Megkérdeztük: mit hozzon idén a Mikulás?

December hatodika minden gyerek számára sok izgalmat tartogat. A szépen kitisztított cipőkbe, csizmákba finomságok, játékok kerülnek. Hogy az év során jó, vagy rossz gyerekek voltak, az kiderül a Mikulás ajándékaiból. Ám nem csak a legkisebbek, a felnőttek is titkon kívánnának valamit a jóságos Télapótól. Megkérdeztük, ki mire vágyik a legjobban.

 

Martin: Egy markolót szeretnék kapni, édességet és egy paifát. (Ezen a ponton elgondolkoztam, hogy a paifa szó paripát, vagy fapipát jelent, aztán hosszas gondolkodás után anyukájuk kisegített, hogy a paifa egy IFA teherautót takar.)

 

Noel: Édességet szeretnék és egy igazi cicát. De szurit ne hozzon, meg virgácsot se.

 

Böbe: Ha én is kérhetnék tőle, akkor egészséget kérnék. Ez nekünk elég, ennek már örülünk.

Martin, Böbe, és Noel

Martin, Böbe, és Noel

Czékus Réka: Mogyorót szeretnék kapni és csokit, játékot nem szoktam kérni.

 

Réka anyukája: A Mikulás nálunk mindig csak finomságokat hoz a gyerekeknek. Mi most építkezünk, ahhoz hozhatna pár dolgot. Ha több időnk lenne, azt is elfogadnám, szóval ha van a Télapó puttonyában idő, akkor azt kérnék.

Czékus Réka

Czékus Réka

Kárpáti Ramón Richárd : Lego-t szeretnék kérni a Mikulástól, mindegy milyet. A lényeg, hogy beleférjen a cipőbe. Mi, gyerekek, ha jön a Mikulás, először mindig megtöröljük a cipőket és kirakjuk az ajtó elé. Az After Eight csokinak is örülnék, azt nagyon szeretem. 

 

Kárpáti Adina: Nekünk a férjemmel egy utazás nagyon jól jönne, mondjuk egy wellness-hétvége.

 

Kárpáti Olivér: Elmehetnétek száz napra Budapestre! Pattogatott kukoricát kérek! Tavaly írtam is levelet. Egy karácsonyfát is kérnék, ha lehetne, és idén szeretnék anyuék mellett aludni az ágyban, mert félek a Mikulástól.

Kárpáti Olivér, és Ramón

Kárpáti Olivér, és Ramón

Zoltán és családja fotót nem vállaltak, de elmondták, mit kívánnának: A gyerekek mindig azt mondják, hogy meglepetést kérnek. Mindig van olyan, amit meglátnak a boltban és két napig azt kérik, aztán másnap meglátnak valami mást és két napig pedig az kell, de konkrét hosszan tartó vágy az nincs. A feleségemmel nyugodt éjszakát szeretnénk. Hogy ne jöjjenek át mindig éjjel oda közénk, és ne forgolódjanak annyit, tudjunk pihenni. Szeretnék egy motort, de a feleségem nem engedné, mert aggódik, hogy bajom esne. Elégedettek vagyunk így az életünkkel, ahogy most van, nem kell semmi más. 

Megkérdeztük: Hogyan telik az idei karácsony? Küszöbön az ünnep, mindenki lázasan készül. Túléljük, vagy megéljük a karácsonyt 2015-ben?
Megkérdeztük: Hogyan töltöd az idei szilvesztert? Küszöbön a szilveszter. Kíváncsiak voltunk, Ti hogyan ünnepeltek, és mit vártok 2016-tól.
“Az emberi szeretet nagyon törékeny” Ugye te sem hagyod, hogy magával rántson az ünnepi őrület? Szabolcs atya elmondta, hogyan lehet teljes az ünnep.
Így épült fel Baja mézeskalács mesevárosa Felépült Baja mézeskalács mesevárosa. Kovács Zita, a Türr István Múzeum igazgatója nyitotta meg a különleges kiállítást.
Megkérdeztük: Mit gondol a Hosszú Katinka-botrányról? Nemzeti hős vagy követelőző sztársportoló? A vélemények megoszlanak.
4 mentő ötlet ügyetlen csomagolóknak Szalagok, papírok, ragasztó, olló... Sok ember ellenségei. Most megmutatjuk, hogyan veheted fel velük a harcot!
Megkérdeztük: Hosszú Katinka Sportuszoda – Mit szólnál a névadáshoz? Világbajnok úszólánya van a városnak. Miért ne nevezhetnénk el róla az uszodánkat? Kiderítettük, mit gondoltok erről.
“Tízezer gyermek karácsonya” – bajai Cipősdoboz Akció A Baptista Szeretetszolgálat és a Családsegítő Szolgálat is gyűjti a rászorulók számára szánt karácsonyi ajándékokat.
Karácsonyváró szokások Erdélyben Erdélyben a mai napig él sok olyan szokás, mely félő, hogy nálunk feledésbe merül. Így várják a székelyek a karácsonyt.