint 800 ezren kérték az oltást – mondta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának epidemiológus főorvosa csütörtökön az M1-nek.

 

Molnár Zsuzsanna kiemelte, még most sem késő, a vírus ugyanis még nem jelent meg az országban. Az év első hetében ugyan 7400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ám a betegséget nem mutatták ki még senkinél – közölte, hozzátéve, a vírus északról már közelít.

forrás: orientpress.hu

kép: orientpress.hu

A főorvos a megelőzés tekintetében az időjárásnak megfelelő öltözködésre hívta fel a figyelmet, a vírus ugyanis egy megfázás következtében legyengült szervezetet könnyebben fertőz meg.

 

Felidézte, tavaly nagy járvány volt Magyarországon, és a betegség már január közepén, az átlagosnál néhány héttel korábban megjelent az országban – írja az MTI.

Súlyos állatmérgezés a Balaton-felvidéken Madarak és más állatok is áldozatul estek Nagydémen. Az elkövetők tettenérése nehéz feladat.
Stephen Hawking: az emberiség önmagát irtja ki A tudós optimistán áll az emberiség jövőjéhez, de nem fél beszélni a lehetséges veszélyekről.
Szociális farmok jöhetnek létre Magyarországon A program célja, hogy a passzív ellátásban lévő hátrányos helyzetűeket bevonják a mezőgazdasági munkába.
300 adag étel – A bajaiak ma is jótékonykodtak Ismét jótékony ételosztásra került sor az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. jóvoltából.
Elismerést kapott a kiskunhalasi támadót elfogó négy férfi Madácsi Károlyt, Mohai Gábort, Kertész Norbertet és Letavecz Gábort pénzbeli elismerésben részesítették.
Az idén is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Kétszáz helyszínen lehet majd részt venni a különböző vizsgálatokon.
Célba ért a bevallási nyilatkozat? Így kérdezd le! Telefonos ügyfélkapu, illetve a NAV ügyfélszolgálata segítségével ellenőrizhetjük.
Lövöldözés történt a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen Az Országos Mentőszolgálat szerint a támadásban senki sem sérült meg.
Migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány Az egész ország területére kihirdették a migrációs válsághelyzetet.