Már pályázhatnak a tanyák a kutak vízminőségének vizsgálatára

A megyei önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium Tanyafejlesztési Programjának keretében támogatást nyert az ivóvízminőség javítására, a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében. Ennek keretében lehetőség nyílik az ásott és fúrt kutak vízminőségének vizsgálatára – tájékoztatta az önkormányzat a BAON-t.

 

A projektben összesen 60 tanya vehet részt. A jelentkezések beérkezésének sorrendjében történik a kiválasztás. A vízmintavételt és vizsgálatot akkreditált laborok végzik. A minták képet adnak a tanyasi vízminőség változásáról. Az önkormányzat szándéka, hogy ezzel a helyzetelemzéssel megalapozzák egy későbbi pályázat kiírását, mellyel lehetővé válik a tanyán élők egyedi víztisztító berendezéseinek beszerzése. Már folyik a tanyák toborzása és regisztrálása. Árpilis végéig lehet jelentkezni.

70 ezer forinthoz juthatnak a diákok havonta Pénz állhat a házhoz az egyetemista hallgatóknál.
A családi vállalkozások idén és jövőre is pályázhatnak uniós forrásra Rétvári Bence szerint az új uniós ciklus forrásainak 60 százalékát v.fejlesztésre fordítja a kormány.
Író-költőpalánták FIGYELEM! Irodalmi pályázat indul! Február 22-éig lehet benyújtani az irodalmi műveket, minden 14-18 éves tanuló nevezhet.
Drámapályázatot hirdettek Katona József emlékére A díjnyertes művet a Katona József Színház mutatja be.
Télen fokozottan oda kell figyelni a külterületen élőkre A körzeti megbízottak a városőrökkel és a közterület-felügyelőkkel közösen rendszeresen ellenőrzik a bajai tanyavilágot.
Gálos Roland veretlen a Német Bundesligában! Ötödik mérkőzését is megnyerte a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó Se Baja sportolója!
Bemutatták az új Nokia 3310-et Az ára 49 euró lesz. Itthon húszezer Ft. körül vásárolhatjuk meg.
Magyar Oscar nyertes és minden idők legnagyobb bakija (+videók) Örülhetünk az újabb magyar Oscar-díjasunknak, és pironkodhatunk a díjátadó történetének legnagyobb égésén.
DJ felhozatal az EFOTT-on Borgore, Dyro, Flux Pavilion és a Vinai is ott lesz a fesztiválon.