Ezek az ételek idén sem hiányozhatnak az ünnepi asztalról

Nemsokára elérkezik az év legnagyobb ünnepe, amikor mindenki felszed pár kilót. A karácsony a nagy családi összejövetelekről, a roskadásig megpakolt asztalokról és a nagy kajálásokról szól. Ilyenkor minden, ami szem-szájnak ingere, megtalálható az ünnepi asztalon, csak legyen ki megegye. A következő ételek tuti, hogy megtalálhatóak minden karácsonyi menüben.

vacsora

 

Halászlé

Csodálatos ételünk biztos, hogy előfordul karácsony valamelyik napján. A bajaiak számára kihagyhatatlan! Természetesen szigorúan csak az eredeti recept alapján elkészítve fogyasztható!

halaszle1

 

Sült szárnyas

A sült csirke, sült kacsa, sült pulya ilyenkor egy jellegzetesség, ami ki nem maradhat az ünnepi menüből. Csakis lilahagymás krumplisalátával az igazi!

thanksgiving_dinner2

 

Töltött káposzta

Tipikus magyar étel, ami ilyenkor télen a disznóvágások idején egy elengedhetetlen fogás. A karácsonyi asztalon is sűrűn előfordul. Fogyasztását jó sok tejföllel ajánljuk.

birkahusostoltottkaposzta

 

Mézeskalács

Ha karácsony, akkor mézeskalács, amiből már sportot lehetne űzni. Az évnek ezen szakaszán sokan tonnaszámra kezdik el gyártani a a szebbnél szebb finomságokat. A legelszántabbak egész mézeskalács falut építenek fel.

mezeskalacs_falu_02

 

Mákos sütik

A mákos guba vagy a mákos bejgli a karácsony velejárója. Kitűnő levezetés a sok főétel után, persze csak annak, aki szereti a mákot.

guba_1

 

Alma és dió

A régi népi szokás szerint ilyenkor az asztalnál ülők felszeletelnek egy almát annyi részre, ahány tagú a család. Mindenkinek el kel fogyasztania a saját szeletét – ez a családi összetartozást jelképezi. Elterjedt szokás még, hogy egy tál dióból csukott szemmel mindenki kihúz egyet, feltöri, és amilyen a dió belseje, olyan lesz az egészségünk abban az évben.

apple-beet-cashew-cheese-candied-walnut-appetizer-3907-4

 

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és jó étvágyat kívánunk! Persze csak óvatosan, nehogy gyomorrontás legyen a vége!

Ünnepek utáni méregtelenítés: megérdemli a tested! Vége az ünnepeknek, ideje visszaállítani a testünket használható üzemmódba. Méregtelenítésre fel!
Varázsolj ünnepi illatokat az otthonodba! Miért költenél légfrissítőkre, mikor minden kéznél van ahhoz, hogy csodás illatokat varázsolj?
Merjünk segíteni, ha baj van! Merjünk segíteni, mert életeket menthetünk! Nekünk néhány perc, másnak az élete múlhat rajta!
Saját készítésű fürdőbomba: garantáltan feldobja fürdőzésed! Szereted a fürdőbombákat? Készíts sajátot 10 perc alatt! Csupán egy-két alapanyag kell, és máris gyúrhatod a masszát.
Esik a hó? Mesélj még! Ez az évszak sem telhet el idegesítő posztok nélkül. Te hányszor csaptad le a laptopot az ünnepek alatt?
“Az emberi szeretet nagyon törékeny” Ugye te sem hagyod, hogy magával rántson az ünnepi őrület? Szabolcs atya elmondta, hogyan lehet teljes az ünnep.
Karácsonyi nyomozás: Hol lehetnek most kedvenc ünnepi hőseink? Van, aki elzüllött, van, aki politizál, de senki se fér a bőrébe! Mi lett kedvenc karácsonyi filmhőseinkből?
Karácsonyi dalok, az ünnepi hangulathoz (+jó verziós mennyből az angyal) Mutatunk pár karácsonyi dalt, arra az esetre, ha unod a Last Christmast. Ezek nem hiányozhatnak a repertoárból.
Megkérdeztük: Hogyan telik az idei karácsony? Küszöbön az ünnep, mindenki lázasan készül. Túléljük, vagy megéljük a karácsonyt 2015-ben?